Szóval csak azért, mert valaki férfi, még nem feltétlenül érzéketlen, önző macsó. Ahogy a papucsállatka kategóriába sem biztos, hogy befér. Vagyunk mi, a normális többség, akik szeretünk és tudunk szeretni. És akiknek jól esik, ha minket sem hagynak ki az ünnepből, ami rólunk és nekünk is szól. Van azonban pár buktató, amivel rommá lehet zúzni a Valentin napot. Elmondom, mi az.  

A közellenség: a hiszti!!!

  Ez az a jelenség, ami minden hímneműt képes az őrületbe kergetni. Rendben, van olyan, hogy rossz nap, meg stressz és igen, a hormonok is bekavarhatnak néha. De az indok nélküli “mert csak” jelenségére sem magyarázat, sem mentség nem létezik. Szóval lehetne az, hogy az idei Valentin nap kapcsán erre figyeltek kicsit oda. Nyilván ez nem csak egy egy napig tartó csoda kéne, hogy legyen. De már azzal is beérjük, ha egy gesztust tesztek felénk, február 14-e alkalmából. Elég csak kicsit odafigyelni a hangsúlyra, amikor elmondjátok, hogy valami nem tetszik. Ha azt érzem, hogy hülyének néznek, nem fogok kompromisszumot kötni. Ha partnerként kezeltek, új dimenzió(kapuk) nyílhatnak meg! Legyen szó munkakapcsolatról, vérségi kötelékről, vagy szerelemről. Ez az a terület, ahol mindenki fejlődhet. Ha ti tesztek a jobb, közös jövőért, mi is kezesebbek leszünk. És ez nem alkudozás. Ez ok-okozat.

Ha elvárás van, mi a meglepetés?

Bár a Valentin nap kapcsán nincs kőbe vésve, csak a nőknek kell ajándékot kapniuk, sok férfi nem bánja, hogy készülhet valami figyelmességgel. Akár a női családtagoknak, akár a munkatársnőknek, de persze legfőképpen a párjának. Azt viszont, hogy mit szeretnénk vagy tudunk ajándékozni (igen, vannak anyagi korlátaink, meg ott van még az ésszerűség határa is), legyen a mi dolgunk. Nem azért, mert mindenképp nekünk kell irányítani a dolgokat. Hanem mert a figyelmesség és meglepetés lényege merőben más, mint egy kierőszakolt, kötelező ajándéké. Azon férfitársaink, akik veszik a fáradtságot és valódi, 100%-ra személyre szabott aprósággal készülnek, nem szeretik az ultimátumot. Ahogy azt sem, hogy ha esetleg a szebbik nem képviselőinek az a legfontosabb, mit gondol a környezete az ajándékról.

A Valentin napi figyelmesség alapvetően nem egy Insta poszt alapanyag! A lényeg a te és én és nem az ők!

Szóval hagy döntsem el én, mivel szeretnélek idén kényeztetni, meglepni. Ne tegyél rá kínos utalásokat, és főként ne borulj ki, ha végül mégis a magam feje után mentem!  

És a lényeg…

  Sajnos az egyre inkább elanyagiasodó világban mind a nők, mind a férfiak kezdik elveszíteni a józan ítélőképességüket. Számos olyan, felesleges ajándék kerül a karácsonyfa alá, a születésnapi torta mellé, amibe egyrészt néha anyagilag beleroppannak (nem érdekel, hogy nincs rá pénzem, kell!), másrészt semmi más értéket nem látnak, mint a márkát és a trendet (kell, mert most ez a divat!). Miközben a jeles eseményeken sokkal értelmesebb lenne olyasmiket beszerezni (ha már mindenképp tárgyra vágyunk), ami személyes, hasznos és szükséges is. A Valentin nap szerencsére még mindig “kis ünnep”, inkább a gesztusról szól, mintsem az egymásra való licitálásról, féktelen költekezésről. Így talán könnyebb a józan határokon belül maradni. Nyilván lesz, aki autóval lepi meg a szerelmét, de én alapvetően azt gondolom, hogy egy kapcsolat sem lesz jobb vagy gazdagabb ettől. Ha én figyelek rád és te is figyelsz rám, ha képesek vagyunk együtt építkezni, szuper pár maradunk! Ezt én szívesen megünneplem veled, megemlékezem arról, hogy jó, hogy vagyunk egymásnak. Az is jól esik, ha minderre költhetek, ha ma kiemelkedően jó bort iszunk este, ha láthatom a csillogó szemed az ajándékod miatt és ha végül összebújhatunk, mint az év többi, 364 napján máskor is. Én nagyjából csak ennyit szeretnék. Esetleg kivehetnénk a pénteket szabadnapnak és ágyban maradhatnánk…    

Kapcsolódó MediaMarkt termékek: 

És ha te is adnál nekem valamit… A böngészéshez kattints a MediaMarkt oldalára! Pajkos felnőtt játékokzene és könyv,  barkács felszerelések. Esetleg valami apróság a gamer énemnek… Rád bízom!