Adni jó: legyél te is támogatója egy vagy akár több szuper ügynek!

A MediaMarkt örömmel jelenti be legújabb kezdeményezését, mely során bemutat olyan értékes, fontos munkát végző támogatható szervezeteket, amelyek mindannyiunk számára egy jobb világot hoznak létre. A humánerőt ők adják, a háttér segítséget viszont mi mindannyian biztosíthatjuk számukra! Legyél te is egy közülünk és válaszd ki a számodra legfontosabb ügyet, amelyet támogatnál!

Országos lista, változó témák

A minőségi szolgáltatás és vásárlóink elégedettsége mellett szeretnénk olyan ügyekért is kiállni, amelyek egy-egy nemes célt szolgálnak, vagy amelyek révén jót tehetünk azokkal, akik életük bizonyos területén segítségre szorulnak. Míg fizikai áruházainkban adománygyűjtő kosarak állnak rendelkezésre, webáruházunk felületén is szeretnénk megteremteni vásárlóink számára a jótékonykodás lehetőségét, legyen szó támogatásról, vagy tárgyi adományozásról.

A MediaMarkt tehát úgy döntött, lehetőséget ad olyan támogatható szervezetek és kezdeményezések megjelenésére internetes oldalán, amelyek a társadalom számára fontos célokért küzdenek, de valamiért nem feltétlenül kapják meg a nemes ügyhöz méltó figyelmet. Környezettudatosság, esélyegyenlőség vagy épp állatvédelem – akármi is áll közel a szívedhez, mi megpróbálunk több opciót is nyújtani. A lista ráadásul havonta bővül, hogy minél több csoportosulás kapjon lehetőséget a növekedésre. 

 

 

Tájékozódj, kattints, segíts!

A képlet egyszerű: keresd fel a támogatható szervezetek aloldalunkat, nézd át, kiket ajánlunk szeretettel a figyelmedbe, válassz ízlésed, érdeklődésed, földrajzi helyzeted szerint kedvence(ke)t és kattints a szervezet bannerére. A szervezet honlapján található elérhetőségek egyikén vedd fel velük a kapcsolatot, hogy tájékozódhass a segítségnyújtás leghasznosabb módjáról. Első fecskéink, akiket figyelmedbe ajánlunk: 

 

  • HORTOBÁGYI MADÁRKÓRHÁZ ALAPÍTVÁNY

 

A hortobágyi Madárkórház Alapítvány idén 20 éve állatvédő civil szervezetként sérült, védett madarak ellátásával, gyógykezelésével foglalkozik, és az országban egy egyedülálló látványkórházat működtet. Az ország minden részéből érkeznek ide sérült, beteg, védett és fokozottan védett madarak, amiket – túlnyomórészt sebészeti – állatorvosi ellátás, utókezelés és teljes gyógyulás után szabadon engednek.

A jelenlegi feltételek között az évi 1200-1300 bekerült madár mintegy 40%-a visszavadításra kerül. Ez az arány nem csak Európában egyedülálló, de világviszonylatban is kimagasló. Teszik mindezt pusztán önerőből, adományokból, mindenféle állami, vagy költségvetési szerv támogatása nélkül. Amennyiben adód 1%-val szeretnéd támogatni törekvéseiket, látogass el weboldalukra és tájékozódj a lehetőségeidről!

 

 

  • MAGYAR VÖRÖSKERESZT – VÉRADÁS

 

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta szervezi az önkéntes és térítésmentes véradások lebonyolítását. Ez az egyik legismertebb tevékenysége szervezetüknek. Céljuk, hogy naponta az országban 1800 önkéntes jelentkezzen véradásra, ezzel segítve azt, hogy a biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre ?a transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. Egyetlen véradással három ember életét lehet megmenteni. Aktuális gyűjtésükben Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy véradókamionjuk továbbra is járhassa az országot, ezzel is további életeket mentve!

 

 

  • MAGYAR ÉLELMISZERBANK EGYESÜLET

 

Ha a Magyarországon évente keletkező, közel 2 tonna élelmiszerfelesleget kamionokra raknánk, Budapesttől Párizsig érne a járműsor. Eközben több ezer olyan nélkülöző él az országban, akiknek az élelmezését ezekből a felhalmozódó feleslegből meg lehetne oldani.

A Magyar Élelmiszerbank non-profit szervezet célja, hogy kapcsolatot teremtsen ezen felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között. Küzdenek az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés ellen azzal, hogy a feleslegeket eljuttatják azoknak, akiknek tényleges szükségük van rá. A segélyezési feladatok mellett az élelmiszerek megmentésével, a megsemmisítésük által felhasznált energiák és kibocsátott káros anyagok felhasználását, termelését is megelőzik. Kijelenthető, hogy egyaránt szolgálnak szociális és környezetvédelmi célokat is, így az Élelmiszerbank egyszerre zöld- és segélyszervezet is.

 

 

  • HUMUSZ SZÖVETSÉG

 

A Humusz Szövetséget 1995-ben alapította öt magyar környezetvédő szervezet. Azért dolgoznak, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutassanak, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek őrült beruházást, csak a megfelelő szemléletet. Alaptevékenységeik közé tartozik a környezeti nevelés és oktatás, a lakossági szemléletformálás, az érdekérvényesítés, nem utolsó sorban pedig gyűjtik és megosztják a jó gyakorlatokat a hulladék megelőzésre, valamint a környezettudatos fogyasztáshoz és termeléshez szükséges ismereteket adnak át. Székhelyük, a Humusz Ház pedig nem csak irodaként funkcionál, hanem közösségi programoknak is helyszínt biztosít.

 

Egy földreszállt angyal vagy? Jelentkezz te is az ingyenes megjelenésért!

 

Alapítványoddal, egyesületeddel valami fantasztikus ügyért dolgoztok? Írj nekünk a sajto@media-saturn.com címre és mindent megteszünk, hogy te is nyilvános felülethez juss honlapunkon és üzleteinkben. Lehetsz kicsi vagy nagy egyesület, alapítvány, csoportosulás, a jelentkezésnek nincs más feltétele, mint hogy érvényes működéssel és múlttal rendelkező szervezeted legyen, annak tagja legyél. Neved, bemutatkozásod, fotód, logód ezek után valamikor megjelenik a támogatható szervezetek aloldalunkon. Legyél látható, juss el minél több emberhez és találd meg az utad a társadalomhoz, hogy a jó ügyért még többet tehess!