Irodalmi és zenei kukkolás: izgalmas top 10-re bukkantunk az éves eladási listán!

Nagyon érdekesen alakult a legtöbb példányban elkelt, írott művek és a zenei kiadványok sora. Sokat elárul rólunk, mit veszünk le a polcról és viszünk haza. Egy kis irodalmi és zenei “kukkolás”,  2019-ből!

 

Sci-fi? Horror? Külföldi bestseller regények? Hát nem!

 

Ha tippelnünk kellett volna, egészen más kiadványokat írtunk volna össze a top 10 könyv totóba. Úgy fest azonban, hogy a MediaMarkt vásárlói és olvasói elsősorban tájékozódni, fejlődni és tanulni szeretnek. Ha viszont szórakozni vágynak, magyar szerzők aktuális műveihez nyúlnak! 

 

Mik tehát az idei top könyvek?

 

Úgy tűnik, az olvasók reagálnak a világ, az ország alakulására, emellett keresik az utat, hogy kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek, boldogabbak legyenek. Jó ezt látni! Az élmezőnyben egy kakukktojás is akad, ami azért is külön szórakoztató, mert sokunknak pont ugyanilyen földgömbje volt 10, 20, 30 éve is… Jó böngészést és egy utolsó, okos könyv vásárlást kívánunk mindenkinek! A Top 10-es lista talán inspirációt is ad, hiszen ennyi ember nem tévedhet!

 

  1. hely – Frei Tamás, Bábel – Műkincsrablók, embercsempészek, terroristák – és a magyar kapcsolat

 

“A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! […] A háttérben pedig Magyarországon futnak össze a szálak, ahol mindenre találni megoldást…”

 

 

 

2. hely – Anthony William, Egészséges pajzsmirigy

 

“Hajhullás, súlygyarapodás, fáradtság, ködös gondolkodás, hőhullám, csökkenő nemi vágyak, szívdobogás… Egyre többen szenvednek ezektől, és számos egyéb, kevésbé tipikus tünettől – különösen a nők. A páciensek problémái közismert címkéket kapnak ugyan – „Hashimoto”, „pajzsmirigy-alulműködés” –, de a megoldáshoz sokszor nem kerülünk közelebb…”

 

 

 

 

 

3. hely – Alex T. Smith, A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

 

“24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre…”

 

 

 

 

 

 

4. hely – Gary Chapman, Az 5 szeretetnyelv: Egymásra hangolva 

Hogyan őrizhető meg a szeretet a párkapcsolatban, amikor a szerelmi lángolás alábbhagy? A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés…”

 

 

 

 

 

 

5. hely – Határtalan Gondolatok Naptár, 2020

 

Ha társadul fogadod, ez a határidőnapló támogató, pozitív energiákkal ölel át – így számos csodálatos dolgot vonzhatsz be életedbe a 2020-as évben is….”

 

 

 

 

 

 

 

6. hely – Bödőcs Tibor, Meg se kínáltak 

 

Az elesett magyar vidék féltérdre emelkedik a kocsma padlójáról, visszamászik a bárszékre, és mesélni kezd Gyöngyinek a pultnál. Elmeséli az életét. […] Bödőcs Tibor első regénye a magyar vidék iránt érzett rajongás, aggódás és szeretet műve. Amennyire nyomorult, annyira mulatságos. Hallod, Gyöngyi? Visszamásztam, és nézd, repülök!”

 

 

7. hely – Földgömb – világító, duó 25 cm átmérőjű, műanyagtalpas 

 

25 cm átmérőjű világító duó földgömb, mely alapállapotban a domborzatot ábrázolja, a világítást bekapcsolva kirajzolódnak az országok.

 

 

 

 

 

 

 

8. hely – Hegedűs Sándor, Géczi Zoltán, Majzik Zoltán, Digitális fotózás – Hozd ki a gépedből a maximumot! 

