Dobozba zárt hiperűrugrás – SSD kisokos lámáknak és értő füleknek is!

Agyvérzés közeli állapotot okoz a géped lassúsága? Szeretnél a szabadidőddel te gazdálkodni, ahelyett, hogy a kissé túlterhelt géped tenné ezt meg helyetted? Egy SSD készülékkel most felturbózhatod az otthoni, vagy akár a munkahelyi gépedet is!

Sok a kép a gyerekről, a macskáról és persze a haverokról a gépen. Minden nyaralásról van egy rakás videód, miközben a kedvenc sorozatod részeitől sincs szíved megszabadulni. Hát még a teljes Led Zeppelin életmű könyvtártól! A gép köhög, lassan, de biztosan izzik az egész készülék, a teljesítmény pedig egyre csökken.

Miközben egyre gyorsabb eredményt várunk el a minket körülvevő kütyüktől, néha elfeledkezünk róla, hogy a gépnek is “lelke” van. De legalábbis véges a kapacitásuk, épp ezért nem árt odafigyelni az igénybevételükre és karbantartásukra.

Ha eleged van a várakozásból, a végtelenbe nyúló, hosszas betöltésekből, akadozásokból, nincs más teendőd, mint SSD meghajtóra váltani. Egy ilyen gusztusos kis kiegészítővel ugyanis felszabadíthatod laptopodat, asztali gépedet, és újra maximális fordulatszámon hasíthatsz a szájber térben!

Az SSD technológiának köszönhetően mára 250 GB-tól akár 1 TB-ig nyújtózkodhatunk. Ráadásul a RAPDID üzemmóddal kihasználhatjuk az írási és olvasási teljesítmény minden kapacitását, amikor csak szükségünk van rá.

Kis SSD szócikk

Az SSD jelentése: Solid State Drive, azaz Szilárdtest-meghajtó. Olyan merevlemez, mely mozgó alkatrészek nélkül végzi feladatát, így csendesebb, és jóval gyorsabb működésre képes. Míg a hagyományos HDD meghajtók egy forgó mágnesezhető lemezről olvassák be az adatokat, addig egy SSD a memóriakártyákhoz hasonlóan flash memóriáról hívja elő azokat. Ez a forradalmi újítás magasabb szintre emelte a számítógépes adattárolást.

És hogy miért éri meg ez neked? Nos, ha egy érv nem lenne elég, rögtön néggyel tudunk szolgálni!

Gyorsaság

Mivel az alkatrészeknek nem kell a megfelelő helyre mozdulniuk, az információk szinte azonnal, már a lekérés pillanatában hozzáférhetővé válnak. Ennek köszönhetően a rendszer várakozás nélkül áll fel, a programok pillanatok alatt elindulnak, és szélsebesen töltődnek be az oldalak.

Alacsonyabb hőmérséklet, kisebb energiafogyasztás

A súrlódás hőt termel. Ennek következtében a merevlemez könnyedén túlmelegedhet. Ez azonban nem fordulhat elő SSD-k esetében, hiszen semmi sem súrlódik bennük. A hűvös működés nem csak a meghibásodástól óvja a készüléket, de kevesebb áramfogyasztással is jár. Ez laptopoknál növelheti az akkumulátor élettartamát, asztali gépnél pedig segít szinten tartani a rezsiköltségeket.

Kisebb meghibásodási arány

A kevesebb alkatrész kevésbé hordozza magában a meghibásodás lehetőségét, így például nem melegszik túl, vagy nem kopik el. Az ellenállóság pedig nem csak a belsőt jellemzi. Egy SSD remekül bírja a külső behatásokat, mint a rázkódás, vagy ütés, illetve kiválóan működik szélsőségesen magas, vagy alacsony hőmérsékleti viszonyok között is.

Halk működés

Mozgó alkatrészek hiányában az SSD meghajtók csendesen dolgoznak. Mivel nincs mi zörögjön, kattogjon bennük, a HDD-k esetében megszokott jellegzetes hanghatásoknak is búcsút mondhatsz.

 

Ráadásul nincs is más dolgod, mint elhozni hozzánk döcögő készüléked, és mi egy SSD beszerelésével felgyorsítjuk annak sebességét! Amennyiben jogtiszta operációs rendszerrel rendelkezel, annak telepítését is ránk bízhatod, természetesen minden fontos adatoddal együtt.

Ne feledd, az SSD vásárlás során a legfontosabb szempont, hogy az eszközök kompatibilisek legyenek! Itt elsősorban a csatlakozóra érdemes figyelni. A legelterjedtebb csatlakozó a SATA. Ez általában minden készüléken megtalálható, így biztosan nem lőhetünk vele mellé. Ha azonban nem lecserélni szeretnénk a HDD-t, csak kiegészíteni egy SSD merevlemezzel, akkor jól jöhet egy M.2 vagy mSATA csatlakozó is.

Másik fontos tulajdonság maga a kapacitás. Hogy kinek mekkora tárhelyre van szüksége, igénytől függ. Minél több adatot szeretnénk tárolni, annál nagyobb memóriára lesz szükségünk. Hétköznapi felhasználásra egy kisebb kapacitású SSD is megfelelő, nagyobb mennyiségű adattároláshoz, illetve igényesebb programok használatához viszont ne sajnáljuk a memóriát!

Gyorsulnál? Irány a Media Markt okospultja! Ráadásul, most akciós áron szereltetheted be! Részletek az áruházakban és az alábbi linken!

47890cookie-checkDobozba zárt hiperűrugrás – SSD kisokos lámáknak és értő füleknek is!