Hasznos mikrós trükkök

A mikró igen sokoldalú konyhai eszköz, ha tudjuk hogyan használjuk.

A Lifehacker oldal összeszedett 9 életbevágóan fontos mikrós tippet, mint például hogy mi a szuperropogós bacon titka, vagy hogyan “élesszük fel” a beszáradt szempillafestéket.

Ropogós szalonna
Helyezzük egy kis tál tetejére a bacon szeleteket, és mikrózzuk 1 percig.

Kristályos méz
Kupak, fedő nélkül tegyük be 10 másodpercre a mikróba mézet és ismét folyékonnyá válik.

Tükörtojás
Olvasszunk vajat egy tányéron, majd üssük rá a tojást és 1-3 percig attól függően, hogy mennyire szeretjük lágyan a tükörojást.

Citromlé
Kis “masszírozás” után 10 másodperc a mikróban és máris facsarhatjuk a friss nedűt.

Zöldségpárolás
A mikróban zöldségeket is párolhatunk. Ehhez egy kör alakú tálra lesz szükségünk és zöldségekre (felkockázva) természetesen. Fedjük le őket fóliával, és zöldségtől függően 3-6 percig mikrózzuk őket. Utána szúrjuk ki a fóliát, hogy a gőz kiszükjön a tálból és kedvünk szerint ízesítsük a párolt zöldséget.

Több tányér egy mikróban
Több tányér, rövidebb sorbanállás a melóhelyen. Ha az egyik tál/tányér ételt megemeljük pl. egy bögrével, akkor egyszerre több adag ételt is megmelegíthetünk.

Egyenletes melegítés
Ahhoz hogy ne legyen “hideg folt” az ételben, rendezzük gyűrű alakba az ebédünket (levesnél ez kissé nehezebb lesz), így egyenletesen melegszik fel az étel.

Beszáradt szempillafesték
Kupak nélkül tegyük egy pohár víz társaságában a mikróba a szempillafestéket 10 másodpercre.

Bio mikrótisztítás
Fél pohárnyi vízbe facsarjunk citromlevet, mikrózzuk 3 percig, majd várjunk 5 percet, hogy a gőz tegye a dolgát, majd egy szivaccsal töröljük tisztára a mikró belsejét.

26370cookie-checkHasznos mikrós trükkök