Minden kiszivárgott a Nexus 6P-ről

Elvileg alig több, mint egy nap múlva, azaz szeptember 29-én a Google bemutatja idei referenciának szánt okostelefonjait – idén rendhagyó módon rögtön kettőt is. A kíváncsiság és a véletlen azonban úgy hozta, hogy a Nexus 6P adatai már  most napvilágot láttak.

Nexus_6P_leaked_press_01_MMM

A Huawei által gyártott készülékről egy hivatalos prezentáció kiszivárgása rántotta le a leplet, mely részletesen taglalja a készülék tulajdonságait. Többek közt az is kiderült, hogy a unibody fém készülékházba a Qualcomm Snapdragon 810-es chipsetjének 2.1-es variánsa került mint központi egység,melyhez 3 GB rendszermemória párosul. Ez a kombináció hivatott megmozgatni a már bejelentett Android Marshmellow rendszert, mely az 5,7 colos WQHD, azaz 1440 x 2560 pixeles felbontású, Gorilla Glass 4 védelmet élvező AMOLED kijelzőn keresztül kommunikál a felhasználóval. A hardvert egy 3450 mAh-ás akkumulátor látja el energiával, mely az újfajta, USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető. Mindezt a gyártó egy 159,4 x 77,8 x 7,3 mm-es és 178 grammos készülékházba szorította bele, utóbbi a fémházat és a tavalyi 184 grammos Nexus 6-ot tekintve egyaránt impozánsnak mondható.

Az előlapon a megjelenítőt egy 8 megapixeles szelfi kamera és dual hangszórók öveznek, a hátoldalra pedig ujjlenyomat olvasó és egy 12,3 megapixeles felbontással rendelkező f/2.0-ás numerikus appertúrájú kamera került. Utóbbi kapcsán a Huawei inkább a minőségre hajt, mintsem gigászi felbontásra, az 1,5 μM képrögzítési technológiának hála a készülék rosszabb fényviszonyok között is világosabb, élesebb fotókat készít.

Az Android 6.0 – ismertebb nevén Marshmallow – számos hasznos szoftveres fejlesztést hoz, többek között jobb memóriakezelésre és energiatakarékosabb alkalmazáskezelésre számíthatunk, de adott az ujjlenyomat olvasó rendszerszintű használata a felhasználó azonosításához, illetve itt a Now on Tap, ami a Google Now asszisztens továbbfejlesztett funkciója. Ennek segítségével a digitális segéd képes kapcsolódó információk egész tárházát megmutatni a képernyőn éppen megjelenített tartalomról – ehhez nyilván alkalmazásszintű támogatás is szükséges.

A Huawei gyártotta Nexus 6P grafit, ezüst, fehér és arany színben fog megjelenni, utóbbi variáns egy ideig csak Japánban lesz megvásárolható.

33080cookie-checkMinden kiszivárgott a Nexus 6P-ről