Csokitorta

Csokitorta

Összetevők

Piskóta 2 db 20 cm-es tortakarikához

  • 340 g liszt
  • 250 g cukor
  • 65 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 100 g olaj
  • 250 g tej
  • 120 g kávé
  • 120 g tejföl

Csokitöltelék

  • 100 g szobahő vaj
  • 500 g mascarpone
  • 50 g kakaópor
  • 100 g étcsoki
  • 150 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

  • A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és a tejet majd ezt az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha ezzel megvagyunk mehet bele a kávé és ezzel is jól eldolgozzuk. Utoljára a tejfölt adjuk hozzá. A tésztát 2 tortakarikába öntjük és 160 fokon 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A csokikrémhez a szobahő vajat a krémsajttal kikeverjük egy robotgép segítségével, hozzáadjuk a kakaót és az olvasztott csoki, majd azzal is eldolgozzuk végül porcukorral édesítjük. A kihűlt piskótákat félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és tetszés szerint díszítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!