Búcsúzz el a vasalástól, itt a Tefal Care for you gőzszekrény!

Gőzszekrény?! Hacsak nem tartozol a leicesteri Phil Shaw által feltalált Extreme Ironing, azaz az extrém vasalás rajongói közé, valószínűleg már számos tippet elolvastál arról, hogyan csökkentheted minimálisra ennek a háztartási munkának az óraszámait.

Szerencsére napjainkban már egyre több olyan eszközt találhatunk a háztartásban, amelyek megkönnyítik az életünket, ezek közé tartozik a TEFAL gőzszekrénye is.

Annak, hogy miért vasalunk, számtalan oka van, a munkahelyi előírásoktól kezdve, a személyes megjelenésünk fontosságán át:

 • Rendezettséget és eleganciát sugall.
 • Növelheti a ruhák élettartamát, a szövet kopását.
 • Higiénikus, hiszen a magas hőmérséklet segít elpusztítani a vírusokat és a baktériumokat, amihez legalább 60°C szükséges.

Ugyan a vasaló feltalálásának időpontja nem ismert, az első adatok már 2000 évvel ezelőtt megjelentek erről a kevéssé népszerű tevékenységről. Azóta számos változáson ment keresztül és vált egyre könnyebbé a vasalás, kezdve a gőzfunkcióval kiegészülő készülékekkel az olyan eszközökig, mint a TEFAL SV6116E0 Express Essential gőzállomás. Lássuk be, ma már egyszerűbb a dolgunk, mintha 3-5 kilós, parázzsal töltött vasalókat kellene lóbálnunk órákon keresztül. Annyira, hogy az utóbbi 1-2 évben már olyan megoldások is megjelentek, amelyek helyettünk dolgoznak.

A gőzszekrény úgy vasal, hogy nem vasal

És itt jön a lényeg, egyszer s mindenkorra megszabadulhatunk a napi rendszeres fáradalmaktól, miközben számtalan értékes percet, netán órát takaríthatunk meg, amit arra fordítunk, amire csak szeretnénk, olvashatunk, megnézhetjük a kedvenc sorozatunkat, vagy sétálhatunk a friss levegőn.
A Tefal Care For You gőzszekrény teljesen gyűrődés mentessé teszi a ruhákat, tökéletesen fertőtlenít, és nincs más dolgunk, mint egy vállfán vagy a beépített akasztók segítségével elhelyezni benne a ruhát, és megnyomni a gombot. A legkényesebb anyagokhoz is biztonságos, persze a ruhákon szereplő címkék megjegyzéseit nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Így képzeld el a gőzszekrényt és a működését

A gőzszekrény kinézetre leginkább egy kisebb akasztós szekrényre hasonlít, vagy egy szobainasra, amiben elhelyezhetjük a korábban említett módon a ruhákat. Egy polcot is találsz az aljában, ahová párnákat vagy plüssöket, de akár egy hátizsákot is elhelyezhetsz. Ha vastagabb a ruha anyaga, akkor a készülékhez tartozékként mellékelt kis csíptetős nehezékeket használjuk, ezzel még jobban kifeszíthetjük a textilt, és hatékonyabb eredményt érhetünk el. Ennyire egyszerű az egész:

 • Helyezzük el a ruhákat – maximum három darabot.
 • Nézzük meg, hogy tele van-e a víztartály.
 • Zárjuk be a gőzszekrényt.
 • A távirányítóval válasszuk ki a gyűrődésmentesítő programot és a kívánt gőzölési időt – 10 és 30 perc között – a vasalandó anyag fajtájától és annak vastagságától függően.

Ha kíváncsi vagy, most személyesen is megnézheted a készüléket a MediaMarkt elsők között, 1999-ben nyílt üzletében, a Westendben.

Pontosan mi is történik működés közben?

A gyűrődésmentesítő programnak két fázisa van:

 • Az első fázisban nagy mennyiségű gőz áramlik a készülékbe, és a belső hőmérséklet 65°C-ra melegszik. Ebben a szakaszban a gőz az anyag mélyére hatol és megpuhítja és kiegyenesíti a textilszálakat.
 • A második során forró levegő áramlik a készülékbe, amely megszárítja az anyagot és rögzíti a szövetet, hogy sima maradjon. A szárítási fázis befejezésére a készülék hangjelzéssel figyelmeztet.

Még több érv a gőzszekrény mellett

Biztosan mindenki számára ismerős az a helyzet, amikor már viselt egy-egy ruhadarabot, ami mosást talán még nem igényel, de a tisztaság érzete mégiscsak elmúlt. Itt jön újra képbe a TEFAL YT4050E1 Care For You Ruhagőzölő kabin.

 • A gyűrődésmentesítő funkció szagtalanítja a ruhákat és eltávolítja az apró szennyeződéseket, mint a por vagy a pollenek és máris újra viselhető is a kedvenc, immár illatos pólónk.
 • A szárítási programmal akár egy szárítógépet is megspórolhatunk. 10-90 perc között használhatjuk, szintén az anyagok típusától és vastagságától függően.
 • A fertőtlenítő program pedig magas hőmérsékletű és páratartalmú levegővel pusztítja el a baktériumokat és vírusokat, ráadásul ez a program is szagtalanít, mindösszesen 40 perc alatt.

Kinek ajánljuk a gőzszekrényt?

Azok, akik nap mint nap egyenruhát hordanak, akiknek minden nap kötelező a „vasalt ruhás” megjelenés, vagy azok, akik egyszerűn csak szeretik a különleges ruhadarabokat – amit folyton a tisztítóba kell hordani – ezzel a készülékkel biztosan jó pár órát megspórolnak. De gyakorlatilag bárkinek ajánljuk, aki szeretne megszabadulni a vasalástól, és van 75×30 cm olyan szabad hely a lakásában, ahol a készülékből a működés során távozó gőz nem zavaró. A gőzszekrény magassága másfél méter, ami használaton kívül a felére csökkenthető, a négy görgő segítségével pedig könnyedén elguríthatjuk a lakáson belül a tárolásra szánt helyére.

Ha pedig gőzölnél, de mégsem egy szekrényt szeretnél, ezeket az eszközöket ajánljuk:

TEFAL SV8111E0 Express Power gőzállomást, ami egy Franciaországban gyártott készülék, a 120 g/perc (6,2 bar szivattyúnyomás mellett) folyamatos gőzkibocsátásával egy gyorsabb gőzölést biztosít, és bár formailag egy vasaló, de függőlegesen is használható! A tartálya szuper nagy: 1,8 liter.

TEFAL DT8270E1 Access Steam Force gőzölőt ez az eszköz 2az1-ben készülék, mert nemcsak a ráncokat simítja ki, de fertőtlenít is! 90 g/perces gőzkibocsátásával tökéletes és gyors eredményre számíthatunk.