Halloweeni fánk (mini fánksütőben sütve)

Halloweeni fánk (mini fánksütőben sütve)

Összetevők

Hozzávalók 20 db-ra:

  • 2 tojás
  • 50 g cukor
  • 140 ml tej
  • 30 g olvasztott vaj
  • 150 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só

Cukormáz:

  • 100 g porcukor
  • 1-2 evőkanál víz
  • pár csepp citromlé
  • ételszínezék

Elkészítés

Elkészítés:

  • A fánkhoz egy tálban a tojásokat a cukorral enyhén kihabosítjuk, ehhez hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat, a lisztet, majd a sütőport és a sót. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. Az előmelegített sütőformát a tésztával megtöltjük és kb. 3 perc alatt készre sütjük. A kihűlt fánkokat olvasztott csokoládéba vagy a cukormázba márthatjuk. A mázhoz a porcukrot a vízzel, pár csepp citromlével és az ételszínezékkel kikeverem, amíg egy sűrű de kissé folyós állagot nem kapunk a bevonáshoz. Ha túl folyós lenne, akkor porcukorral sűrítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!