Csokoládé lava soufflé

 

Csokoládé lava soufflé

Összetevők

  • 2 db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 50 g cukor
  • 120 g vaj
  • 180 g étcsoki
  • 50 g liszt
  • csipet
  • (kevésvaj és liszt a kikenéshez)

Elkészítés

Elkészítése

  • A tojásokat a cukorral egy keverőtálban habosra verjük. Közben vízgőz felett avajat és az étcsokit nagyon óvatosan felolvasztjuk.
    A tojáshabba belecsurgatjuk a vajas csokoládét, majd hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Lazán összekeverjük, figyeljünk, hogy a hab ne törjön meg. Kellemesen krémes sűrű állagú kell, hogy legyen.
    A szufléformákat kivajazzuk, kilisztezünk, majd a masszát a formákba öntjük, nagyjából a háromnegyed részéig. Betesszük a sütőbe, 200 fokra állítjuk és 9 percig sütjük, majd még forrón kiborítjuk egy tányérra. Kívül omlós, belül forró lávaszerű lesz.

AIRFYER sütési mód

  • 200 fok 9 perc

Tipp

  • A szufflé frissen jó, vagyis akár egyesével is készíthetjük kedvünk szerint. A massza formákba téve hűtőben 3-4 napig is eláll. Amennyiben megkívánjuk csak elő kell venni, 20-25 percig pihentetni szobahőn, majd lehetsütni.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!