Nemrég kicsit értekeztünk a robotok múltjáról és a 2019-es okos gépek trendjeiről. A téma kapcsán azonban nem mehettünk el szó nélkül a Bosch innovatív szemlélete és a felhasználók életének könnyebbé tételét szolgáló eszközei mellett. A cég annyira szép munkát végzett, hogy egy külön bejegyzést érdemeltek. Öröm nézni, milyen háztartási kis- és nagygépek szabadíthatják fel az energiáinkat, na meg azt is, milyen újdonságokkal kényezteti a márka a háztartást egyben tartani vágyó házi tündéreket. Legyenek épp nők vagy férfiak. Sütő, kávéfőzőgép, hűtő, mosogatógép, mosógép, szárítógép? Egyre megy! Mind okos!  

Mivel is kezdjük? Mondjuk egy app-pal mind felett!

  A Home Connect applikáció “Intelligens jelen. Intelligens jövő.” szlongenje pontosan körülírja a terméket. Azaz az egész termék-birodalmat. Mert hogy a 2017 eleje óta a Bosch valamennyi termékkategóriájának háztartási készülékei között jelen lévő, a Home Connect funkcióval ellátott darabjai egyre csak fejlődve összekapcsolódnak. A cég elmondása szerint a Home Connect applikáció “több, mint távirányító”. Nem csak azt teszi lehetővé, hogy felügyeljük és vezéreljük Bosch háztartási készülékeinket, hanem ingyenes hozzáférést is biztosít a folyamatosan növekvő számú szolgáltatáshoz, tartozékajánláshoz, ötletekhez és háztartási készülékeink állapotfrissítéseihez. Sőt, biztos, ami biztos: ügyfélszolgálatuk távdiagnosztikát is kínál sütőre, mosogatógépre és beépíthető kávéfőzőgépre.    

A hogyanról

  A valamennyi Bosch háztartási készüléket okoseszközeivel összekötő Home Connect az otthoni Wifi-hálózatot használja, így nincsen szükség további hardvereszközökre. A cégnél már most messzebbre tekintenek az intelligens készülékeknél, egészen a teljesen integrált intelligens otthonig. Épp ezért a rendszert egy felhőalapú, fejlesztőbarát platformon fut, amely nagy mértékben kompatibilis és interoperábilis más intelligens technológiákkal. Ez az, amit úgy hívnak tehát: Intelligens jelen. Intelligens jövő. De hogy fest ez a gyakorlatban? Elég jól…  

Süt, főz, nem szakács: mi az? Bosch Home Connect sütő!

  Az app többek között olyan nyalánkságokat kínál, mint:
  • egy receptgyűjtemény
  • élelmiszerek felhasználásról, tárolásáról szóló információk (pl. tárolási tanácsok, idő, tápanyagértékek stb.)
  • távfelügyelet és beállítás, akár gyerekzárral
  • értesítések, információk (pl. sütési praktikák, alapanyagok, értesítés, ha elkészült az étel, vagy ha épp üres a víztartály)
Az egyik kedvenc lehetőségünk, a Segéd fül alatt kiválasztható ételek listája. Az app ezután a konkrét fogás elkészítéséhez nyújt segítséget és megadja a megfelelő programot az elkészítéshez. Így akár céklát, akár egész halat készítünk, tudni fogjuk, hogy gőzzel, vagy anélkül kell-e ropogóssá-olvadóssá varázsolnunk a finomságot. Na és persze azt is, hány percig kell sütnünk, párolnunk! De komoly segítségnek tűnik a tisztítás résznél beállítható vízkő eltávolítás és szárítási funkció is. A virtuális receptkönyvvel már tényleg csak az nem tud főzni, aki nem akar. A világszintű recept oldalt 150 országban több mint 15 millió alkalommal töltötték le. A felhasználóbarát receptek videókat és lépésről-lépésre készült fotókat is kínálnak, ami sok kezdő számára nagy segítség lehet!  

Cool down! A Bosch Home Connect hűtő rejtelmei!

  Szeretnéd látni bárhonnan, mi van otthon a hűtődben? Mit faltak fel a többiek, amíg távol voltál? A két, a hűtőben található kamera minden alkalommal képeket csinál, mikor a készülék ajtaja becsukódik. Mindez persze felhasználható ellened is, már ha zug-evő vagy. De az alapvető funkció persze nem erre jött létre (meg nyilván neked sincsenek akaraterő problémáid). Ennek köszönhetően a felhasználó mindig tudja, mi van a hűtőben, vagyis azt is, mi az, ami hiányzik. Így az útba eső vásárlás során pótolhatja a fájó hiányt. Az app emellett tárolási útmutatóval, élelmiszer tárolási információkkal is szolgál és tippeket ad, hogy melyik élelmiszert hol kell tárolni: esetleg a fagyasztóban, vagy inkább a hagyományos “raktérben”. A Smart food management 60 zöldséget és gyümölcsöt ismer fel, meghaladva ezzel jónéhányunk tudását. Majd a felismert termékhez recepteket is ajánl. Magyarán: ha kell, akár megtervezi számunkra a menüt! Hab a tortán, hogy az applikáció jelez, ha az élelmiszereink szavatossági idejét veszély fenyegeti, amivel elkerülhető az élelmiszerpazarlás.  

