Ékszerek és kiegészítők kávékapszulából, a babszemek 2018-as világnapja alkalmából!

Bár a kapszulás kávé finom, a környezeti terhelése hatalmas. Egy magára valamit adó kávézó és barista hozzá sem nyúl a műanyagba csomagolt, egyébként sokszor magas minőségű anyaghoz. Az átlagember viszont úgy fest, szereti ezt a kávé fajtát. Ha már napi szinten hulladékot termelünk vele, legalább legyen valamivel hosszabb távon is értelme a dolognak. Szuper ékszer és újrahasznosítási tippek következnek a nyakunkon lévő, szeptember 30-i kávé világnapi ünnepségek kapcsán.

 

Fülbevalók és gyűrűk, minden mennyiségben: az alapok

A legalapvetőbb technikai lépés a csodás virágra hasonlító alap létrehozása. Bár sok DIY ékszerkészítő nem bajlódik ezzel, csak simán összepréseli a kapszulákat, a végeredmény szempontjából az előbbi megoldás mutatósabb és elegánsabb. Azért, mert szemetet viselünk, még nem kell úgy kinéznie, mintha a kukából bányásztuk volna ki az ékszert. Persze aki a rusztikusabb, véletlenszerű ráncolódásra esküszik, annak elég “agyonnyomnia” a kapszulát és már meg is van a kiindulási alap. Ha szeretnénk virágmintával dolgozni, az alábbi videó tökéletesen megmutatja, mi a teendő. Az sem baj, ha nem beszélünk franciául.

 

Ha megvan az alap, a határ a csillagos ég. És bár az imént mi a letisztultabb formára esküdtünk fel, ezt a jin-jang bross készítő videót szívesen megosztjuk. Csak rajtunk múlik, melyik “stílusban” készítjük el. A spanyol nyelvű videóhoz angol felirat is bekapcsolható, de szerintünk elég a hölgy kezeit figyelni.

 

További inspiráló videók:

 

 

Hagyományos kávé csomagolásból is lehet szuper kiegészítőket készíteni

Kisebb pénztárcák, irattartók, neszeszerek tökéletes alapanyaga lehet a szemes és őrölt kávék műanyag bevonata. De persze ugyanebből ékszerek garmada is készíthető. A szemes lenvászon zsákok pedig mondanunk sem kell, igazi “csináld magad” aranybányák!

 

 

 

TIPP!

A kávézacc kiváló szagelszívó és növényi trágya is. A cserépbe, kertbe öntve szerves hulladék helyett fantasztikus tápanyag lesz belőle. Ha pedig nincs otthon növényzet, egy csészébe téve a tökéletesen semlegesíti a hűtő sokszor kellemetlen szagát. Emellett arcradírként is felhasználhatjuk a maradék őrleményt. Szóval bőven akad hely a háztartásban, ahol a zacc tovább élhet kicsit!

 

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

CREMESSO RISTRETTO kávékapszula, Cremesso kávéfőzőhöz, 16 db, 1789 Ft

NESCAFÉ DOLCE GUSTO Grande kávékapszula, 16 db, 1499 Ft

KRAFT FOODS TASSIMO Jacobs caffe crema kávékapszula, 1999 Ft

KIMBO 1 KG Classic szemes kávé, 4999 Ft

PASSALACQUA Cremador szemes kávé, 1 kg, 9999 Ft

COMPAGNIA DELL’ ARABICA DBA013 Brasile szemes kávé, 500 gr, 4449 Ft

További, összesen 76 ajánlat a MediaMarkt polcain! 71 féle kapszulás és podos kávéfőzőért irány a MediaMarkt!

 

67280cookie-checkÉkszerek és kiegészítők kávékapszulából, a babszemek 2018-as világnapja alkalmából!