Igyekszünk elkerülni a pánik hangulatot és inkább a pozitív, előremutató indokokat és megoldásokat felsorolni, hogy mindenki egészségben, kényelmesen élje a családi életet. Helytakarékosság és betegség megelőzés a Bosch szárítógépeivel, a tudatos vásárlóknak! Lélegezz fel a munka és a baktériumok okozta stressz alól és csak élvezd a tisztaságot!  

A napi egy alma van, hogy kevés…

  A bizonyos mondás, mely szerint “napi egy alma az orvost távol tartja” természetesen rejt magában igazságot. Azonban a teljesítőképességünk és immunrendszerünk karbantartása ennél összetettebb kérdés. Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy nincs fontosabb a testi-lelki kiegyensúlyozottságánál. Abban a korban, amikor minden eddiginél több ember szorong a klímaválság miatt, amikor nagy városokban élve egyre kevesebb, valóban egészséges dologhoz jutunk (nem minden az, amit felárral, öko és bio címkével próbálnak eladni számunkra!), kifejezetten fontos, hogy minimálisra csökkentsük a betegségek kockázatát. Miközben az immunrendszer működéséhez igenis kell némi kihívás, tehát nem cél a steril környezet kialakítása, azért a levegő és víz minősége mindenki számára top prioritást kéne, hogy élvezzen. Míg a csapból folyó víz kapcsán a “kész terméken” tudunk csak változtatni (ld. víztisztító berendezéseinket és a kapcsolódó anyagokat!), addig az otthoni levegő, páratartalom kapcsán erősen meghatározóak a saját döntéseink! Például egy szárítógép beszerzésével.  

Amióta jó az ablak, fulladok…

  Bizonyára többeknél állt be változás nyílászáró csere kapcsán. Míg a régi, repedezett keretű, potyogó gittel ékesített ablakok mellett hideg volt a lakásban, tehát jobban kellett fűteni, a műanyag, fullra csukódó nyílászárók mellett a penészedésre és páratartalomra kell árgus szemekkel figyelni. Szerencsére akadnak kiváló megoldások a témában, a szárítógépek például hatalmas segítséget nyújthatnak a tüdő problémákkal, de akár az ekcémával küzdők életében is.  Pár éve futótűzként terjedt a híre egy brit férfi, Craig Mather esetének. Craig átlagos életet élt, maga hetente egyszer mosta a ruháit, és ahogy az sokaknál lenni szokott, a lakásban, a radiátoron szárította a tiszta holmit. Amikor egy idő után nehéz légzésre panaszkodott, egy barátja javaslatára felkeresett egy tüdőspecialistát. A vizsgálat kimutatta, hogy Craig Aspergillus fumigatus, vagyis akut invazív tüdő aspergillosis fertőzésben szenved: tüdejében elszaporodott gombaspórákat mutattak ki. A férfi orvosa javaslatára azonnal felhagyott a teregetési módszerrel, vett egy szárítógépet, majd 12 hónap után – gyógyszeres kezelés mellett – a panaszai megszűntek.   

Poratka, penészgomba: kivelük a lakásból!

  2012-ben a Glasgow-i Egyetem Mackintosh Építészmérnöki Karán végezett kutatás alapján kiderült, hogy egy nagy adag vizes ruha körülbelül két liter vizet tartalmaz, ez száradáskor a levegőbe kerül, akár 30 %-kal növelve a szárításra használt szoba páratartalma. Ráadásul a levegőbe került víz nem tiszta, hiszen mosószer- és öblítő­szer-maradványokat tartalmaz. A poratka és penészgomba nem csak esztétikai probléma, az asztmára, allergiára hajlamos szervezet, vagy a legyengült immunrendszer ugyanis sokszor “belobban” a hatásukra. Biztos sokan megfigyeltél már, hogy nyáron, amikor rendszeresen nyitva van az ablak és a ruha szárítás hatása kevésbé érzékelhető, visszafogottabb az ekcémájuk, kevesebbet köhögnek. Míg télen, amikor megy a fűtés és a teregetni való bent “fő” a lakásban, felerősödnek a kellemetlen – és hosszútávon veszélyeket rejtegető – szimptómák. A kétségbeesés, és a folytonos orvoshoz rohangálás helyett érdemes tehát átállni a szárítógépek használatára. Az egyszeri befektetés egyébként megtérül, hiszen a gyógyszerek, vitaminok így részben kiválthatóvá válnak.   

Az egészség mellett a praktikum is nagy előny!

  Ha valaki kis lakásban él és minden négyzetméter számít, vagy csak szimplán nem szereti kerülgetni a kiteregetett ruhákat, a szárítógép beszerzése biztos, hogy jó választás lesz. Főleg akkor, ha eleve olyan „2 in 1” mosógépet veszünk, ami nem csak tisztít, de szárít is! A hely spórolás mellett azonban a teregetés és leszedés fázisa is megszűnik, ami egy nagyobb család, vagy egy mániákusan sokat mosó ember életében számottevő lehet. A rendszeresen sportolók például biztos szívesen lemondanak a folytonos törülköző és edző cucc teregetésről. De a sok látogatót vendégül látó családok, ahol az ágynemű szinte folyton a fregolin lóg is fellélegezhetnek a szárítógép nyújtotta kényelem kapcsán!        

