Petoneer Nutri Vision: intelligens etető és kamera egyben

A Petoneer Nutri Vision egy okos kisállat etető, amely ráadásul beépített kamerával is rendelkezik, így az otthon biztonságát is szolgálhatja észrevétlenül.

Kiegyensúlyozott étkezés, hosszú egészség

Nem csak számunkra fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, hanem a házikedvenceknek is. Ebben tud segíteni többek között a Petoneer Nutri Vision.

A fehér-szürke készülékházba került eszköz belseje egy 3,7 liter kapacitású tartályt rejt, ebbe kerülhet a száraztáp. A gyártó a maximum 12 mm méretű száraztápot javasolja bele, illetve lehetőség van fagyasztva szárított hússal is feltölteni (ha annak mérete a fentieknek megfelelő). 

A tartályban két érzékelő is van, felül egy lézeres, amely azt méri, hogy van-e elég táp a tartályban és jóval az előtt jelez, hogy kifogyna. Ezt a Nutri Vision jelzi hanggal, valamint telefonra küldött értesítéssel is. 

Két oldalt látszik a telítettség figyelő szenzor.

Nem kell tartani attól sem, hogy megakad a táp. Ehhez a Petoneer hármas rendszert alakított ki. A járókerék fogainak távolságát úgy határozták meg, hogy biztosan ne akadjon be az étel. A motor alacsony fordulatszámon, de nagy nyomatékkal forgatja meg az adagolót. Ha esetleg elakadna egy szem táp, azt érzékeli a rendszer és megfordítja a forgás irányát, hogy így kiszabaduljon és újra tudja adagolni.

A Petoneer telefonos alkalmazásában be lehet állítani, hogy mennyi ételt adagoljon. Egy adag 30 gramm és megadható, hogy egy étkezés során mennyi adagot engedjen le a műanyag etetőtálba. 

Az etetésre az előlapon található fizikai gomb is alkalmas, csak megnyomja a felhasználó és már jön is egy adag étel. De mivel okos termékről van szó, a Petoneer alkalmazásban is beállítható ez. Akár egy pillanatnyi etetés is, amikor mi indítjuk, vagy automatizált, amikor a nap meghatározott időpontjában magától indul meg az étel.

Okos extrákat fejlesztett a Petoneer

Az áramellátás egy USB-s hálózati adapterrel történik, ehhez microUSB kábel is jár. Egyetlen negatívumként említhető talán, hogy ma már egy USB-C-s csatlakozás jobb volna. Nem csak hálózatról tudjuk működtetni az etetőt. A hátoldalán van egy ajtó, ami egy powerbank helyet rejt, itt egy USB kábelt találunk és ide behelyezhetünk egy külső akkumulátort. Ezzel biztosítható az ellátás akkor is, ha áramszünet van.

A Vision verzió tartalmaz egy beépített 720p-s kamerát is, éjszakai felvétel lehetőséggel. Ehhez mikrofon és hangszóró is tartozik. Többféle hasznos funkciót is ellát. Egyrészt felügyelhetjük a háziállatunkat napközben, hallhatjuk ha ugat, szükség esetén a telefonunkon keresztül üzenhetünk neki hanggal, amit hallani fog. Másrészt az otthon biztonságát is szolgálhatja, hiszen megfigyelő kameraként is ellátja a funkcióját. Az alkalmazás riasztást küldhet mozgás észlelésénél, illetve lehet videót, képet rögzíteni rajta keresztül. 

A Petoneer eszközei kompatibilisek a TUYA által fejlesztett TuyaSmart applikációval, így bármilyen tuya eszközzel összehangolható és az okosotthonba illeszthetővé válik.

Kamera figyel a Petoneer Nutri Vision etető előoldalán

Az okos ételadagolóból létezik kamera nélküli kiadás is (Petoneer Nutri néven), amely értelemszerűen kicsivel kedvezőbb áron fut, mint tesztünk alanya, amely kamerát is kapott.

Másik tesztünkben bemutattok az etető párját, a Petoneer Fresco Mini intelligens kisállat itatót is.