Receptek az
támogatásával
Grillezett marha steak chimichurrival
Grillezett marha steak chimichurrival
Összetevők
A marha steak-hez
- 70-80 dkg marhabélszín vagy érlelt hátszín
- só
- bors
A chimichurrihoz
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 chillipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom vagy lime
- 1,5 dl kukoricaoldaj vagy olivaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Készítsük el a chimichurri mártást
- A petrezselymet aprítógépbe teszünk. Hozzáadjuk aszeletekre vágott chilit, a fokhagymát és az egész citrom levét. Sóval ésborssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a kukorica- vagy olívaolajat. Az egészetaddig pürésítjük, míg pesztó-szerű állagot nem kapunk. A kész chimichurri-tfélretesszük.
Süssük szaftosra a húst
- A megtisztított marha sztéket durvaszemű sóval ésfrissen tört borssal ízesítjük. A rostlapot tűzforróra hevítjük, kevés étolajatcsepegtetünk rá, és ráhelyezzük a húst. Oldalanként másfél-két perc alattkörben kérget sütünk rá, majd 60 fokos sütőben 10 percig pihentetjük.