Könyvet? Valentin-napra? Nooormális? – Majd meglátja, hogy nagyon is!

  Filmet, zenét is ajánlhatnánk a szerelem – és egyébként a szeretet – ünnepére mindazoknak, akik szeretnének valakit meglepni Bálint napján. De ezúttal 19-re lapot húzunk! Először is tisztázzuk, Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje is. Úgyhogy nem ér csak a turbékolóknak kisajátítani egykori mártíromságát! Ezen makacs tények tisztázása után térjünk rá a mai napra kissé elüzletiesedett, mégis szívet melengető ünnepre, na és persze a kapcsolódó ajándékozásra. Olyan válogatással készültünk, […]

 

Filmet, zenét is ajánlhatnánk a szerelem – és egyébként a szeretet – ünnepére mindazoknak, akik szeretnének valakit meglepni Bálint napján. De ezúttal 19-re lapot húzunk!

Először is tisztázzuk, Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje is. Úgyhogy nem ér csak a turbékolóknak kisajátítani egykori mártíromságát! Ezen makacs tények tisztázása után térjünk rá a mai napra kissé elüzletiesedett, mégis szívet melengető ünnepre, na és persze a kapcsolódó ajándékozásra. Olyan válogatással készültünk, amely első ránézésre meglepő lehet. De bármiben fogadunk, hogy mindenki talál magának vagy a párjának valót a csomagban. Irány tehát a Media Markt könyvrészlege! Tessék, csak tessék, nem kellfélni!

 

Könyvek, amik nélkül lehet élni, de nem érdemes

 

 

Stendhal – A szerelemről (2899 Ft)

A Vörös és fekete szerzője éveken át tartó megfigyelés és jegyzetelés után írta meg gondolatait, az általa “ leghatalmasabb szenvedélynek” tartott őrületről. Vigyázat, a kikristályosodás elve megzavarhatja a bizonytalan lelket! Mégis, egyszer az életben mindenképp érdemes kézbe venni egy érzékeny, nagy hatású gondolkodó művét a szerelem témakörében. Kattintson a részletekért!

 

Bohumil Hrabal – Sörgyári capriccio (2599 Ft)

A világirodalom egyik legszebb házassága, cseh életszeretetbe és humorba ágyazva. A 20 éve elhunyt Hrabal műve bármikor feltölti azt a szerencsést, aki kezébe veszi a kötetet. Romantika üvöltő sógorral, mosómedvével, gyárkéménnyel és varázslatos, szőke fürtökkel, nem csak nőknek!

Az olvasáshoz kiváló minőségű, megfelelően hűtött sör és némi disznótoros is ajánlott. Kattintson a részletekért!

 

Óda a sörhöz (1599 Ft)

Ne is menjünk messzire, maradjunk a folyékony kenyérnél. Ha párunk, szerettünk – legyen férfi az illető, vagy nő – a habzó nedű, na és a művészet szerelmese, ez a hiánypótló mű biztos, hogy megdobogtatja a szívét. A biztos hatás elérése érdekében előtte koccinthatunk is vele, egy jó korsó, arany színű nedűvel.

“Őseink mindig a bor dicséretét zengték, ám amióta léteznek tárgyi és írásos emlékek, tudjuk, hogy itták a sört is, csak épp nem dicsekedtek vele. A sumérok például rengeteget fogyasztottak, és hála a masszív agyag- és kőtábláiknak, maradt fenn olyan kocsmadal, amelyben a sör dicséretét zengik. No és ott a Kalevala, a finnek őseposza: annyi sört vedelnek benne, hogy az olvasó önkéntelenül is a pohár után nyúl. A későbbi korok íróinak és költőinek névsora pedig kifejezetten impozáns, gondoljunk csak Goethére, Victor Hugóra vagy Dosztojevszkijre. Nálunk Ady, Jókai, Mikszáth, Móricz, József Attila emelik poharuk. S persze szerepel válogatásunkban a sörgyárak trubadúrja, a cseh Hrabal, akinek talán nem is létezik hiteles fotója habos korsó nélkül. És nekünk, magyaroknak is dagadhat a keblünk: ahogyan Krúdy zenésíti meg a témát, az a szimfóniák szimfóniája, s Örömódával a végén. Előre hát a habzó szövegtenger sűrűjébe, kedves Olvasó, egészségünkre és fenékig!” Kattintson a részletekért!

