Megérkezett hozzánk is minden futár rémálma, a közel 20 kilógrammos, hordozható bluetoothos partihangszórók királya, a JBL Partybox Stage320-as. Izgatottan vártam, hogy kipróbálhassam. A korábbi modell, a Partybox310-es elég meggyőző volt, így nagy elvárásokkal vágtam bele a tesztbe. Na de vajon csalódnom kellett?

Fizikai jellemzők

Ahogy korábban már említettem, a hangszóró súlya tekintélyes, közel 20 kilogramm, egészen pontosan 18,9 kg a csomag. Kihámozva a dobozból már „csak” 16,5 kg marad. Ehhez a súlyhoz egy viszonylag kompakt méret társul, 72,8 cm magas, 38,4 cm széles és 43,7 cm mély. A hordozhatóság szem előtt tartása végett kapott két prémium gumi borítású kereket,  és egy kihúzható fogantyút, így a macskaköves utakon sem fog zörögni mögöttünk.

JBL-re jellemző minőségi anyaghasználat a Stage sorozatot sem kerülte el. A kezelőfelület puha gumiborítást kapott, a gombok kényelmesek, egyértelműek, lenyomásra puhán „pattannak”, kiváló visszajelzést adva a sikeres vezérlésről. A potméterek jól skálázottak, de nem fokozatmentesek, itt is kellemes kattanás jelzi, hogy feljebb, vagy lejjebb tekertük a hangot.

A készülék alján, hátul található a tápcsatlakozó egy gumikupak alatt. Ide egy szabvány tápkábelt tudunk bedugni, mellyel tölthetjük a beépített akkumulátort, illetve üzemeltethetjük hosszabbtávon a hangszórót.

Feljebb található egy kis rekesz, ahol az akkumulátort találjuk. Ez könnyedén kivehető, cserélhető, ha lemerülne. A cserélhető akkumulátor egyébként újdonságnak számít, jelenleg ez az egyetlen modell, amelynél ez a megoldás fellelhető. Az akkumulátort később külön is megvásárolhatjuk, így egy hosszabb nap a tóparton sem fogja zavarba hozni a hangszórót. 

Egészen fent pedig a csatlakozók találhatóak meg. Meglepően sok csatlakozási lehetőségünk van a bluetooth-on kívül. Ezt kinyitva (ha be van kapcsolva a készülék) egy pici LED fény világítja meg a csatlakozókat, így a legsötétebb bulikban sem lesz probléma bedugni egy kábelt.

Itt található egy dedikált mikrofon bemenet, amivel akár karaoke-ra is használhatóvá válik a hangszóró, továbbá van még egy megosztott mikrofon/gitár csatlakozó. Így már énekelhetünk és gitározhatunk egyszerre.

Elérhető még egy 5V, 2.1A USB csatlakozó, amiről tölthetjük a telefonunkat, hogy véletlenül se merüljön le a buli közepén, illetve akár pendrive-ról, vagy külső meghajtóról is játszhatunk le zenét. A telefontöltéssel kapcsolatban meg kell említeni egy viszonylag kellemetlen tényt: csak akkor tölt, ha ki vannak kapcsolva a hangszórók a készüléken. Így egyszerre zenét hallgatni és telefont tölteni nem lehet a készülékkel.

Technikai jellemzők

Lássuk mi van a dobozban! Négy darab hangszórót kapunk, amik RGB ledszalagokkal vannak körbevéve egy fémháló mögött, ami a sérülésektől, benyomódásoktól hivatott védeni a hangszórókat. Két darab 16,5 centiméteres mélysugárzó és két darab 25 milliméteres magas hangszóró kapott helyet a házban. A hangterjedelem 40Hz-től egészen 20kHz-ig terjed, ami javult az elődmodell, a Partybox310-hez képest (ott 45Hz – 20kHz a két végpont).

A 240W RMS összeteljesítménnyel a Stage320 igazán a buli lelkévé tud válni.

