Receptek az
támogatásával
Grillezett paprika-krémleves aszalt paradicsommal
Grillezett paprika-krémleves aszalt paradicsommal
Összetevők
- 4 db kápiapaprika
- 3 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- pár levél petrezselyem
- 4-5 db aszalt paradicsom
- 2-3 ek olivaolaj
- 120-150 ml víz
- só
- bors
Elkészítés
1) Paradicsomot aszalunk
- A paradicsomokat negyedeljük és 80 fokossütőben 9-10 órán keresztül aszaljuk.
2) Megsütjük a paprikát
- A paprikákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk,meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük őket.A paradicsomok felső részét kereszt alakban kissé bevágjuk, majd 1 percre forróvízbe rakjuk őket, hogy könnyen lehúzható legyen a héjuk. Félbevágjuk őket éskivágjuk a zöld részeket.A sült paprikákról óvatosan lehúzzuk a megfeketedett héjukat, kiszedjük acsumájukat, a sült paprikahúst pedig egy tálba rakjuk
3) Selymesállagúra turmixoljuk a levest
- A turmixgépbe rakjuk afokhagymát, petrezselymet, paradicsomokat, grillezett paprikahúst és az aszaltparadicsomokat és az olívaolajat. Alaposan leturmixoljuk, majd vízzel hígítjuk krémleves állagúra.