Három megoldás a Bosch-tól, hogy azt vedd meg, amire tényleg szükséged van!

  Ha valaki a tettek mezejére lépve szárítógépet akar venni, érdemes átgondolni, mire, hogyan és hol fogja használni a berendezést. A Bosch cég mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára valóban hasznos gépet. Az alábbi három funkciónak köszönhetően tehát végre fellélegezhet a lakás és mi is! És úgy fest, a vasalás kapcsán is időt spórolhatunk!  
  • AutoClean – A Bosch AutoClean szárítógépek az ajtóban elhelyezett szűrő nélkül biztosítanak automatikus tisztítást és hatékony energiafelhasználást. A Bosch legújabb, egyedülálló technológiával rendelkező AutoClean szárítógépei leegyszerűsítik a szárítási folyamatot, ugyanis folyamatosan hatékony működést biztosítanak, miközben a szárítógép szűrőit nem kell külön tisztítani. Az egyetlen teendő a szösztároló kiürítése, amire a szárítógépek a megfelelő időben figyelmeztetnek. Így nincs többé szükség sem az ajtó alatti szűrőre, sem egyéb részek manuális tisztítására. A szűrő tisztítása már a múlté.
 
  • Smart dry – A tökéletes mosás és szárítás legokosabb módja. Ez a technológia teszi lehetővé a mosógép és szárítógép közötti kommunikációt, hiszen a Home Connect Smart Dry funkcióval rendelkező Bosch hőszivattyús szárítógépek a mosógép által küldött információk alapján automatikusan választják ki a legmegfelelőbb szárítási programot. A szárítási program kiválasztásakor figyelembe veszi a töltetet, az anyag típusát és még a fennmaradó nedvességszintet is.
 
  • Iron Asssist – Csökkentse a vasalását egy gombnyomásra! A Bosch AutoClean szárítógépek egyik tulajdonsága az Iron Assist, amely extra gőzös kezelés a megszárított ruhák puhítása, vagy a vasalás elhagyása érdekében. A gyűrődés eltávolítása, különösen az ingeknél, kihívást jelenthet. Az Iron Asssist funkció megoldást jelenthet ezen problémára. Az Iron Assist funkció csökkenti vagy kiküszöbölheti a vasalás szükségességét. Tegye be a száraz nadrágot, inget, blúzt vagya akár öltönyt a szárítógépbe és válassza ki az Iron Assist opciót. A program óvatosan felmelegíti a ruhát, majd finom ködöt permetez be a dobba. Ez természetes gőzt hoz létre, amely áthatol a textilen és láthatóan simára simul a szövet. A gőzmennyiség optimalizálva van minden töltetre és szövet típusra.. Egyszerűen cask a tartályt kell csapvízzel feltölteni, amennyiben szükséges. 3 Iron Assist program érhető el a gépeken, 30-45 percesek a programok.
   

És ha még mindig hezitálnánk…

  A megfelelő szárítóprogram kiválasztása nem csak komoly fejtörést okozhat, de kevésbé jó végeredményt is hozhat. A Home Connect az Easy Start funkció segítségével az ideális programot ajánlva leveszi a gondot a válláról a mosás során – közvetlenül a mobilkészülékén keresztül. Mindössze annyit kell tennie, hogy megadja a textíliák jellemzőit és beállítja a szárítási célt a Home Connect alkalmazásban. Ekképpen könnyedén beállíthatja a megfelelő programot és tökéletes végeredményt érhet el. Ja és az megvan, hogy ezekre a termékekre is él a 10% pénzvisszatérítés? Szárítógép használata mellett tényleg csak a baktériumok veszíthetnek!  

Kapcsolódó MediaMarkt termékek: 

  BOSCH WTR85V00BY hőszivattyús szárítógép BOSCH WTR85V90BY hőszivattyús szárítógép BOSCH WTW85540EU hőszivattyús szárítógép BOSCH WTR83V00BY hőszivattyús szárítógép BOSCH WTW855H0BY Home Connect hőszivattyús szárítógép  

Kapcsolódó cikkeink: 

  MÉG TÖBB “ROBOTSÁG” A BOSCH HOME CONNECT JÓVOLTÁBÓL! RÉMÁLMOK, FULLADÁSOS KÖHÖGÉS, EKCÉMA: NÉHÁNY, A HÁZI PENÉSZ KÁROS HATÁSAI KÖZÜL MENNYI AZ ANNYI? ÍGY SZÁMOLHATÓ KI AZ ÚJ MOSÓGÉP ÉVES KÖLTSÉGE ÉS AZ ÁR MEGTÉRÜLÉSÉNEK IDEJE. ELŐRE AZ A+++-ÉRT!