 

Manapság már a kezdő fotósok is rengeteg digitális kamera között válogathatnak, amelyek kategóriáktól függően különböző képességekkel rendelkeznek. Ez a könyv arra hivatott, hogy megmutassa a kezdőknek: megfelelő szakmai felkészültséggel és némi odafigyeléssel sokkal szebb fényképeket is készíthetnek, ha megtanulják kihasználni a digitális gépekben rejlő technikai lehetőségeket.”

 

 

 

 

 

9. hely – Deákné B. Katalin Anya,taníts engem! – Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig 

 

Sokan úgy vélik, hogy az iskolára való felkészítés az óvodai foglalkozások feladata.[…] A megfelelő fogalomkialakításhoz, az ismeretek mélyebb rögzítéséhez elengedhetetlen az otthoni munka. A szülők többsége tudja ezt, de bizonytalan abban, hogy gyermeke fejlesztését miként kellene megvalósítania…”

 

 

 

 

 

10. hely – Susan Kaiser Greenland Játékok a tudatos jelenlétért: Gyerekeknek, kamaszoknak és családoknak

 

“A tudatos jelenlét az elmúlt évek során szerte a világon, így hazánkban is óriási népszerűségre tett szert, hiszen amellett, hogy a pillanat mélyebb, jelentéstelibb, bölcsebb, elfogadóbb megélését teszi lehetővé, jelentősen javíthatja általános közérzetünket és egészségi állapotunkat…”

 

A zene terén hatott Hollywood. Legalábbis LP fronton…

CD-t még mindig főként hazai előadót vesz a magyar. Na meg “korean pop”-ot. Bakelitek terén viszont az évtizedek óta csúcson lévő, klasszikus top albumok közül választottatok. A Queen film viszont lehet, hatott a vásárlói kedvre is, az 1., 2. és 4. helyre ugyanis Freddie Mercury-ék albumai és válogatás lemezei kerültek fel. Igaz, a Led Zeppelin, a Pink Floyd és a Nirvana is duplázott! Csak a bronz érmes RHCP szerepel a top 10-ben egy albummal. Azért így sem kell szégyenkezniük a fiúknak…

 

Top 10 LP

QUEEN, BOHEMIAN RHAPSODY 

QUEEN, GREATEST HITS 

RED HOT CHILI PEPPERS, CALIFORNICATION 

QUEEN, GREATEST HITS II 

PINK FLOYD, DARK SIDE OF THE MOON-REMASTERED 

NIRVANA, NEVERMIND 

LED ZEPPELIN, IV STD VINYL 

PINK FLOYD, THE WALL 2011-REMASTER

LED ZEPPELIN, I-REMASTERED ORIGINAL VINYL 

NIRVANA, UNPLUGGED IN NEW YORK

Top 10 CD

ÁKOS, IDŐSZIGET 

OSSIAN, A REMÉNYHOZÓ-DIGIPAK 

QUEEN, THE PLATINUM COLLECTION 

GANXSTA ZOLEE ÉS A KARTEL, OLDSKOOL 

BTS, MAP OF THE SOUL: PERSONA 

ÁKOS, 50 – VISSZASZÁMLÁLÁS

BTS LOVE-BOOK

RÚZSA MAGDOLNA, ADUÁSZ 

ROAD, ONNANTOL-EDDIG DIGI

BTS, LOVE YOURSELF: TEAR + KÖNYV

 

Kapcsolódó cikkeink: 

MINDENKI HAZUDIK. TE IS! EGY BESTSELLER KÖNYV AZ INTERNETES BÖNGÉSZÉS TITKOS VILÁGÁRÓL!

MIT KEZDJÜNK A HISZTIVEL? – KÖNYVAJÁNLÓ ÉS NÉHÁNY FONTOS GONDOLAT

AGATHA CHRISTIE? REJTŐ? SALINGER? KÖNYVEK, AMIKET A GYEREK SEM FOG UTÁLNI A SZÜNIDŐBEN!

KÖNYVET? VALENTIN-NAPRA? NOOORMÁLIS? – MAJD MEGLÁTJA, HOGY NAGYON IS!

OLVASNI SZEXI. 170 GRAMMBA MINDEN TUDÁST FELHALMOZNI? EXTRÉM SZEXI!