Mozi az ágyban!

A mozinak varázsa van. Sosem fogja semmi sem helyettesiteni. A székek süppedése, a cipők surrogása, a vetitőgép kerregése. Semmi sem fogható hozzá. De ha nincs összehasonlitás, nincs verseny, akkor bizony más, alternativ megoldások is isteniek lehetnek! Mozi élmény otthon, megalkuvás nélkül, akár fekve!Az otthoni film nézés mára tömegsport. Mig 40-50 évvel ezelőtt is még eseményszámba ment egy-egy mozgókép megtekintése, mára a filmnézés olyan, mint a tej forralás. Hétköznapi jelenség. Persze készülék és készülék, élmény és élmény között hatalmas lehet a különbség. Egy igazi filmrajongó – bármilyen jó kis laptoja is legyen – nem elégszik meg az ölbe vett, kis méretü kijelzővel. De akár még a nagy méretü, LCD képernyővel sem. Bár utóbbi esetében az élmény nagyon kellemes lehet, a fénycsóvával vászonra veitett képnek valahogy tényleg nincs párja.

Mára egy projektor beszerzése nem olyan utópia, mint akár 5-10 évvel ezelőtt, amikor még csak klubok, intézmények és persze egy-két kiváltságos birtokolta a kis vetitőgépeket. Mára a házi mozizás projektorral, ha nem is olcsó mulatság, de elérhető dolog.

Miért jó a projektor?

Mert van valamim varázsa. Ha valaha volt része zártkörü, házi filmvetitésen tudja, hogy ott lebeg az eredeti mozihangulat a fejek felett. Bár semmi rosszat nem tudunk mondani egy házimozirendszer ellen – miért is tennénk, ha egyszer az is jó! -, valami nosztalgikus szerelem érzése fut át rajtunk a projektor kapcsán. Talán a régi diavetítők emléke teszi… Kit tudja? Mindenesetre aki mozi őrült, van otthon némi szabad falfelülete, vagy csak helye egy mobil vászonnal, ráadásul szeret barátokkal közösen, kényelmesen elmerülni egy-egy filmben, az ne tétovázzon! Házi filmklubok, különleges élmények, beszélgetések költözhetnek be mindenki otthonába, aki él a projektorok adta lehetőséggel.

És hogy mit nézzünk meg elsőnek? Döntse el mindenki maga, de ha kérdés merülne fel, ide kattintva jó pár zseniális alkotás közül válogathatunk…

Egy kis apróság sportrajongóknak

Igen, a projektorral nem csak filmeket, de meccseket és különböző sporteseményeket is nézhetünk. Meret azért BL időszakban csak nem mehetünk kocsmázni minden esedékes kedden és szerdán! Nem is beszélve egy-egy intenzívebb Eb-ről, VB-ről, vagy mondjuk az olimmpiáról. Úgyhogy hölgyek, urak, ha eddig nem volt meg a motiváció, bízunk benne, bevittük az utolsó tust…

 

Szeretne egy saját projektort? Segítünk választani! Kattintson a választékért a kiemelt linkekre!

Projektorok

Legolcsóbb: PHILIPS PHILIPS PICOPIX PPX4010 mini LED projektor, 83 999 Ft

Legdrágább: EPSON EPSON EH-TW 6700W fullHD 3D projektor wifivel, 539 999 Ft

Vetítővászon

 

FUNSCREEN Tripod 160X160cm vászon, matt fehér, 31 998 Ft

FUNSCREEN FUN20169180R 16:9 vetítővászon (141X180cm), 31 998 Ft