Magyarországon is elérhető a Netflix

A mai naptól százharminc országban – köztük Magyarországon is – elérhető Netflix nevű népszerű tartalomszolgáltató, mely havi előfizetési díjért cserébe kínál filmeket és sorozatokat, tetemes mennyiségben – vagy legalábbis fog.

netflix_02_MMM

A szolgáltatás üzemeltetője hosszú évek várakozása után a Las Vegasban jelenleg zajló CES 2016-os kiállításon jelentette be az elérhetőség bővítését, melynek köszönhetően a szolgáltatás immár itthonról is használható. S hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Ahogy a Spotify kínál zenét átalánydíjért cserébe, úgy a Netflix teszi mindezt filmekkel és sorozatokkal. Havi 8 euróért már megkapjuk a korlátlan hozzáférést, aki viszont HD minőséget is szeretne, annak havonta 10 euróba kerül a szórakozás, de itt rögtön két eszközön is filmezhetünk egyszerre, míg a 12 eurós prémium fiókok Ultra HD minőséget és 4 gépes családi hozzáférést kapnak.

A Netflix a korábban is támogatott régiókban már a tömegkultúra részévé vált, a márkanév pedig kifejezés lett. Itthon erre, vagy arra, hogy a klasszikus TV csatornák kiszorítása és a torrentezés csökkenése bekövetkezzen, a jóslatok ellenére még bizony várat magára. A tartalom egyelőre elég korlátozott, már csak a műfaj szerinti szűrés is feleannyi lehetőséget kínál, mint az amerikai verzió, ám ami nálunk nagyobb gátló tényező lehet a vélhetően azért csak bővülő kínálat mellett, az pedig a magyar szinkron és a magyar felirat hiánya.

A Netflix egyelőre inkább tűnik kuriózumnak idehaza, remélhetőleg itthon is nagy kultusza lesz, ami több tartalmat jelent a felhasználók számára. A szolgáltatás a netflix.com/hu oldalon keresztül a legtöbb böngésző segítségével elérhető, de okostelefonok és táblagépek külön klienst is kaptak, melyeket az adott platformok online áruházaiból lehet letölteni.

38720cookie-checkMagyarországon is elérhető a Netflix