Magyarul is beszél a több tíz milliós autókat elajándékozgató youtuber!

Bizonyára van egy generáció és egy réteg, aki számára David Dobrik neve ismerősen cseng. De talán még nekik is tudunk újat mondani a világ legkedvesebb youtuberének titulált, mindössze 22 éves, őrült fiúról. Hova tart a mai világ? Mutatjuk!

 

Egy szlovák srác, akinek tényleg nincs párja

 

Multi-milliomosnak lenni a youtube segítségével már összejött pár embernek (van olyan 7 éves is, akinek az éves bevétele kiteszi egy nagyváros GDP-jét…). Sajnos a trend nem éppen érték vagy minőség fókuszú, bár tény, hogy az igényesebb “csatornatöltelékek”, vagy ahogy ők szeretik talán mondani, “influenszerek” néha komoly munkát és pénzt is befektetnek a sok esetben kiváló megélhetést biztosító szakmába. David Dobrik kevesebbet törődik a profi kameramozgással, a világítással vagy a vágással, ahogy szkriptjei is elég egyszerűek. Csatornáján az alpári humor és az elmebeteg átverések és szivatások állnak a középpontban, pont úgy, ahogy az az életkorától (még) elvárható.

 

A kassai születésű fiú azonban egy szempontból kilóg a sorból. Bár elképesztően idegesítő, ahogy néha kokainistákat megszégyenítő sebességgel pörög, vagy ahogy vihog, az elvitathatatlan tőle, hogy tudja, hogy kell adni! Saját elmondása szerint nincs nagy vagyona, mert minden pénzét gyorsan elveri. Ez hihető is annak fényében, hogy időnként egy Tesla autót vág egy haverjához, vagy mondjuk kifizeti egy másiknak a diákhitelét. Az ilyen meglepetésekről szóló videók pedig egyszerűen jók. Mert a barátok tényleg mindig meglepődnek, legtöbbször pedig meg is hatódnak. És bár Dobrik inkább hasonlít egy Duracell-elemes nyuszira, néha még az ő keze is remeg az izgalomtól, amikor átadja a milliós nagyságrendű “apróságokat”.

 

 

A fiatal fiú 6 éves koráig élt családjával Szlovákiában, ekkor a família az Illinois állambeli Vernon Hills-be költözött. Dobrik angolja perfekt, semmilyen akcentust sem hallani beszédén, miközben állítása szerint kiválóan beszél szlovákul, sőt, magyarul is tud. Erről egy vlogjában esett szó, amelyben lefordította angolra édesanyja egyik magyar kommentjét. Hogy ezt azért tudta-e megtenni, mert ismerte a tartalmát, vagy mert tényleg érti a nyelvet, egyelőre homály fedi. A srác egyébként jelenleg Los Angeles-ben él és egy bevándorlási törvény miatt nem hagyhatja el az országot. Dobrik a DACA szabályai alá esik, mivel gyermekként érkezett az USA területére. A hatályos törvények szerint 2 évente megújíthatja tartózkodási engedélyét,munkát is vállalhat. 2017. szeptember 5-ig a DACA szabályai alá tartozó személyek – kérvény benyújtása és egy bizonyos mértékű díj ellenében – még utazhattak külföldre, ez az “engedmény” azonban azóta megszűnt. Így Dobrik, ha akarna sem tudna luxus világkörüli útra menni, igaz, ha humanitárius tevékenységet vagy tanulmányokat akarna külföldön folytatni, esetleg határon kívül vállalna munkát, arra lehetősége nyílna. Egyedül a nyaralás, szórakozás kapcsán nem hagyhatja el az ország területét.

David youtube csatornájának jelenleg 12,49 millió feliratkozója van, de nem csak ezen az egy fórumon érhetőek el szellemi termékei. Felnőtt fejjel talán tényleg csak az ajándékozós tartalmak érdekesek, bár legutóbbi húzása, amelyben elvette a legjobb barátja anyukáját, csak hogy annak mostohaapja legyen, azért megér egy misét. Autók mellett Dobrik szeret tanulmányi hozzájárulást is osztogatni, egy alkalommal egy teljesen random szerencsésnek adta oda saját tiszteletdíját egy főiskolai előadás végén. A szóban forgó intézmény meghívta a fiút, hogy egy közönségtalálkozó keretén belül beszélgessenek vele. A hallgatóság random ült le az előadóban a székekre, végül egy szerencsés megtalálta a mindenki számára kiosztott borítékok közül azt, amelynek hála 20 000 dollárral, vagyis 5,6 millió forinttal lett gazdagabb. A videó plusz szépsége, hogy elképesztően tiszta szívvel örül mindenki a másik szerencséjének.

 

 

Ha sírni szeretnél, nézz meg néhány ajándékozós videót. Persze mielőtt a jó részhez ér az ember, több percnyi borzasztó nevetésen és hülye vicceken kell átverekednie magát. De jó eséllyel pont ez Dobrik titka. Hatalmas közönséget szólít meg, ebből pedig bevételt generál. Szponzorált tartalom ide, vagy oda, ez a fiú tényleg szeret adni és a felvételek alapján tényleg egy szuper pozitív, bolond lélek. Állítása szerint még csak nem is iszik, ha szereket sem szed és magától pörög így, akkor el kell gondolkodnunk rajta, vajon nem UFÓ-e?

 

 

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

Így lettem Youtuber – Videósok (Kiegészítők/Relikviák), 3899 Ft

Így lettem Youtuber – Vloggerek (Kiegészítők/Relikviák), 3899 Ft

Így lettem Youtuber – Gamerek (Kiegészítők/Relikviák), 3899 Ft