Ne a hűtőből kikapart jégbe tedd a söröd, apa! Avagy Neo Frost egyszerűen!

Mi is az a Neo Frost technológia? Miért jó nekem? Hogyan érhetem el, hogy a hűtőm sokáig szolgáljon? Összeszedtük a legfontosabb, hasznos infókat, hogy legközelebb, ha döntést kell hoznod fagyasztó és hűtő ügyben, jól járjon mindenki. Az is, aki eddig a jeget pucolta a berendezésből és az is, aki az italát igazán hidegen, hátradőlve, meccset nézve szerette inni…

 

A Neo Frostról röviden

 

Már most kezd a magyar száj átállni a “nófró” rövidítésre, de egyelőre mi még maradunk a hivatalos megnevezésnél, amely szabad fordításban annyit tesz: csak semmi (le)fagyás! Aki kapart már valaha hóembernyi jeget a hűtője belsejéből, itatgatta már fel ronggyal a leengedett – és addig ugyebár üzemen kívüli – gépéből kicsorgó levet, az tudja, hogy ez kevéssé szórakoztató foglalatosság. Az öregebb, esetenként problémásabb gépek néha elképesztő jégkorszaki látványt nyújtanak, ami attól sem lesz jobb, hogy hirtelen gusztusos jeges vödrökben tálalhatjuk az italokat.

A jegesedést gátló ”No Frost” vagy „Neo Frost” technológia hatalmas előnye, hogy ezután nem csak a fagyasztó részben nem képződik jég, de megszűnik a hűtőtér párásodása is. A hivatalosan “automatikus fagyasztó leolvasztási rendszerrel”, vagyis a No Frost /Neo Frost technológiával ellátott hűtők egyik legfontosabb jellemzője, hogy az unalmas és bosszantó leolvasztási folyamatot megúszhatjuk a jövőben. Mindez annak köszönhető, hogy a  hűtőtérből egy ventilátor a párologtató felé tereli a nedves levegőt, így az összes pára irányítottan fagy rá az elpárologtatóra, és az így keletkezett kis mennyiségű jég az időkapcsolóval felszerelt fűtés hatására rendszeresen és észrevétlenül leolvad. Az olvadékvíz összegyűlik a fagyasztót működtető kompresszor feletti tálkában, ahonnan annak melegétől elpárolog.

Ez a működési mechanizmus megakadályozza, hogy dér vagy jég rakódjon a hűtőszekrény falaira, megkímélve téged a fagyasztó oldalaira rakodó jégrétegtől. Egyszóval egy izgalmas körforgás alakul ki a hűtőnkben. Ilyen az, amikor a technológia utánozza a természetet…

 

A jég mellett a baktériumoknak is annyi!

 

A bosszantó, takarítást igénylő kicsapódás mellett a hűtőgépekben kicsapódó pára komolyabb problémát okoz az élelmiszerek tartós és egészséges tárolása terén is. Ahol túl nagy a nedvesség, könnyen szaporodnak el a gombák és egyéb, nem kívánatos lények. A gyümölcsök, zöldségek sokszor azelőtt a kukában végeznék, hogy valaha hozzányúltunk volna a bevásárláshoz. A penész telepek pedig nem csak a pazarlás és a kellemetlen szagok miatt káros. De az egészségre fokozottan káros lehet a jelenlétük. Pikk-pakk meg is van az ekcéma, asztma és további pár nyalánkság.

A No Frost/Neo Frost rendszerrel megelőzhető a párásodás, így élelmiszereink és mi magunk és családunk is nagyobb biztonságban lehet. Persze azon semmi sem segít, ha sosem takarítjuk a hűtőt, miközben hónapokra bent felejtünk ezt-azt…

 

De hol a rejtett hiba, hol van a kisbetűs rész?

 

Sehol. Persze ahhoz, hogy az új technológiával (és No Frost / Neo Frost matricákkal) ellátott gépek hosszúéletűek legyenek, mi is kellünk. A legfontosabb lépés az olvadékvíz-kifolyó nyílás rendszeres tisztítása és karbantartása. A nyílás rendszeres tisztításával nem csak a falat óvhatjuk meg, de a készülék meghibásodását is elkerülhetjük. Szóval nincs átverés, csak profi technológia és élvezet. Az előrejelzések szerint egyébként rettenetesen forró nyár elé nézünk. Ha a folytonos esőzések és néha őszinek tűnő idő ellenére most még nem is hisszük el, a megbízható hűtő jó eséllyel a legjobb társunk lesz az elkövetkezendő időszakban!

 

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/beko-eat-like-a-pro.html