Házi joghurt, erdei gyömölcslekvárral, aszalt gyümölcsös-csokis granolával

 

Házi joghurt, erdei gyömölcslekvárral, aszalt gyümölcsös-csokis granolával

Összetevők

Házi joghurt

  • 1 l tej
  • 200 g natúr joghurt

Erdei gyümölcslekvár

  • 300 g fagyasztott erdei gyümölcsválogatás
  • 60 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/4 mk citromsav

Aszalt gyümölcsös-csokis granola

  • 150 g zabpehely
  • 40 g mandula
  • 30 g kesudió
  • 30 g mazsola
  • 30 g aszalt sárgabarack
  • 30 g aszalt áfonya
  • 40 g kókuszchips
  • 100 g tejcsoki
  • 1 ek olaj
  • 3 ek méz

Elkészítés

Házi joghurt elkészítése

  • A tejet a főzőedény tégelyében csomómentesenelkeverjük a joghurttal. A főzőedényt joghurt programra állítjuk, ez 40 fok és8 óra. Lezárjuk a fedelét, majd az idő lejárta után kész is a friss joghurt.Jól kitisztított üvegbe tesszük, majd lehűtjük.
    Hűtőben 1 hétig stabilan eltartható. Továbbijoghurtot már ebből a friss termékből is lehet készíteni, a fentiek szerint.

Erdei gyümölcslekvár elkészítése

  • A hozzávalókat beletesszük a főzőedénybe, majd leves programra állítva 90 fokon addig főzzük, amíg kellemesen besűrűsödik, ez nagyjából 15 perc. Amennyiben sűrűbb lekvárt szeretnénk, magasabb hőfokon főzzük további 10 percig.

Aszalt gyümölcsös-csokis granola elkészítése

  • A zabpelyhet, a magvakkal együtt egy tálba tesszük. Összeforgatjuk az olajjal és a mézzel, majd 180 fokon 10 percig sütjük, pirítjuk.
    Kivesszük a sütőből, majd kihűtjük. Lazán beleforgatjuk a kókuszchipszet, az aszalt gyümölcsöket és a csokit is.
    Jól zárható dobozba, tégelybe tesszük, szobahőmérsékleten tároljuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!