Receptek az Electrolux támogatásával

Kelbimbó saláta chorizzo chips-szel

Kelbimbó saláta chorizzo chips-szel

Összetevők

  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg szikkadt kenyér
  • 5 dkg mandula
  • 6 dkg spanyol chorizo vékonyra szeletelve
  • 3 ek. olivaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 1 ek. fehérbor-ecet
  • 3 ág friss kakukkfű
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

1) Készítsükelő az ételt

  • Előkészítjük akelbimbót. Félbevágjuk, a torzsáját V alakban kivágjuk, majd a bimbókatleveleire bontjuk. A szikkadt kenyér héját eltávolítjuk és nagyobb darabokravágjuk. A kenyérdarabokat egy késes aprítógépbe helyezzük és durvára aprítjuk.Forró serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a kenyérmorzsát és pirítanikezdjük.

2) Pirítsuk az igazán különleges ízekért

  • Közben a mandulátszintén durvára daráljuk és ezt is a kenyérmorzsához adjuk. A keveréketfolyamatosan rázogatva addig pirítjuk, amíg aranybarnára nem sül, majdfélretesszük egy tálba. A chorizo kolbászból vékony szeleteket vágunk ésegy száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd ezeket is félretesszük egytálba. Két gerezd fokhagymát durvára vágunk, olívaolajon pirítani kezdjük ésmeghintjük friss kakukkfűvel. Ha a fokhagyma megpirult, több részletben aserpenyőbe dobjuk a leveleire bontott kelbimbót és magas hőmérsékletenlepirítjuk.

3) Tálaljuk

  • Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, majd egy kevés fehérborecetet is adunkhozzá. A lepirított mandulás kenyérmorzsát hozzáadjuk a kelbimbóhoz és mégegyszer alaposan összeforgatjuk. Tálaláshoz egy tányérba szedjük az elkészültsalátát, a tetejére dobálunk egy keveset a lepirított chorizóból ésmeglocsoljuk olívaolajjal. 
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!