Bőlére eresztve: préseléssel a gazdagabb aromákért tea és kávé fronton!

Dugattyús főző, avagy French Press. Kávézókból, teázókból már ismerhetjük a szerkezetet, sőt, mára egyre több háztartásban is felüti a fejét a helyes tárgy. Mit tud a szerkezet? Tényleg francia eredetű a technológia? És még néhány apróság. Egy kiváló ajándék forró ital őrülteknek!

Reggeli kávé vagy tea szeánszhoz számos különböző készüléket, edényt használhatunk. Az espresso szerelmeseinek egy jó kotyogós, vagy épp egy kapszulás gép dukál. A habos cappuccino őrületekhez jöhet egy apró szerkezet. Ha azonban ő szereti bő lére ereszteni a dolgokat, és a designt sem veti meg, a French press, avagy a dugattyús kávé/teafőző hű társa lesz a mindennapokban.

Kettő az egyben

Míg klasszikusan a tea és a kávéfőzés el szokott egymástól válni, egy French press készülék esetén bármelyik italt elkészíthetjük. Ugyanabban az elegáns, henger alakú tárgyban! Az alapos elmosás és öblítés az egyetlen kulcs az „átjárhatóság” között, a technológia mindkét ital fajta szerelmesei számára egyaránt adott!

Eredetmonda

A legenda szerint a dugattyús kávéfőzőt Franciaországban találták fel, a szabadalmi kérelmet mégis az olasz Attilio Calimani nyújtotta be 1929-ben. A dizájn azóta szinte változatlan, viszont mára különböző űrtartalommal is elkészítik az eszközt, akár egészen kicsi, utazóméretben is.

Időmérő

A French press nem a leggyorsabb kávé/teakészítési mód. Azoknak, akiknek meghalni sincs idejük, nem ezt a technológiát ajánljuk. A békés üldögélésre hajlamos fogyasztók viszont nagyon fogják szeretni a kb. 10 perces metódussal elkészülő zamatos italokat. Esti gyógyteázáshoz, hétvégi, elnyújtott reggeli kávézásokhoz isteni társ!

Koffein és tein tartalom

A dugattyús kávé- és teafőzők esetében a kávéőrlemény vagy a tealevél jóval hosszabb ideig érintkezik a vízzel, mint a gombnyomásra működő társaikénál. Így aztán  több koffein és tein kioldására van idő. A karcos espresso helyett könnyedebb kávé textúrát érhetünk el, amelyet ízlés szerint bárki megkedvelhet.

Nyomás az üzletbe!

A MediaMarkt polcairól sem hiányzik a technológia. A Bialetti Simplicity névre keresztelt, 1 l-es készülékének online ára jelenleg 7999 Ft!

További kiegészítők a tea és kávé szerelmeseinek a MediaMark boltjaiban és oldalán!