GIF-cunami: Valentin-napi cukiság tőlünk, nektek!

Arról már írtunk korábban, hogy idén, mit hallgassunk a szerelmesek napján, de szerettünk volna a vizuális kifejező eszközök kedvelőinek is kedveskedni. Nem csak nagyon Valentin-napi, de tényleg marha cuki GIF-eket raktunk össze minden ügyfelünknek és persze szeretteiknek!

A GIF-eket rengeteg internet felhasználó ismeri és használja, azonban a tinik mellett a idősebb korosztály is rákapott már a dolog ízére. A matricák, emojik korát éljük, virtuális kommunikációs térben legalábbis biztosan. A “kacsacsőr három” kifejezésre a többségnek nem valamilyen furcsa matematikai képlet, hanem a szív emotikon képe ugrik be. Ez van, a világ és az önkifejezés változik. A GIF-ek, vagyis a “Graphic Interchange Format” statikus és mozgó változatai beborítják a hírcsatornánkat és online üzenet közvetítő felületeinket.

 

Hogy miért szeretjük annyira a műfajt? 

 

Mert tömören és szórakoztatóan fejezi ki azt, ami közölni szeretnénk. Előtérbe kerül a vizualitás: a mondanivalónkkal tökéletesen megegyező, a küldött félnek sokat jelentő, “topical” GIF-ek használatával könnyedén kifejezhetjük a gondolatainkat: sokszor arckifejezést társíthatunk „arc nélküli” üzenetes kommunikációnkhoz. A GIF vadászat ráadásul egyszerű: elég megadni a kulcsszavakat és a giphy.com oldalán már sorakoznak is a találatok, amelyet Facebookon kommentben és Messenger üzenetekben is továbbíthatunk. A kreativitás tényleg határtalan, egy-egy ikonikus film kockái, vagy elkapott pillanatok ügyesen feliratozott GIF-jein néha tényleg szakadhatunk a röhögéstől.
A vicces, tömörített vizuális humor-morzsák mellett azonban a cukiság és az érzelmes GIF-ek a legnépszerűbbek. Nem meglepő, hiszen valami kedvesre és szívet melengetőre mindenkinek szüksége van a dolgos hétköznapok során.

Valentin-nap témában is több ezer tartalom készült már az elmúlt években: az internet népe szorgosan készíti a GIF-eket. A meme-jellegű videó részleteket viszonylag könnyű előállítani és a feltöltés sem összetett folyamat így tartalmaink egy két jó hashtaggel könnyen bejárhatják a világot. Persze vannak profibb megoldások is, például a grafikusok által, gondosan tervezett, egyedi darabok. A giphy.com-on ráadásul az alkotók ingyenesen megmutathatják alkotásaikat, melyeket szabadon terjeszthet az internetes közösség. Jó érzés, amikor saját tartalmunkat látjuk viszont egy Facebook kommentben.

Természetesen mi sem akartunk kimaradni a GIF-cunamiból, így az idei Valentin-napra olyan kedves és cuki mozgóképes üzenettel készültünk, amelyeket kreatívan is fel lehet használni, akár egy folytatásos sztori elküldésével!

A kulcsszó pedig mi más, mint a mediamarkthu? Te milyen “mini-képsorozatot” tudnál összerakni a MediaMarkt Valentin-napi GIF-jeiből?

 

Ős-romantikusoknak a kedvence: lávjú és az a bizonyos „kacsacsőr három”!

 

Valentines Day Love GIF by MediaMarkt Magyarország - Find & Share on GIPHY

 

Gondoltunk a szóviccek szerelmeseire is! Elpirulni pedig sok mindentől lehet, csak a kreativitás szabhat határt a kis pirítónak.

 

 

A biztos siker: mutasd ki vonzalmadat:

 

Az vagy nekem, mi tv-nek a távirányító… Három képkocás történet, filmőrült pároknak!

 

 

Valentines Day Love GIF by MediaMarkt Magyarország - Find & Share on GIPHY

 

Valentines Day Love GIF by MediaMarkt Magyarország - Find & Share on GIPHY

 

 

Kimaxoltuk a cukiságfaktort is: egyszerre magunkra ismerhetünk a hűséges kutyus és kiszámíthatatlan, de imádnivaló cicában

 

MediaMarkt Magyarország GIF - Find & Share on GIPHY

 

 

Valentines Day Love GIF by MediaMarkt Magyarország - Find & Share on GIPHY

 

Valentines Day Love GIF by MediaMarkt Magyarország - Find & Share on GIPHY

 

Valentines Day Love GIF by MediaMarkt Magyarország - Find & Share on GIPHY

 

Küldd el a kedvenc MediaMarkt GIF-ed annak, aki igazán fontos számodra!
Ha pedig szereted a GIF-eket mókásan felhasználni, engedd szabadjára a fantáziádat!
Keresd grafikáinkat a giphy.com oldalán, mediamarkthu kulcsszóval, vagy írd be Facebook-on és Messengerben a gif keresőbe!