Reggeli örömök: a Bosch Home Connect beépíthető kávéfőzői

  A készülék és az applikáció boldog tulajdonosa 19 új nemzetközi kávé specialitás közül választhat az ausztrál Flat White-tól a spanyol Café Cortado-ig, majd egy pár pöttyintéssel megrendelheti kívánságát. Bárhonnan! Akár az ágyból vagy épp az erkélyről is.  A gép működésbe lendül és már árad is az elképesztő kávé illat. A készülékünk egyébként amolyan “ kávé lejátszási listát” is össze tud állítani, aminek hála a gép egymás után szép sorjában elkészíti a kért kedvenceket. Az app felületén a pohár mérete és a vendég neve is megjelenik. Hát nem aranyos? És ha valaki nem csak inná, de tanulmányozná is a kávéfogyasztás világát a “Know How” szekcióban olyan információkhoz juthat, mint pl. a kávé pörkölés, kávé betakarítás, vagy az egészséges kávézás ismérvei. Emellett – és ez talán már magától értetődő – a felhasználó egy adag recepttel is gazdagszik, amely tartalmazza a különböző italokhoz tartozó kávé összetevőket és a készülék adott beállításait is. A kedvenc “feature”-ünk egyébként, hogy amennyiben elfelejtettük kivenni a tejes dobozt a gépből, a készülék emlékeztet minket, tegyük be azt a hűtőbe. Egyszerűen nem lehet így hibázni!

És ha már mindent megettünk, megittunk, jöhet a Bosch Home Connect mosogatógép

  A funkcionalitás mellett a Bosch a designra is nagyon ügyel, így “Emotion Light Pro” fejlesztésének hála beállíthatjuk a szoba hangulatához passzoló, a mosogatógép belsejét meghatározó megvilágítást. A hőn áhított színt azután például az elszívóval is harmonizálhatjuk. Hogy a készülék sokáig bírja a gyűrődést, a program „üresjárat esetén” minden 30. ciklus után felkínálja a tartály tisztítását. Továbbá tájékoztatja a tabletta kifogyásáról, hogy még időben újat tudjunk vásárolni. A “kézi” és az “egyszerű” irányítási funkciókkal a kezdők és a már fekete öves felhasználók életét kívánja a Bosch még kellemesebbé és könnyebbé tenni.  

Elő a szennyessel, induljon be a Bosch Home Connect mosó-szárítógép!

  Bár a ruhákat még mindig nekünk kell a gépbe betenni és abból kivenni, az applikáció megtalálja a hozzájuk legjobban illő programot és opciókat, ellenőrzi, hogy bekapcsoltuk-e a készüléket és beállítottuk-e a távoli irányítás funkciót, valamint értesítést küld, ha végzett a munkával. 

Hogy mindenki boldogan lélegezhessen fel a nap végén : a Bosch Home Connect páraelszívó

  Az alap hangulaton az állítható háttérvilágítás is javít, amelyet szinkronizálva pl. a tv azonos funkciójával még tökéletesebbé tehetünk.  A lényeg azonban, hogy a biztonsági értesítések és emlékeztetők, a szűrő telítettség, a karbantartási útmutató és a távoli beállítás és felügyelet sokat segíthet a hétköznapok biztonságosabbá tételében.    Röviden összefoglalva: akad minden, mi szem, szájnak ingere. Csökkenthető a hibaszázalék (ld. kidobásra ítélt ételek) és maximálisra növelhető a komfortérzet (pl. ébredésre elkészülő kávé).   

Kapcsolódó MediaMarkt termékek: 

Bosch HOME CONNECT készülékek: BOSCH HSG636XS6 beépíthető sütő BOSCH PXV975DV1E beépíthető kerámia főzőlap BOSCH PXY875KW1E beépíthető kerámia főzőlap BOSCH DWK98PR60 Kürtőbe építhető páraelszívó BOSCH SMS68TI06E mosogatógép BOSCH SMS88TI36E mosogatógép
BOSCH WTW855H0BY hőszivattyús szárítógép
  További 777 db Bosch készülék BOSCH WAN20260BY elöltöltős mosógép, 84 987 Ft BOSCH WTW85540EU hőszivattyús szárítógép, 239 987 Ft BOSCH SMV46AX04E beépíthető mosogatógép, 106 387 Ft BOSCH DFM064W50 páraelszívó, 49 987 Ft BOSCH TIS30321RW Automata kávéfőző, 180 699 Ft BOSCH TKA6A643 Filteres kávéfőző, fekete, 17 499 Ft BOSCH TAS1252 Tassimo kapszulás kávéfőző, 18 499 Ft  

Kapcsolódó cikkek: 

OKOS ÉS SZÉP ÉS MÉG A SÖRÜNKET IS TÖKÉLETESEN HŰTI BE! MI AZ?