Receptek az Electrolux támogatásával

Lágy és krémes húsvéti quiche sonkával és tormával-a legjobb, amit valaha kóstoltunk.

 

Ha húsvét, akkor sonka. És mit lehet kezdeni a maradékokkal? Dobjunk össze egy a sonkás quich-t, amelynek a tölteléke maga tökéletesség. Gyors, egyszerű,a maradékok pedig új életre kelnek.

Lágy és krémes húsvéti quiche sonkával és tormával-a legjobb, amit valaha kóstoltunk.

Összetevők

Az omlós tésztához:

  • 200 g liszt
  • 125 g vaj
  • 1 csapott teáskanálnyi
  • 80-90 ml jéghideg víz

A töltelékhez:

  • 50 g friss torma
  • 200 g húsvéti sonka
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 1 db póréhagyma
  • 1 kis csokor snidling
  • szerecsendió

Elkészítés

Összeállítjuk a tésztát

  • Egy keverőtálba öntsünk 200 gramm lisztet, tegyünk hozzá 125 gramm kemény, hideg vajat és egy csapott teáskanálnyi sót. Egy robotgép segítségével az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá nem válik. Ekkor lassan hozzáöntünk 5-6 evőkanálnyi jéghideg vizet, és gyors fokozaton homogén tésztává gyúrjuk össze. A tésztát pár gyors mozdulattal összedolgozzuk, és fóliába csomagolva fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Sütés

  • Egy sütőformát alaposan kivajazunk, a lehűtött tésztát pedig negyed órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, majd egy belisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát óvatosan feltekerjük a sodrófára, majd ráborítjuk a kivajazott sütőformára. Körbe mindenhol beleigazgatjuk a tésztát, a kilógó részeket pedig egy éles késsel levagdossuk. Alaposan megszurkáljuk egy villával, majd alufóliával kibéleljük, és száraz borsót töltünk rá nehezékként. 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd eltávolítjuk a nehezékkel megtöltött fóliát, és az üres tésztát további 5 percig sütjük a forró sütőben.

Töltelék előkészítés

  • Egy tálban összekeverünk 2 dl tejszínt, 1 dl tejet és három nagyobb tojást. Szerecsendiót, valamint egy jó adag friss tormát reszelünk bele, és sóval, tört borssal ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük, és az elősütött tésztára öntjük. Apró kockára vágott sonkát, vékonyra szelt póréhagymát és finomra vágott snidlinget szórunk rám már csak sütni kell.

Miért jó gőzsütőt használni?

  • Mert ha az alacsony páratartalmú gőzprogramon sütjük a quich-t, a töltelék lágy és krémes állagú lesz.

Sütés és tálalás

  • Az egészet sütőbe helyezzük és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük. A kisült quiche-t szeletekre vágva forrón tálaljuk, de később hidegen is tökéletes fogás lesz belőle.

Extra tipp: amiért ezt a sütőt szeretjük

  • Extra nagy ventilátor: az étel tökéletesen és egyenletesen átsül, bárhová is tesszük a sütőtérben.
    Katalitikus öntisztítás: megelőzhető a szennyeződések és a zsír lerakódása a sütőtérben. Az öntisztító technológia automatikusan működésbe lép, ha a sütő hőmérséklete eléri a 250 °C-ot. Fellazítja az összes ételmaradványt, így a sütés befejezésével gyorsan és egyszerűen takarítható a belső sütőtér.
  • Finoman csukódó sütőajtó: ha elengedjük az ajtót, az nem becsapódik, hanem finoman és halkan záródik be,
    Süllyesztett gombok: formatervezett, letisztult stílus, a fűtési módok könnyen kiválaszthatóak
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!