Dupla kijelző, tripla kamera az LG V10-ben

Érdekes kivitelezésű phablettel rukkolt elő az LG nemrégiben a V10-es modell formájában, mely két kijelzővel és rögtön három kamerával is rendelkezik.

LG_V10_04_MMM

Az 5,7 colos, IPS technológiájú és QHD felbontású elsődleges megjelenítő fölé a tervezők egy másodlagos kijelzőt helyeztek, mely különálló értesítési panelként funkcionál, a legfontosabb információk ezen a 160 x 1040 pixelnyi területen olvashatók le. Az úgynevezett Second Screen ugyan folyamatosan képes üzemelni, azonban a gyártó meglepő módon nem az erre kifejezetten alkalmas OLED technológiát használta annak megalkotásakor, a két megjelenítő azonos színvilágának biztosítása érdekében a másodlagos kijelzős is IPS alapokon nyugszik.

LG_V10_03_MMM

A készülék másik érdekessége az előlapi kamerák “megkettőződése”, egy szelfi készítésénél ugyan továbbra is csak egy üzemel a két egység közül, azonban széles látószögben is fotózhatjuk magunkat és környezetünket, a két öt megapixeles felbontással bíró fotós modul egyszerre készített fotóiból a szoftver egy 120 fokos képet rak össze. A már LG-nél is megszokott Multi-View opcióval egyszerre akár mindhárom kamerát használhatjuk mind fotózásra, mind videózásra az események legteljesebb rögzítéséhez. A hátlapi kamera már ismerős lehet az LG G4-ből, tehát 2.0-ás verziószámú OIS (optikai képstabilizátor) technológiával és F1.8-as rekeszértékű lencsékkel felvértezett 16 megapixeles fényképezőgépről van szó, mely videózás terén is rengeteg extrát (zajszűrés, digitális rázkódásmentesítés, szabályozható mikrofon érzékenység, videószerkesztő funkciók) felvonultat, nem beszélve a lézeres távolságmérés segítette autofókuszról.

Az egyéb hardveres jellemzők közt a szintén nem meglepő módon a zászlóshajóban bevált Qualcomm Snapdragon 808-ast találni, mint központi egység a maga hat processzormagjával, a rendszermemória impozáns módon 4 GB, a háttértár mérete pedig 64 GB, mely tovább bővíthető a microSD foglalatnak köszönhetően.

LG_V10_01_MMM

A 159,6 x 79,3 x 8,6 mm-es készülékház súlya 192 gramm, utóbbi jellemzőhöz nagyrészt rásegít a rozsdamentes acélból készült készülékház. A hátlap úgynevezett Dura Skin bevonattal rendelkezik, míg a kijelzőt a Corning Gorilla Glass 4-es számú bevonata védi. Mindhárom tulajdonság viszonylag jó strapabíróságot ad még úgy is, hogy a hátlap és az akkumulátor eltávolítható, így megmaradt az egyébként 3000 mAh-ás telep útközben történő cserélésének lehetősége is. A hátoldal további érdekességei közé tartozik az LG védjegyének is számító, kamera alá helyezett gombhárma (képernyőzár/bekapcsoló és a hangerőszabályzók), mely ezúttal egy ujjlenyomat olvasót is rejt magában, ezzel a V10 a Nexus 5X után a második ilyen hardverelemmel felszerelt LG okostelefon.

LG_V10_02_MMM

A készülék az Android rendszer 5.1.1-es verzióját futtatja – minden bizonnyal egy már készülő 6.0-ás kiadásra várva. A készülék első körben Dél-Koreában, majd azt követően az Egyesült Államokban, Kínában, számos más ázsiai piacon, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten is boltokba kerül hamarosan, azonban az európai bevezetésről egyelőre nem esett szó.

33540cookie-checkDupla kijelző, tripla kamera az LG V10-ben