Bár a hideg és az esetleges nedves időjárás, orkán erejű szél nem kedvez az ünnepi kinézetnek, azért vannak lehetőségeink, hogy kitűnjünk a tömegből. Persze csak ha szeretnénk. Csillogás, glamour és egy kis játékosság az év utolsó éjszakájára, kül- és beltéri bulizóknak egyaránt!  

Szabadtéri party arcok, haladjunk fentről lefelé: kezdjünk a fejtetővel

Az utcákat hamarosan elárasztják a világító szarvak, ilyen-olyan csillogó fejpánt és papír csákó árusok. Ha nem akarunk ugyanúgy kinézni, mint mindenki más, lehetünk ennél kreatívabbak. De a krónikus időhiányban szenvedők az alapfelszerelést is ötvözhetik az egyéni kiegészítőkkel és persze a sapka alól kikandikáló tincsekkel. Bár a Szilveszternek nincsenek komolyabb szimbólumai – már ami a jelmeznek minősülő tárgyak témáját illeti -, a tél elég meghatározó lehet. Már ha nem akarunk pont, hogy ellene menni a dolognak. Mert hát milyen istenien mutatna, egy mű déli gyümölcsökkel megrakott kalap például! Csak képzeljük el, hogy szembe sétál velünk egy ilyen fejdísz. Garantált a mosoly, a nevetés és nyár utáni nosztalgia. De, az egyébként óvébúcsúztató ételnek kikiáltott sült malac nyomán magunkra aplikált plüss disznók is zseniálisak lehetnek. A háztartások többségében tuti, hogy van a svéd bútoráruházban kapható kisebb-nagyobb röfi. Merjük magunkra tenni, akár némi “véráldozat” árán is. Egy ketté vágott plüss (keresztbe, nem hosszába!) kiváló újévi fülvédő dekoráció lehet. Bal oldalon a turcsi orr, jobb fülön a kurta farok. A sapkák és kapucnik felékesítésének egyik szuper módja egyébként az elemes, karácsonyi LED égősorok bevetése lehet. Glóriába feltekerve, sálként feldobva, de kreatívabbak némi drót segítségével füleket imitálhatva is beragyoghatják az éjszakát. Ennek a verziónak hatalmas előnye, hogy nem csak pár óráig világít. Így egyrészt pénzt spórolunk (az izzósorok hangulatvilágításként egész évben jól működhetnek!), másrészt nem csapjuk arcul a Természetet, egy egyszer használatos műanyag szeméttel. A lehetőségek tárháza végtelen, a sima, apró kis izzóktól kezdve a színes gömb, a hópehely, vagy épp az elegáns csillag alakú verzióig minden van. December 24-ig online vásárlás esetén ráadásul 20% kedvezménnyel lehet a MediaMarktban beszerezni az égősorokat. Így még a karácsonyi ünnep is szebb lehet, miközben már alakul az “outfit” Szilveszterre is. Ha haj, akkor legyen lokni! A télhez és a kötött sapkákhoz valahogy nagyon illenek a besütött kis szépségek. Korábban egyébként már beszéltünk a zord időjárás alatt bevethető tippekről, hogy ne úgy fessünk sapka szezonban, mint egy madárijesztő. A tanácsok most is érvényesek és a különleges alkalomra a jól besütött tincsek mindent vihetnek! A linkelt cikkben 6 terméket közelebbről is azonnal megnézhetsz, de akár további 78 eszköz közül is válogathatsz a MediaMarkt oldalán és az üzletek polcain! Az egyre több helyen kapható hajszínező spray-k pedig ideiglenes külsőt is kölcsönözhetnek a bevállalósabbaknak!

Mit rejt az álarc?

  A szilveszteri álarc legyen inkább szexi, mintsem állati. Főleg egy jól elkészített frizurával, elsősorban akkor, ha zárt helyre tartunk. Az utcán jobban mutat egy-egy műanyag, vicces maszk. De egy partyban jobban fest egy fekete, arany vagy ezüstös csipke borítás. Amely titokzatossá teszi viselőjét. Nyilván, aki bevállal egy maszkot, a sminkjét is jobb, ha ehhez igazítva készíti el. Persze ha a fejünkre gumizás helyett van elég erőnk és türelmünk a kezünkben tartani az álarc pálcáját, semmi gond. Mehet az ünnepi, nagy smink. Ha egész este maszkban akarunk lenne, legyünk kicsit körültekintőbbek, illetve készüljünk fel a korrekcióhoz szükséges felszereléssel: a lemosótól a smink eszközeinkig. Bár a csillám jól mutathat, gondoljunk most is kicsit eggyel tovább, mint az éjszaka. A mindenhová elhullajtott, apró kis szemcsék elképesztő környezeti károkat okoznak hosszútávon. Legyen a szemhéjunk ragyogó, de ne kenjünk egy kiló csillámot az arcunkra. Főleg, ha már elmúltunk 12-13 évesek…Az alkalmi smink persze legtöbbször jóval hangsúlyosabb és több, mint egy hétköznap esti verzió. És ahogy mondtuk, a több ezúttal több. Viszont ha nem akarunk bohócnak látszani, maradjunk a nőiesség talaján.

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

253 féle kedvezményes Karácsonyi LED izzósor, 319 Ft – 20 239 Ft EMOS ZY1950 Karácsonyi fényfüzér, 2×AA 1,9m, IP20, hidegfehér időzítővel, 1599 Ft EMOS ZY1951 Karácsonyi fényfüzér, 2×AA 1,9m, IP20 multikolor időzítővel, 1599 Ft EMOS ZY1963 Cérnagömb fényfüzér nyár 2×AA, melegfehér időzítővel, 2079 Ft EMOS ZY1963 Cérnagömb fényfüzér ősz 2×AA, melegfehér időzítővel, 2079 Ft EMOS ZY2077 Karácsonyi fényfüzér papír aranyozott csillag 10LED, 2×AA, időzítő, meleg fehér, 2799 Ft BECLEVER FJD5200 Világító hajráf, 599 Ft BECLEVER GST 10070 Világítórúd 10 db, 200mm, 799 Ft