Moduláris üzleti táblagéppel újít a Lenovo

A moduláris felépítésű táblagépek már jóideje piacon vannak, azonban ezidáig viszonylag kevesen terveztek ilyen eszközt kifejezetten az üzleti szegmens számára. Míg az Apple az iPad Pro-val, a Microsoft pedig a Surface Pro-val célozza ezt a szűk réteget, addig a Lenovo a ThinkPad X1 Tabletet állítja hadrendbe, melyet az éppen zajló CES expó keretei közt mutattak be.

Lenovo_thinkpad_x1_01_MMM

Az eszköz 12 colos, 2160 x 1440 pixeles kijelzővel rendelkezik, mely egy külön megvásárolható stylus segítségével is használható. A 800 grammos tömegbe egy hatodik generációs Intel Core m7-es processzor került, aktív hűtés nélkül, 899 dolláros alapáron indul. A rendszermemória 16 gigabájtnyi DDR3-as modul, a tárhely pedig igény esetén akár 1 terrabájtos NVMe SSD is lehet. Az operációs rendszer természetes Windows 10-es, további extrák közt elérhető az LTE-A modem is.

Lenovo_thinkpad_x1_03_MMM

A  X1 Tabéet esetén külön érdekességeket tartogatnak a csatolható egységek: A “notebook-módhoz” elengedhetetlen a billentyűzetes dokkoló, mely egy a ThinkPad széria jegyeit is magán viselő billentyűzettel és touchpaddel, valamint a sorozatban szintén védjeggyé vált TrackPoint egységgel rendelkezik, súlya pedig alig 300 gramm.

Lenovo_thinkpad_x1_02_MMM

Az úgynevezett Productivity modul 5 további órányi üzemidőt, HDMI csatlakozót és normál USB 3.0-ás portokat is ad 149 dolláros extra árért, a 279 dolláros Presenter modullal két méteres távolságból 60 colos átlójú képet vetíthetünk ki, míg a 3D Imaging egység egy Intel RealSense 3D kamera rendszert foglal magában, mellyel különféle objektum leképezési feladatokat végezhetünk el. Utóbbi további 149 dollárba kerül.

38560cookie-checkModuláris üzleti táblagéppel újít a Lenovo