A csatlakozások terén a legnépszerűbb a bluetooth, mely 5.4-es verzióval rendelkezik. Az AUX és Daisy Chain be/kimenetek hagyományos 3,5mm-es, míg a mikrofon bemenet és a mikrofon/gitár bemenet 6,35mm-es  jack csatlakozót képesek fogadni.

A tápellátást egy hagyományos C7 csatlakozó biztosítja, amelyről üzemeltethető a hangszóró, illetve tölthető a beépített akkumulátor.

Az akkumulátor egy JBL BATTERY400, Li-ion 68Wh egység, ami nagyjából 10.000mAh méretnek felel meg. Gyártói információk szerint 18 órán keresztül képes szolgáltatni a zenét akkumulátorról (persze függ a hangerőtől), melyet aztán 3 óra leforgása alatt fel is tölthetünk 100%-ra.

Bekapcsolás és párosítás

A hangszórót a dedikált bekapcsoló gomb segítségével helyezzük üzembe, ami egy halk kattanással, és rengeteg fényeffekttel jelzi, hogy készen áll a bulira. A bluetooth kapcsolódáshoz először a párosító gombot kell lenyomni, ezután kereshetjük meg a közelünkben lévő eszközök között. A sikeres párosítást hang és fényjelzéssel igazolja vissza a készülék. A kapcsolat villámgyorsan létrejön az eszközök között, amit a Stage320-as villogásának változása is jelez. A csatlakozási fázisban folyamatosan futó fény jelzi az eszközkeresést. 

A bekapcsológomb két oldalán két tekerhető vezérlő kapott helyet, amiknek a közepén 1-1 funkciógomb van. A baloldali a fények váltásáért felel, ebből 7 darab előre beállított program között navigálhatunk. A gomb lenyomásával a fények kikapcsolhatóak, így egy sötét szobában sem rontja el a házimozi élményt. A jobboldali pedig a hangerőszabályozó, melynek eltekeréséről a felső hangszóró körüli LED-ek is visszajelzést adnak. A gomb lenyomásával megállíthatjuk/elindíthatjuk a zenét, kétszeri lenyomással a következő számra léphetünk, háromszori lenyomással pedig az előző számra ugorhatunk.

Két további gomb is helyet kapott a vezérlőn, a spirális háromszög ikonos gombbal a érhetjük el, hogy több erre alkalmas hangszóró összekapcsolódjon, így vezeték nélkül hozhatunk létre hangrendszert, mellette pedig a BASS BOOST gombbal extra basszust kapcsolhatunk a zenére. A gomb lenyomásával 3 opció között lépkedhetünk, az első, hogy ki van kapcsolva a bass boost funkció, a másodikkal egy kicsit elnyújtja a mély hangokat, a harmadikkal pedig rövidíti a basszusokat. A különböző felhasználási területekhez tökéletesen alkalmazkodni tud a hangszóró, legyen szó filmről, zenéről, vagy akár beszédről.

A hangszóró rendkívül impozánsan tölti meg a teret. Két eltérő helyen is kipróbáltam, az egyik helység egy 25 négyzetméter alapterületű, 3 méter belmagasságú szoba, a másik egy 9 négyzetméteres, kisebb belmagassággal rendelkező szoba volt. Már a nagyobb helységben is érezhetően képes volt megteremteni egy házibuli hangulatát. A kisebb helységben vissza kellett vennem a BASS BOOST funkciót, mert a hangszórók alap basszusa is tiszta mélyhangokat adott.

A hangerőt maximumra véve sem torzított, nem recsegett. Továbbra is tisztán szólt, és mondanom sem kell, a hajamat is levitte. Elképesztő ereje van.

Ami nekem pozitív élmény volt a hang tisztasága mellett, az a hangszóró házának minősége. A nagy hangerő ellenére sem rezgett, sem az oldallapok, sem a rács a hangszórók előtt.

APP

A dobozon található egy QR kód, mely diszkréten jelzi, hogy a nagy vas mögött bizony nagy szoftver is lapul. A kódot beolvasva egy weboldalra navigál a telefonunk, majd onnan érjük el az alkalmazást.

