Így csinálj Xbox Series-konzolt a mobilodból – RiotPWR ESL teszt

Egy mobil gamer kontroller, amelyhez már csak egy előfizetés hiányzik és megkapod a teljes Xbox-élményt: ilyen érzés a RiotPWR csodásan összerakott eszközével játszani.

Az okostelefonokra írt játékok hihetetlen fejlődésen mentek át az elmúlt években, nem ritka a konzolminőségű grafika. Sok fejlesztő mobilra, tabletre is AAA-játékokat fejleszt, ennek megfelelő büdzsével, ezek pedig sokszor túlságosan összetettek ahhoz, hogy kényelmesen használhassuk az érintőfelület használjuk, ezért egyre népszerűbbek az erre a célra fejlesztett kontrollerek. Ilyen tesztünk alanya, a RiotPWR ESL is. 

A RiotPWR kontrollerével elérheted az Xbox Cloud gaming, azaz felhő alapú játékplatformját, így a „rendes” Xboxos játékokat is kontrollerrel vezérelheted telefonodról, ráadásul a mellékelt tartónak köszönhetően mindezt kényelmesen teheted meg.

Azonban ezenfelül kedvenc mobilos játékaid nagyrészét is vezérelheted ezzel az innovatív kiegészítővel, felüdülést és pihenést kínálva ezzel ujjaidnak.

Ez a vezérlő mind iOS-es, mind androidos eszközökhöz is elérhető, többféle kiadásban is. Tesztünkben az ESL Gaminggel közösen megalkotott egyedi kinézetű, iOS-es modellt néztük meg közelebbről. 

Mi van a dobozban?

A dobozban a limitált zöld-sárga-fehér színű vezérlőn kívül a telefontartó, a késleltetésmentes csatlakozáshoz ideális Lightning kábel és egy QR kódot tartalmazó matrica lapul.    

Funkciók, első benyomások

A vezérlő alján egy Lightning portot és egy 3,5 mm-es Jack-csatlakozót találunk, előbbi a játék közbeni átmenő töltést teszi lehetővé, így nem kell attól tartani, hogy lemerül a telefon a legfontosabb pillanatban, elég csatlakoztatni hozzá például egy powerbanket. Az utóbbi pedig az eszköz hangját továbbítja, jól jöhet például, ha vezetékes fej/fülhallgatót használunk. Természetesen a lehetőség továbbra is adott vezeték nélküli fej/fülhallgató csatlakoztatására közvetlenül az eszközhöz, ha valakit zavar az extra vezeték. iPhone használatakor kicsit hosszúnak tűnhet, de a rajta található tépőzáras kötözővel könnyen rendszerezhetjük, iPad-hez csatlakoztatva azonban kiderül, ezzel az eszközzel is tökéletesen működik, ezért „kellett” az extra hossz.

A telefontartó nyílást egy gumidugóval látták el, ehhez csatlakoztathatjuk a tartót. Az illeszkedése egyébként tökéletes és a dőlésszöge is állítható. A vezérlő kiosztása mindenki számára ismerős lesz, aki már használt Xbox kontrollert. Pluszban kapunk három menü és egy megosztás gombot. A menügombok funkciója különbözik, attól függ, hogy a játékok hogyan használják őket, a megosztás gomb lenyomásakor pedig elindul a képernyőfelvétel, így könnyen rögzíthetjük játékbeli sikereinket.    

A szoftver használata

Ahhoz, hogy a kontroller valamennyi funkcióját ki tudjuk használni, a Ludu Mapp nevű alkalmazás szükséges, a mellékelt QR kódot beolvasva a telefonunk automatikusan az alkalmazás letöltőoldalára vezet bennünket, így a telepítés is csak pillanatok kérdése. A plug and play funkció jól működik, a vezérlő csatlakoztatása után azonnal használhatjuk is az eszközt. A telefon főmenüjében a kontrollerrel nem tudunk navigálni, viszont a Ludu Mapp alkalmazáson belül ez tökéletesen működött. Az appon belül a támogatott játékokat találjuk kategóriákba gyűjtve, és egy remek teszt funkciót is kapunk, ahol ellenőrizhetjük, hogy minden gomb, billentyű jól működik-e.

Ha van cloud-előfizetésünk, okostelefonunk és a RiotPWR egy teljes értékű konzollá avanzsál, főleg, ha a telefon képét tévére küldjük.

Használat közben

A teszteket az Asphalt 9 játékkal kezdtem, majd ezt követően a személyes kedvencemet a Call of Duty mobile-t is kipróbáltam, mindkét játékkal tökéletesen működött a kontroller. Az irányítás reszponzív, lagot, akadást nem érzékeltem, maga az eszköz pedig éppen annyira strapabíró és minőségi, mint a hivatalos Xbox-kontrollerek. Az Elite vezérlőkre emlékeztető D-pad megosztó lehet: aki nem bánja, hogy egy „tányért” kap az ismerős fel-le, jobbra-balra gombok helyett, az szereti majd a RiotPWR ESL-t is.

A kontroller használata kényelmes, a telefontartóba megfelelően behelyezett készülékkel is kiegyensúlyozott, az összeszerelési minősége tökéletes. A használat során nem hallottam nyekergést, a gombok nyomáspontja jó. Az analóg karokon gumírozott felület van a kényelmesebb használathoz, a triggerek Xbox-kontroller szintűek. Csupán néhány apró zavaró dolgot tudok felsorolni: a triggerek visszaengedéskor kattognak, a D-pad közepes minőségű, a vezérlő egy színvilágban érhető csak el, a lightning kábel fixen csatlakozik, valamint a Ludu Mapp alkalmazásban a futtatni kívánt játék elindításához a kijelzőt kell megérinteni. Ezt a pár dolgot leszámítva a RiotPWR ESL egy remek kontroller, ideális lehet azoknak akik mind mobilos, mind konzolos játékokkal szeretnének bárhol, bármikor játszani.

A RiotPWR ESL-t itt tudod megvásárolni:

164390cookie-checkÍgy csinálj Xbox Series-konzolt a mobilodból – RiotPWR ESL teszt