Egészségről, szépségről: szőrmentén – WOMEN EDITION

Hölgyek, vége a rejtőzködő időszaknak! Ne szőrözzünk tovább! A divatos harisnyák és farmerek már nem sokáig takarják el a kecses, női lábakat! Hiába, nincs is szebb, mint mikor a hosszú, sötét tél után újra libbennek a szoknyák, feszülnek a minik. A kérdés persze adott: felkészültünk a téli bunda levetésére? Már konkrétan a lábunkról, amelyet sokan a hideg évszakban rendszertelenebbül epilálunk (mielőtt a friss párkapcsolatban élők és napi szinten konditerembe járók elborzadnának az “igénytelenség” hallatán, jelezzük, hogy igen, a többségünk ilyenkor kicsit elhagyja magát, de vérmérséklettől és ízléstől függetlenül életünk párja nem menekül fejvesztve).

Rendben, épp havazik és mínuszok vannak, de nyakunkon van már a jó idő, a tavasz és a testi-lelki megújulás időszaka. Használjuk ki a friss, feltörő energiákat és rakjunk rendbe szépen mindent magunkon. De ne csak úgy ímmel-ámmal. Akkor már végezzünk tartós és professzionális munkát! Ha nem szeretünk másokkal “szőrözni”, érdemes körülnézni a piacon a tartós és hatásos módszerek terén.

Gyanta, epilátor, villanófény? Hogyan válasszak?

Először is: mit bírsz? A fájdalomküszöb kérdése ugyanis nem elhanyagolható kérdés. Habár a határok egy idő után megváltozhatnak. Így ha a borotva után elsőre sok(kos)nak hat a gépi epilálás vagy a gyantázás, nem árt bizonyos idő után újra próbálkozni. Az elszántság a selymes lábakért csodákra képes.

Emellett nyilván a bőrünk és persze a szőrszálak “reakciója” sem elhanyagolható. A különböző alkatok miatt tényleg nincs biztos módszer, habár a tesztcsoportok és a vásárlói  visszajelzések alapján a segédeszközöket gyártó cégek mind rendelkeznek statisztikával a szőr növekedést illetően. Ezen felül a bőrtónushoz és érzékenységhez mérten is javasolnak alternatívát, vagy egy adott készüléken belül eltérő fokozatokat, kiegészítőket. Ha most belevágunk a dologba, a strand szezonra olyan áramvonalas lesz a lábunk, hogy még a delfinek is megirigylik (főleg, hogy nincs lábuk).

Miből válogathatunk?

A könnyebb tájékozódás végett összeállítottuk a MediaMarkt készlet listáját, a termékek típusaira bontva. Úgyhogy neked elég csak hátradőlnöd, aztán márkahűséged és/vagy pénztárcád alapján kiválasztani életed párját.

  • Gyantapatron – Az ősi, természetes tudás. Ha bírod a gyűrődést, ezzel a jól bevált módszerrel komolyabb kockázatok és extra kiadások nélkül rendezheted le a “mackósabb” területeket. Az egyéb, szükséges kiegészítők és a lassabb előkészítés és takarítás miatt a gyantázás talán már kevésbé preferált megoldás. Igaz, gyantázó szettben is kapható, így mindent egyszerre tudunk beszerezni, ami szükséges a szépüléshez. Nem véletlen, hogy a kozmetikusok még ma is szívesen dolgoznak a módszerrel.
  • Elektromos női borotva – A legkevésbé fájdalmas megoldás azoknak, akik számára a napi tisztálkodási rutinba belefér az aktus. A száraz és nedves bőrön is elvégezhető művelet, a szőrszálak gyors visszatérésével járó módszer talán egy-egy utazás során lehet a legfontosabb. Ha lapul a neszeszerben egy jó minőségű borotva, nem érhetnek kellemetlenségek a tengerparton, vagy egy jó kis spa-ban. Fontos! Tévhit, hogy a borotválástól megerősödnének a szőrszálak. Így ha ezt a módszert bírjuk csak alacsonyabb fájdalomküszöbünk miatt, akkor sincs semmi gond.
  • Epilátor – Nos, a szőrszálak kvázi egyenkénti kitépése nem hangzik jól. De az eredmény csodás. Még a visszatérő szőrszálak is kezesbárányokká válnak. A gyors, tartós és pofonegyszerű otthoni megoldások szerelmesei valószínűleg emellett  módszer mellett tették le a voksukat. A különböző kiegészítő fejeknek hála pedig akár az érzékenyebb és nehezebben megdolgozható hajlatok, a hónalj vagy a bikinivonal és szépen karbantartható. (A Remington 7in1 készülékéhez pl. borotva fej, epilátor fej, masszírozó toldat Aloe Vera-val, precíziós (kisebb méretű) toldat, fésű toldat bikinivonal alakításához, pedikűr toldat, valamint speciális bőrhámlasztó kefés fej tartozik. Hát itt aztán már tényleg akad, ami elkelhet a szőrözés során.) A befelé vagy bőr alatt növő szőrszálak veszélyét itt kell a leginkább figyelemmel követni és csipesszel, steril körülmények között kezelni.
  • Villanófényes megoldások – Az IPL kifejezés mára talán minden nő számára ismerős. A tartós eredményt ígérő technológia neve az “Intenzíven Pulzáló Fény” rövidítése, mely során a készülék rövid ideig tartó, kalibrált, intenzív fényimpulzust bocsát ki. A besugárzást ezek után elnyeli a szőr tőszál sötét pigmentje (melanin), majd a szőrtüszőben hőenergiává alakulva, meggátolja a szőr növekedését. Ezzel a kezeléssel a szőr körülbelül 14 nap alatt kihullik. Az IPL kezelést gondos felkészüléssel érdemes kezdeni. A bőrtípus, a kezelendő felület, a két kezelés közötti ápolás, az ellenjavallatok mind fontos tényezők lehetnek. Így érdemes alaposabban utánaolvasni, esetleg kozmetikus tanácsát kérni az ügyben. És ha már minden információ rendelkezésre áll, végleg leszámolni a szőrökkel!

És hogy a teremtés koronái se maradjanak gyomlálatlanul, a  borosta- és szakálltrendeknek megfelelő arc és testszőrzetükkel is foglalkozunk hamarosan. Addig is merüljünk el kicsit másképp is a témában a Heti Hetes sztárjaival. Ennyit tudtunk a szőrtelenítésről 2000-ben! 

54380cookie-checkEgészségről, szépségről: szőrmentén – WOMEN EDITION