A koronavírus kapcsán a megelőzésről, praktikusan – Így segíthet a MediaMarkt!

Nem tisztünk a jelenleg lassan világszinten megjelenő vírus kapcsán információkat, tudományos tényeket, híreket közölnünk. Azt tesszük hát, amihez értünk: olyan eszközöket biztosítunk vásárlóinknak, amelyekkel nem csak a mostani járvány veszélyt, de általában véve az egészségünk és biztonságunk otthoni megőrzését támogathatjuk. Gondolkodjunk együtt, hangosan, hosszútávon!

 

Az a bizonyos józan, paraszti ész…

 

Az ember biztonság iránti vágya, szerettei egészségének megőrzése valószínűleg az emberiség 100%-nak célja. Sajnos sokszor nagyobb nehézségeknek, esetenként katasztrófáknak kell történnie, hogy alapvető elővigyázatosságokra ráébredjünk és eszközöljünk. Nem kell semmilyen konkrét vírus ahhoz, hogy egy beteg, gyengébb idős ember, vagy épp egy újszülött körül fokozott tisztaságot akarjunk biztosítani. Ha valamire, talán arra jó a jelenlegi helyzet, kicsit alaposabban átgondoljuk, hogy áll otthonunk higiénia szempontjából. És mi van kéznél, esetleg hiányzik a háztartásban, főleg egy esetleges járványveszély esetén. 

A “jobb félni, mint megijedni” magyar közmondás csak részben hasznos. A félelem ugyanis nem segít semmiben. A “jobb felkészülni, mint készületlenül bajba kerülni” verzió talán már sokkal előre mutatóbb. Koronavírustól, vagy bármilyen influenza járványtól függetlenül. Ebben a szellemiségben összeállítottunk egy termék kategória listát, mik azok az eszközök, amelyek a MediaMarktban beszerezve csökkenthetik a rizikót és általában véve biztonságosabbá tehetik otthonunkat.

 

Takarítás, felületi higiénia

 

A vírusok egyik sajátossága, hogy a ruhánkon és különböző tárgyakon is képes bizonyos ideig életben maradni. Ezek megérintésével, majd kezünk arcunkhoz emelésével pedig nő a kockázat, hogy a szervezetünkbe kerül a vírus. De a mezei baktériumok és egyéb kórokozók kapcsán sincs ez másképp. Épp ezért az életterünk, de akár a munkaállomásunk tisztán tartása fontos szempont, főleg rizikósabb időszakokban. Magánszemélyek, de akár cégek számára is nagy segítséget nyújthatnak az alábbi berendezések: 

 

 • TAKARÍTÓGÉPEK – A többfunkciós készülékek száraz és nedves technológiát is bevetnek a padló tisztán tartásába. Akár vezeték nélküli verzió is rendelkezésre áll, a cserélhető fejeknek köszönhetően pedig a rejtett sarkok is jól tisztíthatóak, fertőtleníthetőek. Ebben a kategóriában felmosó robot, elektromos ablaktisztító és a koronavírus kapcsán talán kiemelten fontos, kád tisztítására alkalmas elektromos tisztító kefe is megtalálható!

 • SZÁRAZ ÉS NEDVES PORSZÍVÓK – Nem kell őket bemutatni senkinek. Hétköznapjaink elengedhetetlen társai!

 • GŐZTISZTÍTÓK – A padló ápoláshoz fontos kellék lehet egy kényelmes gőztisztító! 

 • KÉZI PORSZÍVÓK – Munkahelyen, irodában és persze a konyhában is meglepően jó társ lehet egy ilyen kis berendezés. 

 

MediaMarkt ajánlat:

BISSELL CrossWave Cordless – többfunkciós vezeték nélküli nedves takarítógép, 97 999 Ft

ARIETE 4164 Gőz mop, 19 609 Ft

PHILIPS FC6903/01 SpeedPro Max Aqua Vezeték nélküli nyeles porszívó, 156 659 Ft

BISSELL HydroClean ProHeat Complete – szőnyeg-, padlótisztító és porszívó, 108 559 Ft

 

Ellenőrzés, diagnosztika

 

A testhő méréséhez nem kell koronavírustól való félelem. Alapfelszerelés minden otthonban az apró eszköz. Mára egyre ritkább a higanyos, hagyományos lázmérő jelenléte. A felxibilis, expressz és multifunkciós, digitális eszközök, a fülhőmérők, az infrás non-contact lázmérők sokban segítik a diagnosztika pontos, biztonságosabb és könnyebb módját. Kisbabával, gyerekkel ezt biztos, hogy bárki megerősítheti! Az inhalátorok jótékony hatásáról és jelenlegi, esetleges mellőzéséről mindenképp kérdezze meg orvosát! 