 

Szerelmek, kapcsolatok a magyar kultúra nagyjainak életében, lenyűgözően olvasmányos tálalásban

Nyáry Krisztián – Így szerettek ők – Magyar irodalmi szerelmeskönyv 1-2 (3699 Ft/kötet)

Az internetnek hála, végre egy kiváló kortárs magyar szerző elképesztő háttérmunkája, valamint tudása berobbant a köztudatba.

“Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel könyv lett, a kötetből pedig az elmúlt év egyik legnagyobb könyvsikere, amely elnyerte a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Budai-díját és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Fitz József-könyvdíját is.

Az első és második kötet is 40-40 történetet tartalmaz, sok képpel Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, Dérynétől Déry Tiborig, hitvesekről, múzsákról, szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.” Kattintson a részletekért!

 

Irány a konyha – két receptkönyv, mert a szívhez ugye tudjuk, min keresztül vezet az út…

Kris Carr – Őrülten csábos ételek (3899 Ft)

Ha fontos a szinte szertartásoknak beillő étkezés, a főzés művészi szintre emelt élvezete, mindemellett pedig az egészség is, ez a szakácskönyv nem hiányozhat a polcról. Szeressük hasunkat, egymást felelősséggel!

 

„E könyv a lékészítéstől a háromfogásos ünnepi lakoma megtervezéséig az egészséges konyhaművészet valamennyi alapismeretét magába foglalja, hogy konyhádat (és életedet!) valóban az egészség, a boldogság, a családi örömök, a baráti beszélgetések és a kulináris élmények szentélyévé tegye!”

Kris Carr író és az egészségvédelem ügyének harcos szószólója maga is egyszerre tapasztalta meg, milyen a félelmetes kihívásokkal teli betegség, a rák árnyékában élni és azt is, milyen kigyógyulni belőle, ragaszkodva az egészséghez, átalakítva saját életét.” Kattintson a részletekért!

 

Vétek György – Rosenstein Róbert – Sörkönyv

Nem tudunk leszakadni a témáról… Sörtörténet, trendek, szervírozási tippek, valamint

közel harminc izgalmas étel és néhány sörkoktél receptje várja a felfedezőket! Hát ki ne örülne egy ilyen kötetnek?

Kattintson a részletekért!

 

Könnyedebb vizek, avagy felnőttként is ott lakik bennünk a gyerek, aki tuti pont ilyesmire vágyik (hacsak nem érték traumák a témában)!

 

Star Wars – Színezőkönyv matricákkal (999 Ft) és Star Wars: Fantasztikus galéria: stresszoldó kifestő (1999 Ft)

Nem tudjuk, ki hogy van vele, de mi megőrülünk ezekért a füzetekért. Nem csak a Csillagok háborúja tematika miatt. Na de azok a régi, finom emlékek, azok a délutánok, amikor a matricás album fölé görnyedtünk, vagy épp zsírkrétával kiszínezőztünk… Nos, mi néha, titkon még most is vagyunk rá.

Ki tudja, talán az ön párja is megőrülne egy nosztalgikus estéért!

 

Kattintson a részletekért!

Családi tervező naptár 2017 (1399 Ft)

Ha már megállapodtunk, vagy csak finoman utalnánk a családalapításra, ez a rendhagyó színezős naptár pont jól jön.

Ajándékozzunk káosz mentes, boldog élethez szükséges kalendáriumot és minden rendben lesz. Na jó, lehet, hogy a színezgetésen kívül más frontokon is muszáj lesz munkát beletennünk a történetbe. De higgye el, a látványos eredmény ott sem marad el. Kattintson a részletekért!

 

További remekművekért keresse fel a Media Markt könyves szekcióját! Mert a kultúra szexi!

47600cookie-checkKönyvet? Valentin-napra? Nooormális? – Majd meglátja, hogy nagyon is!