Csokoládé lava soufflé
Csokoládé lava soufflé
Összetevők
- 2 db egész tojás
- 2 db tojássárgája
- 50 g cukor
- 120 g vaj
- 180 g étcsoki
- 50 g liszt
- csipet só
- (kevésvaj és liszt a kikenéshez)
Elkészítés
Elkészítése
- A tojásokat a cukorral egy keverőtálban habosra verjük. Közben vízgőz felett avajat és az étcsokit nagyon óvatosan felolvasztjuk.A tojáshabba belecsurgatjuk a vajas csokoládét, majd hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Lazán összekeverjük, figyeljünk, hogy a hab ne törjön meg. Kellemesen krémes sűrű állagú kell, hogy legyen. A szufléformákat kivajazzuk, kilisztezünk, majd a masszát a formákba öntjük, nagyjából a háromnegyed részéig. Betesszük a sütőbe, 200 fokra állítjuk és 9 percig sütjük, majd még forrón kiborítjuk egy tányérra. Kívül omlós, belül forró lávaszerű lesz.
AIRFYER sütési mód
- 200 fok 9 perc
Tipp
- A szufflé frissen jó, vagyis akár egyesével is készíthetjük kedvünk szerint. A massza formákba téve hűtőben 3-4 napig is eláll. Amennyiben megkívánjuk csak elő kell venni, 20-25 percig pihentetni szobahőn, majd lehetsütni.