 

 • LÁZMÉRŐK

 

MediaMarkt ajánlat:

VIVAMAX GYVLT15S Digitális lázmérő flexibiils fejjel babák számára, 1299 Ft

OMRON MC-521 GENTLE TEMP Fülhőmérő 3in1, 13 463 Ft

LAICA TH1003 infrás non-contact lázmérő, 14 999 Ft

MEDISANA USC Ultrahangos inhalátor, 35 599 Ft

 

 

Levegő minőség

 

Az otthonunk és munkahelyünk levegőjének állapotával kapcsolatban már többször írtunk. Az allergiások számára ez központi kérdés. De egy gyengébb immunrendszerrel élő is biztos, hogy nagyon odafigyel a kérdésre. Sajnos a láthatatlan, veszélyes részecskék (a koronavírus mellett a penész spórák például) bárki számára veszélyt jelenthetnek. Főként, ha tartósan rossz minőségű levegőt szívunk be. A téli időszak csukott ablakai mellett meg aztán végképp! A túl száraz és túl nedves szoba sem jó. Erre a kérdésre tényleg fontos minden aktuális helyzet mellett gondolni!

 

 • LÉGTISZTÍTÓK

 • PÁRÁSÍTÓK

 

MediaMarkt ajánlat:

PHILIPS AC3858/50 Kompakt légtisztító, 229 999 Ft

BONECO W490 digitális légtisztító, 128 999 Ft

VIVAMAX GYVLH Ionos légtisztító pollenszűrővel, 29 999 Ft

VIVAMAX GYVPM Páraszintmérő és hőmérő készülék, 2999 Ft

 

 

Táplálkozás

 

Ahogy több európai országban, úgy hazánkban is lezajlott egy kisebb pánik bevásárlás. A legnagyobb mennyiségben vásárolt termékek között Magyarországon a liszt és olaj is szerepelt. Így egy esetleges karantén helyzetben a kenyér a megszokott életmenet része maradhat. A sütés persze egyszerűbb kelesztő és kenyérsütő gépek segítségével. 

Éltető forrásunk, a víz minősége pedig a levegőhöz hasonlóan nem csak egy koronavírussal terhes időszakban, hanem az év 365 napján alapvető kérdés. Erről a karton szám felvásárolt, műanyag palackos vizek helyett másképp is gondoskodhatunk otthonunkban.

 

 • KENYÉRSÜTŐK

 • SZÓDAGÉPEK

 • SZÓDA KELLÉKEK

 • VÍZSZŰRŐK

 

MediaMarkt ajánlat:

ARIETE 133 kenyérsütő, 28 399 Ft

TEFAL PF251835 Kenyérsütő, 43 999 Ft

BWT Yara vízszűrő kancsó szett (815480), fehér, 4 filteres, 8599 Ft

SODACO D 100F DELFIN szódagép, 15 999 Ft

 

Gondolkodjon, mérlegeljen és előzze meg a bajt! Nem csak most, de általában véve! Hogy hozzátegyünk valamit a változáshoz, március 2-tól a MediaMarktnál a légtisztítókra és a padlóápoló gépekre kedvezményt adunk! Az ajánlat a készlet erejéig és visszavonásig érvényes.

 

FONTOS! A koronavírus kapcsán a lezárt települések listájáról a 0680277455 vagy 0680277456  zöld számon, illetve a Nemzeti Népegészségügyi központ honlapján www.nnk.gov.hu lehet tájékozódni. A cikk nem minősül orvosi tanácsnak, egészségügyi információnak. 

102651cookie-checkA koronavírus kapcsán a megelőzésről, praktikusan – Így segíthet a MediaMarkt!