Receptek az
támogatásával
Blini fekete olívabogyós tapenáddal
Blini fekete olívabogyós tapenáddal
Összetevők
A tapenádhoz:
- 220 gr fekete olviabogyó
- 3 ek. kapribogyó
- 2-3 szardella
- 1/2 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág kakukkfű
- 15 ml olivaolaj
A blinihez
- 2 db tojás
- 100 gr tejföl
- 25 gr vaj
- 10 gr élesztő
- 200 ml tej
- 100 gr rétesliszt
- 100 gr kenyérliszt
- 2 csipet só
- 4-5 db koktélparadicsom a tálaláshoz
Elkészítés
Elkészítjük a tapenádot
- A tapenád hozzávalóitegy turmixgépben alaposan összezúzzuk, majd egy kis tálban félrerakjuk, amígelkészül a blini.
Összeállítjuk a blini tésztáját
- A blinihez a turmixgépetátmossuk, a liszt kivételével minden hozzávalót belerakunk, majd a lisztkeverékfelével turmixolunk egyet. Végül a másik felét is hozzáadjuk, és jólösszemixeljük a tésztát.
Sütés és tálalás
- Meleg helyen 1 órán áthagyjuk pihenni, majd teflon bevonatú palacsintasütőbe kis halmokat rakunkbelőle. Indukciós főzőlapon, közepes hőfokon, 1-2 perc alatt mindkét oldalukatmegsütjük.