Az alkalmazás könnyedén kezelhető, a főképernyőn mindössze 3 menüpontunk van. Az elsőben tudjuk megkeresni a közelünkben lévő hangszórókat, és hozzáadni őket az alkalmazáshoz. A középső ikonnal – ha van több erre alkalmas hangszóró a közelben – össze tudjuk őket kapcsolni, és beállítható többek közt a sztereó mód. Végül pedig az alkalmazás névjegyét találjuk, ahol manuálisan is hozzáadhatunk eszközt, ha korábban nem sikerült.

Miután csatlakoztattuk az eszközt a telefonunkhoz, megjelenik az alkalmazásban, és minden funkcióját elérjük, amiből meglehetősen sok áll a rendelkezésünkre, hogy a leginkább az ízlésünkhöz igazíthassuk a hangszórót.

Ha kiválasztottuk a hangszórót..

 • lehetőségünk van egyénileg alakítani a LED-ek világítását a Light Control menüpontban
 • a négy dedikált effektgombon felül további hanghatásokat adhatunk a lejátszott zenéhez az Effect Lab-ban
 • kezelhetjük az aktuálisan játszott zenét
 • beállíthatjuk a hangszóró kezelőfelületén található tekergethető vezérlőket és azok gombjait a Top Panel Settings-szel
 • beállíthatjuk a csatlakoztatott mikrofon hangját
 • Előre beállított, vagy egyedileg összerakott hangbeállításokat alkalmazhatunk az Equalizer keretein belül
 • Váltogathatjuk a BASS BOOST módjait, ez egyébként megegyezik a kezelőfelületen lévő gomb lenyomásával
 • létrehozhatunk Stereo Groupokat, amivel legalább két eszközt össze tudunk szinkronizálni
 • Végül pedig a Partybox Stage320 beállításait tudjuk módosítani (át is nevezhetjük a hangszórót!)

Fényjátékok

A Light Control menüpontban lehetőségünk van az összes világító zóna egyedi beállítására. Válthatunk az előre beállított sablonok között, de mi is létrehozhatunk saját beállításokat.

Négy zóna található a hangszórón, amiket külön színezhetünk/aktiválhatunk/kikapcsolhatunk, attól függően mihez van hangulatunk. Nekem a hangszórók körüli és a készülék tetején és alján elhelyezkedő LED fények voltak a kedvenceim. Végtelen sok színkombinációt össze lehet válogatni.

Hangeffektek

Ahogy korábban említettem, négy dedikált gomb van a vezérlőpulton, melyekkel extra hangeffekteket adhatunk az aktuálisan játszott zenéhez. Azonban az alkalmazáson keresztül ezeknek a gomboknak adhatunk új effekteket, a teljesség igénye nélkül lehet taps, fújolás, éjjenzés, nevetés, és hajókürt.

Illetve további effektezési lehetőségeink is vannak, amivel a zenét tudjuk manipulálni.

Bevallom őszintén, ezen funkciók nélkül is meg lennék elégedve a termékkel. A tesztelésen kívül soha eszembe nem jutott bármelyik hangeffektet is megnyomni. Egyetlen alkalom volt, amikor viszonylag hangosan hallgattam rajta zenét (a szomszédok legnagyobb örömére), és amikor lejárt a dal, véletlenül megnyomtam a hajókürt effektet. Ti ne tegyétek.

További funkciók

Az alkalmazáson keresztül lehetőségünk van az előre beállított fényjáték sablonokat ki vagy bekapcsolni, így a gomb tekerésével a választható sablonok száma csökkenthető. Van beépített Equalizer, ahol a beállításainkat el is tudjuk menteni, de sajnos csak az appon keresztül van lehetőségünk az ezek közötti váltásra.

