Naná, hogy az idei VB-nek is van egy állati jósa!

Paul a polip után itt van Achilles, a siket macska, aki előre megmondja majd a szentpétervári meccsek eredményét. Hogy hogyan csinálja? Miben áll az ereje? Mondjuk és mutatjuk!

A varázserő, a látnoki képesség kvintesszenciája alapvetően három szóban foglalható össze: őrült emberek sokasága. Bár lehet, Achilles valamelyest részt akar venni a cirkuszban, hiszen a jóslást macska eledelből végzi, azt meg ugye hülye volna kihagyni, a felvételek alapján némi kényszerítést érzünk a dologban. A forgatókönyv egyébként egyszerű:

a macskafeletti képességekkel megáldott állat a meccsek napján két tál, pontosan ugyanolyan tápot kap. Melyekbe a mérkőzést játszó nemzetek kis zászlaja lesz tűzve. Amelyik ételre Achilles rábukik, az a csapat nyer. Őrület!

A négylábú egyébként állítólag korábban már bizonyított. A tavalyi Konföderációs Kupa szentpétervári eredményeit – bemondás alapján – kivétel nélkül helyesen jósolta meg. Még a döntetlenek sem fogtak ki rajta. Azokon a napokon, amikor a csapatok ikszeltek, Achilles egyik edényhez sem nyúlt hozzá. Ajvé.

Ennyit a móka részéről. Ezek után nézzük meg a már említett Konföderációs Kupa döntője kapcsán a macska “jós performanszát”. Ha valaki minimálisan is ért az állatokhoz, esetleg kedveli őket, világosan látja, mennyire kész van szegény Achilles. A testbeszéde és a nyávogása is jelzi, nagyon nem komfortos neki a felhajtás. A voksát pedig alapvetően nem teszi le egyik fél mellett sem, egyszerűen abba az irányba fordul az ablakpárkányon, amerre a gondozója van. Ezt pedig a minimális biztonság és megnyugtatás keresése ösztönzi. Semmi más.

A fenti, 2018-as VB kapcsán megjelent videóban Achilles kevésbé tűnik frusztráltnak (mondjuk túl nagy örömöt sem látni rajta), azonban mivel a várható média érdeklődés nagy lesz, egyre komolyabb nyomás lesz az orákulumnak kikiáltott állat vállán. Még szerencse, hogy siket, így legalább az általános fényképezőgép kattogás és ujjongás zaja nem zavarja meg a lelkivilágát. Hogy a hófehér, kék szemű Achilles kap-e a Pauléhoz hasonló, halálos fenyegetéseket, kiderül. A lényeg, tartsa magát távol Grabovszkytól és minden rendben lesz.

És hogy mit jósol az első meccsre Achilles? Hát sámli legyek, ha bejön a tippje!

 

58220cookie-checkNaná, hogy az idei VB-nek is van egy állati jósa!