Receptek az
támogatásával
Mini pizzák fügével és kecskesajttal
Mini pizzák fügével és kecskesajttal
Összetevők
- 1/2 kg kenyérliszt
- 280 ml langyos víz
- 20 gr élesztő
- 50 gr prosciutto
- 50 gr mascarpone
- 50 gr kecskesajt
- 4 db érett füge
- 3-4 marék rukkola
- 2 ek. olivaolaj
- 1 tk. só
Elkészítés
1) Összeállítjuk a tésztát
- Egykeverőtálba kimérjük a kenyérlisztet, amiből két teáskanálnyit egy pohárbadobunk. Felöntjük 1 deci kézmeleg vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposanelkeverjük, és pár perc alatt hagyjuk felfutni. A liszthez adjuk a felfutottélesztőt, további 180 ml langyos vizet, az olívaolajat és a sót. A hozzávalókatrobotgéppel alacsony fokozaton 5 percen keresztül dagasztjuk, míg szép rugalmastésztát kapunk.
2) Megtöltjük a lapokat
- Akész tésztát meghintjük egy kevés liszttel, letakarjuk és szobahőmérsékleten 1óra alatt megkelesztjük. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, hengertformázunk belőle és 12 egyenlő részre vágjuk. Minden szeletből kis bucitformázunk, meghintjük liszttel és letakarva további 15 percig kelesztjük. Abucikat kör alakúra nyújtjuk, mindegyiket megkenjük kevés mascarponéval ésszárított sonkát rakunk rá.
3) Sütés és tálalás
- Párszem érett fügéből vékony gerezdeket vágunk és minden pizzára ráteszünk 2-2darabot, végül pedig lágy kecskesajtot morzsolunk a tetejükre. Egy szárazserpenyőt forróra hevítünk, beleszórunk egy kevés lisztet és a pizzákat sütnikezdjük benne. Amikor az aljuk épp egy kis színt kap, a serpenyőt forró sütőbetesszük. Lehetőleg enyhén gőzpárás sütőtérben, 270 fokon pár perc alatt készresütjük a pizzákat. Tetejükre egy kevés friss rukkolát teszünk, meglocsoljukextra szűz olívaolajjal és forrón kínáljuk.