A Party Together funkcióval több, a Partybox családba tartozó hangszórót köthetünk össze, így akár nagyobb helyiségeket, rendezvényeket is elláthatunk zenével, vagy egy mikrofon segítségével a saját hangunkkal. Egy kisebb esküvőn két-három ilyen hangszóróval és egy mikrofonnal kiváló bulit lehet szervezni, akár zárt térben, akár kültéren. Igen. Merthogy a hangszóró IPX4-es védelemmel rendelkezik, azaz fröccsenő nedvesség ellen kiválóan védett. 

Mivel teszteltük?

Megörültem a sok csatlakozási lehetőségnek, így igyekeztem minél több módon kipróbálni, hogy mit is tud. Az alábbi eszközöket csatlakoztattam rá bluetooth-on/AUX csatlakozón keresztül:

 • Telefon/Tablet
  • Bluetooth-on keresztül könnyedén csatlakozott, és elsőként a házibulik legjobb DJ programjával próbáltam ki, a Youtube-bal. Meglepően szépen szólt még a kevésbé jó minőségű számoknál is, és ebben nagy szerepe volt az AI Sound Boost funkciónak
 • Laptop
  • AUX-on csatlakoztam a hangszóróra, itt is kipróbáltam a Youtube-ot, de már nem csak zenére fókuszálva. Hallgattam podcast-et, néztem filmet a Disney+-on (The Mandalorian – Gyönyörűen szólt!)
 • Blue-ray
  • Ma már talán eszünkbe sem jutna fizikai adathordozóról filmet nézni, de még mindig itt kaphatjuk meg a legteljesebb hang és vizuális élményt. A streamingen kívül 3 filmet néztem meg, amíg nálam volt a hangszóró. Az első egy vérbeli akciófilm, a Mission: Impossible – Leszámolás volt, amiben arra voltam kíváncsi, hogy a robbanások és lövöldözések mennyire jönnek át a mély tartományban. Nem csalódtam. A következő film egy kicsit dialógus centrikusabb alkotás volt, a Nagy Sándor, a hódító – bővített változata, végül pedig egy klasszikus került terítékre, a Flashdance. Akinek eddig nem volt házimozija, ezzel az egyetlen eszközzel képes lesz közel valódi moziélményt varázsolni a nappaliba.  
 • Konzol
  • Ha már a filmek jól szóltak, kíváncsi voltam, a Playstation5 képességeire is hang terén. Elsőként a nemrég megjelent Final Fantasy VII Rebirth-öt vettem elő, utána pedig az „újrakevert” The Last of Us Part II-t. Mindkét esetben magával ragadó hangélményt kaptam, különösen a The Last of Us atmoszferikus zajai nyűgöztek le. Meglepően jól tudta leképezni a hangok térbeliségét – ami egy plusz pont! – tekintve, hogy egyetlen hangszóróból kellett megoldania.
 • TV
  • Szintén AUX-on keresztül találta meg a közös hangot a Stage320-al, és az RTL HD adása sem okozott csalódást. Legalábbis a hangzása.
 • CD!
 • Pioneer DJ keverőpult
  • Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon egy kocsi hátsóülésén elfér e egy jó házibuli minden kelléke, ami a zenét illeti, és nem kellett csalódnom! Gyönyörűen szólt a hangszóró. Próbáltam egy kicsit feszegetni a határait, és a teszt során végig maximum hangerőn üzemeltettem. Egy álom volt. Persze az akkumulátornak erről más volt a véleménye. Ha huzamosabb ideig tervezzük nagy hangerőn működtetni, keressünk egy konnektort a közelben. Így az ígért 18 óra helyett, 4-6 órát ment összességében saját tápról.

Össszegzés

Kevés olyan innovatív eszköz van, amelyet egy funkcióra terveznek, és ilyen sok helyen használható. Otthoni házimozi, kisebb bulik, rendezvények, PC játékok, vagy csak egy vidám szombat este otthon a családdal. Ez a hangszóró mindenhova képes követni minket – hála a kerekeknek! – és megteremteni a mindennapjaink aláfestő zenéjét. Prémium kidolgozottság, prémium hangzás. Bátran merem ajánlani mindenkinek aki szereti a zenét, vagy van füle.