Fenntartható háztartási kisgépeket teszteltünk!

Ahogy arról már egy korábbi cikkünkben is írtunk, a közelmúltban a MediaMarkt megalkotta a BetterWay logót, amely a MediaMarkt fenntarthatósági tevékenységének 2 fő alapvetését képviseli: a cég fenntartható működésének erősítését és a fenntartható életmód biztosítását.

Magyarországon jelenleg közel 400 fenntarthatónak minősített műszaki cikk érhető el a MediaMarkt kínálatában, melyek megkapták a BetterWay jelölést. Néhány kollégánk arra vállalkozott, hogy teszteljenek párat ezek közül az eszközök közül, hogy megmutassák, a fenntartható működés nem jelent hátrányt a termékek hatékonyságában, sőt! Egy Rowenta porzsák nélküli porszívó, egy Delonghi Nespresso kávéfőző és egy Rowenta ventilátor tesztje következik!

Mercédesz és a ROWENTA RO4881EA COMPACT POWER XXL PORSZÍVÓ

Amit a termék ígér:

 • erős szívóteljesítményt
 • XXL kapacitást (2,5 literes űrtartalom)
 • könnyebb takarítást és a porgyűjtő edény kevesebb ürítését
 • könnyen kiüríthető, porzsák nélküli porszívó
 • kiváló takarítási eredményt biztosít minden nap

Mi a tapasztalatod 1 havi használat után?

„Nagyon meg vagyok elégedve a porszívóval, kompakt és tényleg mindenhol és mindenre lehet használni. Már a csomagolása is nagyon praktikus és kompakt volt, könnyen lehetett szállítani, minden részét újra lehetett hasznosítani, mégis tökéletesen védte a terméket. Tetszik az is, hogy meglepően sok por fér a tartályba, amit csak ki kell önteni belőle. Még a portörlést is meg lehet vele oldani, a sokfajta kefe pedig maga az álom, minden kis zugot ki lehet vele porszívózni. Pont olyan praktikus, mint amire számítottam.”

A termék minőségéről mi a véleményed?

„Strapabíró, minőségi terméknek tűnik, könnyen kezelhető. Az egyhavi használat során sem kerültek rá karcok, ugyanúgy újnak néz ki, mint a kibontás pillanatában, pedig porszívózás közben azért gyakran nekimegy valaminek, ahogy húzom magam után. Ezek alapján azt gondolom, hogy tartós lenne hosszú távon is.”

Milyen előnyöket, hátrányokat emelnél ki?          

A nagy előnye, hogy kompakt méretű, egy kézzel is vihető. A zsinór kellő hosszúságú, nem kell újra és újra másik konnektort keresnem ahhoz, hogy kiporszívózzam a lakást. A régi porszívómhoz képest a sok „beépített” kiskefe a porszívón sokkal egyszerűbbé teszi a használatot. Az üríthető portartály is sokkal szimpatikusabb számomra, könnyen tisztítható és nem kell bele mindig porzsákot venni, ami miatt költséghatékonyabbnak gondolom és környezetkímélőbbnek is. Összességében engem meggyőzött, megéri az árát. Egyértelműen látszik rajta, hogy jól átgondolt tervezéssel készült, minőségi termék, nem változtatnék rajta semmit.”

Erika és a DE-LONGHI Nespresso Citiz EN167.CW kapszulás kávéfőző

Amit termék ígér:

 • kompakt kialakítást, mivel könnyen elfér a konyha bármely területén
 • termoblokkot, aminek köszönhetően 25 másodperc alatt felmelegíti a vizet, rekordidő alatt elkészíti a kávét
 • 19 baros szivattyút a tökéletes eredményért
 • automatikus kikapcsolást 9 perc után

Mi a tapasztalatod 1 havi használat után? 

„Minden napomat kávéval kezdem, így napi használatban volt nálam a készülék. Bár kezelni nem kezeltem még, de már korábban is ittam ilyen készülékkel készült kávét, így tudtam, mire számítsak, és pontosan azt is adja. Finom kávét főz és nagyon gyorsan! Ami reggelente nem egy elhanyagolható tényező. Nem bonyolult a kezelése, ami szintén egy jó pont lehet a reggel, félálomban tapogatózva kávézóknak, amilyen én is vagyok. Halk a motorja is, kellemes és megnyugtató érzéssel tölt el, hogy pár másodperc és kész a finom kávém.”

A termék minőségéről mi a véleményed?

„Szeretem, hogy kis helyen is elfér. A visszafogottan stílusos, lekerekített formavilágnak, a fém és műanyag használatának köszönhetően szinte bármilyen lakásba illik. Könnyen tisztítható, nincs az az érzésed, hogy mindjárt eltörik valami. Tetszett az is, hogy kávéfőzőhöz képest nem volt sokkal nagyobb a csomagolása. Az ember néha belefut indokolatlanul nagy csomagolásokba, ami olyankor több szempontból is bosszantó. Itt nem volt ilyen. Pont akkora volt a csomagolás, amekkorának feltétlenül lennie kellett. Semmi felesleges csomagoló anyag nem volt, ráadásul minden papírból, így teljen mértékben újrahasznosítható. Szerintem ez is a minőség jele.”

