Receptek az
támogatásával
Görögdinnye grillezett paradicsommal és halloumi sajttal
Görögdinnye grillezett paradicsommal és halloumi sajttal
Összetevők
- 1 fürt koktélparadicsom
- egy kevés görögdinnye
- 4 szelet halloumi sajt
- 1 db citrom
- 1 marék rukkola
- 1 dl olivaolaj
- 1 csokor friss mentalevél
- balzsamecet
- feketebors
- durvaszemű tengeri só
Elkészítés
1) Grillezzük a hozzávalókat
- Egy fürtkoktélparadicsomot sütőtálcára helyezünk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjukdurva szemű sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd pár csepp balzsamecetetcsepegtetünk rá. A paradicsomokat kb. 15 percig sütjük grill fokozaton, 180fokon. Egy félbevágott citromot grill lapon addig sütünk, míg a vágott felületekissé karamelizálódik.
2) Készítsünk ízletes, könnyű mártást
- Egy tálba kb. 1 dl olívaolajattöltünk, belefacsarjuk a grillezett citrom levét, ügyelve rá, hogy a magok nekerüljenek bele. Ezután finomra vágunk néhány mentalevelet és hozzáadjuk azöntethez. Csipetnyi só hozzáadása után az egészet összekeverjük egy habverővel,míg világos színű vinaigrette-et kapunk.
3) Pirítsuk meg, majd tálaljuk
- A halloumi sajtot kb.1,5 cm-es szeletekre vágjuk és tűzforró grill lapon a szeletek mindkét oldalátmegpirítjuk. Tálaláskor a tányérra kevés rukkola salátát szórunk, ráhelyezzük a készre sütött sajtokat, néhány szelet görögdinnyét ésaz időközben megsült koktélparadicsomokat, majd az egészet meglocsoljuk amentás vinaigrette-tel.