Túlélő és komfort fokozó eszközök egyetemistáknak! És persze a mindezt finanszírozó szülőknek…

Albérletbe vagy kollégiumba költöztél? Először hagytad el a családi fészket? Esetleg már rutinos egyedülálló vagy, de még nem érzed 100%-ig otthonosnak és praktikusnak az élőhelyed? Mutatunk pár holmit, ami nélkül nem élet a tanulmányokkal töltött élet! Tippek az új szemeszterhez későn ocsúdóknak és változtatni akaróknak.

Hogy még egyszerűbb legyen minden, témakörönként szétbontottuk, mire lehet égető szükséged a tanév során. Jó, van, ami nélkül le tudnál vizsgázni. De hát ez nem Spárta. Ki mondta, hogy ne lehetne örömmel végighajtani ezt a pár évet…?

Íme egy lista, amit érdemes (be)költözés előtt végignézni. Nyilván van, amit otthonról is elhozhatsz (csak szólj a szülőknek!), de előfordulhat, hogy valamit még be kell szerezned. Egyértelmű és kevésbé egyértelmű tárgyak listája és hasznos linkek, melyeken keresztül egy perc alatt megtalálhatod a pénztárcádhoz mérten legideálisabb megoldást! Aztán majd később, a jól megérdemelt ösztöndíjból mindent letörleszthetsz a drága szüleidnek, akik mindezeket a nem feltétlen úri huncutságokat finanszírozták…

TANULÁS

Legyen az egészség az első! A szemünk és gerincünk védelme hosszútávon nagyon fontos. Most még nem érezzük, de eljön az idő, amikor már minden fáj. Na, ezt elkerülendő érdemes egy intenzív, üléssel és olvasással töltött időszakra alaposan felkészülni.

 

ALVÁS

Szintén életbevágó témakör. Pihenés nélkül egy szenvedés a tanulás. Pedig akár lehetne élmény is!

 

EVÉS

A jó diák eszik. És sajnos kávét is fogyaszt. Bár a zöldtea egyenletesebben serkenti az agyat, sokunk kávé függése az egyetemi évek alatt alakul ki. Ha már így van, együnk is a koffein mellé rendesen. Elvégre a tehenekkel ellentétben nekünk csak egy gyomrunk van. Érdemes tehát rá vigyázni.

 

TISZTÁLKODÁS ÉS SZÉPSÉG

Hiába, a belbecs mellett azért a külcsíny is számít. Attól, hogy csiszoljuk az elménk, még nem biztos, hogy úgy kell kinéznünk, mint egy barlanglakó. Ehhez pedig kellenek a segédeszközök.

 

EMLÉK GYŰJTÉS ÉS DEKORÁCIÓ

 

Emellett azért nem árt néhány növény, könyv, jegyzettömb és toll sem. Meg persze a tudásra való éhség és nyitottság. Lehet, hogy nem lesz mindig egyértelmű, de azért ez egy hasznos időszak. A lejtmenetekre meg ott vannak a barátok. Meg a zene. Meg az irodalom. Meg az alvás! Meg annyi minden, amit mind hazavihetsz és otthonossá tehetik a szürkébb és nehezebb napokat. Egyszóval: egy piszok mázlista vagy, életed egy izgalmas időszaka előtt. Élvezd ki!

50330cookie-checkTúlélő és komfort fokozó eszközök egyetemistáknak! És persze a mindezt finanszírozó szülőknek…