Receptek az Electrolux támogatásával

Céklás szélesmetélt kecskesajttal és pisztáciával

Céklás szélesmetélt kecskesajttal és pisztáciával

Összetevők

  • 2 db közepes cékla
  • 5-6 gerezd fokhagyma pucolatlan
  • 2 dl vörösbor
  • 50 dkg szélesmetélt
  • 1 mokkáskanál fehérbors
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg pisztácia durvára összetörve
  • 1 dkg madársaláta

Elkészítés

Megsütjük a céklát

  • Az alaposan megmosott cékláknak vágjuk le a felső ésalsó részét, helyezzük egy tepsibe, és szórjuk melléjük a pucolatlanfokhagymagerezdeket. Süssük őket 180 fokos sütőben, kevés gőz hozzáadásával 30percen keresztül.

Céklapürét készítünk

  • A kihűlt céklákat hámozzuk meg, és dobjuk egyaprítógépbe. Adjuk hozzá a megsült, megpucolt fokhagymagerezdeket is, és avörösborral pürésítsük az egészet szép krémes állagúra.

Kifőzzük a tésztát, majd tálaljuk

  • Sós, forró vízben főzzük ki a szélesmetéltet. Közbena céklapürét egy serpenyőben kevés sóval és a fehérborssal kezdjük ellepárolni, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát és egy keveset a tésztafőzőlevéből is. Óvatosan forgassuk át az egészet, míg a cékla mindenholmegszínezi a tésztát. Tálaláskor a céklás tésztára morzsoljuk rá akecskesajtot, szórjuk meg a durvára tört pisztáciával, végül díszítsükmadársaláta levelekkel.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!