Receptek az
támogatásával
Céklás szélesmetélt kecskesajttal és pisztáciával
Céklás szélesmetélt kecskesajttal és pisztáciával
Összetevők
- 2 db közepes cékla
- 5-6 gerezd fokhagyma pucolatlan
- 2 dl vörösbor
- 50 dkg szélesmetélt
- 1 mokkáskanál fehérbors
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg pisztácia durvára összetörve
- 1 dkg madársaláta
- só
Elkészítés
Megsütjük a céklát
- Az alaposan megmosott cékláknak vágjuk le a felső ésalsó részét, helyezzük egy tepsibe, és szórjuk melléjük a pucolatlanfokhagymagerezdeket. Süssük őket 180 fokos sütőben, kevés gőz hozzáadásával 30percen keresztül.
Céklapürét készítünk
- A kihűlt céklákat hámozzuk meg, és dobjuk egyaprítógépbe. Adjuk hozzá a megsült, megpucolt fokhagymagerezdeket is, és avörösborral pürésítsük az egészet szép krémes állagúra.
Kifőzzük a tésztát, majd tálaljuk
- Sós, forró vízben főzzük ki a szélesmetéltet. Közbena céklapürét egy serpenyőben kevés sóval és a fehérborssal kezdjük ellepárolni, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát és egy keveset a tésztafőzőlevéből is. Óvatosan forgassuk át az egészet, míg a cékla mindenholmegszínezi a tésztát. Tálaláskor a céklás tésztára morzsoljuk rá akecskesajtot, szórjuk meg a durvára tört pisztáciával, végül díszítsükmadársaláta levelekkel.