Receptek az Electrolux támogatásával

Grillezett paprika-krémleves aszalt paradicsommal

Grillezett paprika-krémleves aszalt paradicsommal

Összetevők

  • 4 db kápiapaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár levél petrezselyem
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 2-3 ek olivaolaj
  • 120-150 ml víz
  • bors

Elkészítés

1) Paradicsomot aszalunk

  • A paradicsomokat negyedeljük és 80 fokossütőben 9-10 órán keresztül aszaljuk.

2) Megsütjük a paprikát

  • A paprikákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk,meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük őket.A paradicsomok felső részét kereszt alakban kissé bevágjuk, majd 1 percre forróvízbe rakjuk őket, hogy könnyen lehúzható legyen a héjuk. Félbevágjuk őket éskivágjuk a zöld részeket.A sült paprikákról óvatosan lehúzzuk a megfeketedett héjukat, kiszedjük acsumájukat, a sült paprikahúst pedig egy tálba rakjuk

3) Selymesállagúra turmixoljuk a levest

  • A turmixgépbe rakjuk afokhagymát, petrezselymet, paradicsomokat, grillezett paprikahúst és az aszaltparadicsomokat és az olívaolajat. Alaposan leturmixoljuk, majd vízzel hígítjuk krémleves állagúra.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!