Google Pixel C – androidos tablet munkára

A tegnapelőtti Google bejelentések sorában az androidos referenciamodellnek számító Nexus okostelefonokon kívül a Google egy új táblagépről is lerántotta a leplet, melyet elsősorban munkára, mintsem szimpla tartalomfogyasztásra szántak tervezői.

Google_Pixel_C_tablet_01_MMM

Nehéz szó nélkül elmenni az őszi trenddé váló jelenség mellett, miszerint a mobilvilág nagy nevei sorra jelentik be a munkagépnek szánt táblagépeiket. Idén az Apple kezdte a sort a 12,9 colos iPad Pro-val, 29-én este Google nevezte meg a Pixel C-t saját alternatívájukként, október 6-án pedig várhatóan a Microsoft is frissíti a Surface szériát.

A Pixel márkanév korábban is ismert volt a Google logóval társítva, ám ezidáig a Chrome OS rendszerű notebookok tartoztak ide, ilyen szempontból is újdonság a Pixel C, mely az Android Marshmallow, azaz 6.0-ás verziószámú robotos rendszert futtatja. A táblagép 10,2 colos képátlójú, 2560 x 1800 pixeles kijelzője alatt egy igazi csúcskategóriás chipset, az Nvidia Tegra X1-ese rejtőzik, 3 GB-nyi rendszermemóriával kiegészítve. A Nexus okostelefonokhoz hasonlóan a Pixel C is USB Type-C rendszercsatlakozóval kerül forgalomba.

Google_Pixel_C_tablet_02_MMM

Az iPad Pro táblagéphez hasonlóan itt is külön megvásárolható kiegészítőként juthatunk fizikai billentyűzethez, mely kapcsán a Google a precíz kidolgozás mellett külön felhívta a figyelmet a csatlakozók nélküli kapcsolódásra. A klaviatúra mágneses rögzítéssel kapcsolható a tablethez, annak töltését pedig vezeték nélkül oldja meg a Pixel C. A tablet ára 499 (32 GB) és 599 dollárról (64 GB) indul, a billentyűzet ára pedig 149 dollár.

33410cookie-checkGoogle Pixel C – androidos tablet munkára