Érdekességek a legismertebb karácsonyi filmekről, amiket talán te sem tudtál!

A karácsonyi élmény nem lehetne teljes a kedvenc filmjeink nélkül. Ha most távol is vagytok egymástól, a közös filmnézésről nem kell lemondanotok. Legújabb cikkünkben karácsonyi filmes érdekességeket gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével biztosan új szemmel nézhettek rá a régi klasszikusokra is!

Reszkessetek betörők

Chris Columbus 1990-es alkotása a karácsonyi időszak elmaradhatatlan filmje, aminek talán már minden sorát kívülről fújod. Azonban még a legelvetemültebb Reszkessetek betörők rajongók sem biztos hogy tudják, hogy legenda kering arról, hogy a film egy jelenetében feltűnik maga Elvis Presley is. Ha egy kicsit is ismered a király életrajzát, furcsállhatod, hogyan tűnhet fel valaki egy olyan filmben, ami a halála után 13 évvel került bemutatásra. Egyes feltételezések szerint annál a jelenetnél, amikor a McCallister anyuka kiabál a reptéri jegykiadóval, feltűnik egy Elvis Presley-re hajazó férfi. Az elméletet azonban 2016-ban a filmben szereplő férfi családja cáfolta meg, mégis érdekes, hogy egyes emberek még mindig hisznek abban, hogy a király köztünk él.

Idétlen időkig

A Bill Murray főszereplésével készült Harold Ramis film egy kicsit kilóg a sorból, ugyanis a film fiktív ideje február másodikára esik, azonban magával ragadó hangulatának és üzenetének hála joggal emelhetjük a karácsonyi filmek sorába. Bár a film során nem derül fény arra, pontosan hány február másodikát él át Phil, a rajongók vették a fáradságot, és számításaik szerint Bill Murray karaktere összesen 4576 napot, vagyis több mint 12 évet töltött az időhurokban. Elképesztő, nem?

Karácsonyi lidércnyomás

Folytassuk a karácsonyi filmes érdekességek sorát egy 1993-as animációs filmmel, ami egy megkerülhetetlen klasszikus nemcsak Danny Elfman felejthetetlen zenéi, hanem az emlékezetes karakterei miatt is.

Ha nem is láttad a filmet, biztosan találkoztál már Jack vagy Sally figurájával. A karácsonyi lidércnyomás egy ponton kikacsint a rajongók felé, ha megállítod azt a jelenetet, ahol Jack egy nagy táblára írja mesteri tervét, te is kiszúrhatsz egy számsort: 12.25.93. Ez nem más, mint a film 1993-as megjelenésének pontos dátuma.

Grincs

Ha legközelebb megnézed ezt a 2000-ben debütált filmet, gondolj arra, milyen emberfeletti színészi teljesítmény van mögötte. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy Jim Carrey vajon hitelesen tudja-e hozni a mufurc főhőst, mert kétség sem fér hozzá, hogy Carrey gond nélkül hozza a figurát. Egy dolgot azonban csak kevesen tudnak, annak érdekében, hogy Jim Carrey bírja a közel 8 és fél órás procedúrát, aminek a végén rákerült a maszk és a jelmez, végig kellett csinálnia a CIA vallatási módszerét, ami felkészítette őt a hosszú ideig tartó mozdulatlanságra.

Ha nem szeretnél lemaradni a karácsonyi filmes érdekességekről, és szeretnéd még a legapróbb részleteket is jól látni, érdemes beszerezni egy szuper TV-t az ünnepekre. Kattints a linkre, és nézd meg kínálatunkat!

Forrás: IMDB,

Kép forrása: Freepik