Milyen előnyöket, hátrányokat emelnél ki?          

„Nagyon könnyű volt beüzemelni. Finom kávét főz könnyen és gyorsan, én emiatt szeretem a legjobban. Két különböző hosszúságot lehet rajta beállítani, a gombok előre programozva vannak, de ezeket bármikor módosíthatjuk. Előnye, hogy nagy a víztartály és a használt kapszula tartó is, így nem kell állandóan bajlódni a megtöltéssel, ürítéssel. Rövid idő alatt felmelegszik, automatikusan kikapcsol, könnyű takarítani, ezeknek köszönhetően energiatakarékos. Szuper, hogy akár egy magas pohár is aláfér a pohártartó felhajtásával, ami kifejezetten jól jön például, amikor egy jó nagy pohár finom lattét, vagy jegeskávét szeretnénk inni. Egy hátrányt említenék meg éppen a pohártartóval kapcsolatban: kávé készítés közben a fém pohártartón az üvegpohár elkezdett oldalra mozogni a motor rezgése miatt. Először tartottam attól, hogy leesik. Lehet, hogy jobb lenne, ha az is műanyagból lenne. Ezt leszámítva nem volt negatív élményem a kávégéppel, mindenkinek csak ajánlani tudnám. Szerintem remek az ár-érték aránya.”   

Gergő és a ROWENTA VU5840F0 Stand Fan Turbo Silence ventilátor

Amit a termék ígér:

 • ez a Rowenta által tervezett eddigi legnagyobb teljesítményű ventilátor, intenzív, akár 80 m3/perc légfrissítéssel
 • rendkívül csendes ventilátort: minimális fordulatszámon mindössze 38 dB(A) zajkibocsátás mellett működik
 • 4 választható sebességet a Silent Night üzemmódtól kezdve egészen a Turbo Mode extrém erejéig
 • automatikus légeloszlatást és tájolást (120 °-os szögben)

Mi a tapasztalatod 1 havi használat után?

„Amit vártam tőle, azt tökéletes tudja. A csendes módja, ami az első számú ígérete a terméknek, valóban nagyon hasznos és tényleg szinte hallhatatlan. Este ez különösen remek funkció, mert a korábbi ventilátorok zúgása egy elég nagy kompromisszum volt a nyári melegben való túlélésért. Mindamellett, hogy halk, a levegőt viszont jól érezhetően forgatja ezen a fokozaton is. Így szerintem a két legfontosabb ígéretét a termék tökéletesen teljesíti.”

A termék minőségéről mi a véleményed?

„Pár hét használat után úgy gondolom, hogy sokáig képes működni, mert masszív és minőségi anyagokból készült. Volt korábban „szerencsém” olyan készülékhez, amiről már az összeszereléskor törtek, estek le dolgok. Ennél a terméknél nem tapasztaltam ilyet. Erős anyagokból készült és a rács is nagyon biztonságosnak tűnik. A csomagolás nagy része kartonpapír volt, ami szerintem kellően védi a termék a szállítás közben előforduló esetleges ütésektől, ugyanakkor egy-két kisebb tasaktól eltekintve teljes mértékben újrahasznosítható, ami szerintem nagyon jó dolog.”

Milyen előnyöket, hátrányokat emelnél ki?          

„A csendes üzemmódja nagyon jól működik, és a turbó üzemmód is meglepően erős, viszont az utóbbit szerintem hosszútávon nem lehet használni szünet nélkül, mert elkezd melegedni a motor. Így ez inkább egy rövidebb időtartamú, de intenzív légkeverésre alkalmas. A csendes mód lehetővé teszi, hogy zavartalanul lehessen akár aludni is mellett éjszaka, a korábban használt termékek jóval hangosabbak voltak ennél. Az időzítő viszont nekem eléggé hiányzik róla. A termék azt adja, amit ígér, ezért bátran ajánlom bárkinek, akinek a pénztárcája megengedi. Nálam az ára átlépi azt a lélektani határt, amit még kiadnék egy ventilátorért, ezért – ha csak nem lenne rá valami szuper akció – valószínűleg nem venném meg. Azt sajnálom, hogy időközben kikerült a BetterWay minősített termékek közül.

BetterWay – Keresd a logót a termékeinken!

A BetterWay segítségével könnyen megtalálhatod fenntartható termékeinket. Fontos, hogy csak azok a termékek kaphatnak BetterWay logót, amelyek megfelelnek bizonyos fenntarthatósági kritériumoknak, mint például az energiahatékonyság, károsanyag-kibocsátás, felhasznált anyagok és újrahasznosíthatóság. Ebben független vizsgálószervezetek és tanúsítást végző külső intézmények segítenek minket, akik ellenőrzik, hogy a termékek megfelelnek-e az előírt követelményeknek. Így biztosítjuk, hogy a fenntarthatónak minősített termékünk tényleg fenntartható legyen.

További információt itt találsz: https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/betterway.html