Receptek az Electrolux támogatásával

Görögdinnye grillezett paradicsommal és halloumi sajttal

 

Görögdinnye grillezett paradicsommal és halloumi sajttal

Összetevők

  • 1 fürt koktélparadicsom
  • egy kevés görögdinnye
  • 4 szelet halloumi sajt
  • 1 db citrom
  • 1 marék rukkola
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 csokor friss mentalevél
  • balzsamecet
  • feketebors
  • durvaszemű tengeri só

Elkészítés

1) Grillezzük a hozzávalókat

  • Egy fürtkoktélparadicsomot sütőtálcára helyezünk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjukdurva szemű sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd pár csepp balzsamecetetcsepegtetünk rá. A paradicsomokat kb. 15 percig sütjük grill fokozaton, 180fokon. Egy félbevágott citromot grill lapon addig sütünk, míg a vágott felületekissé karamelizálódik.

2) Készítsünk ízletes, könnyű mártást

  • Egy tálba kb. 1 dl olívaolajattöltünk, belefacsarjuk a grillezett citrom levét, ügyelve rá, hogy a magok nekerüljenek bele. Ezután finomra vágunk néhány mentalevelet és hozzáadjuk azöntethez. Csipetnyi só hozzáadása után az egészet összekeverjük egy habverővel,míg világos színű vinaigrette-et kapunk.

3) Pirítsuk meg, majd tálaljuk

  • A halloumi sajtot kb.1,5 cm-es szeletekre vágjuk és tűzforró grill lapon a szeletek mindkét oldalátmegpirítjuk. Tálaláskor a tányérra kevés rukkola salátát szórunk, ráhelyezzük a készre sütött sajtokat, néhány szelet görögdinnyét ésaz időközben megsült koktélparadicsomokat, majd az egészet meglocsoljuk amentás vinaigrette-tel.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!