Majonézes káposztasaláta
Majonézes káposztasaláta
Összetevők
- ½ fej fehérkáposzta
- ¼ fej lilakáposzta
- 1 nagyobb hagyma
- 1 sárgarépa
- 2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 tk citromlé
- 1 kk cukor
- Só, bors
Elkészítés
Elkészítés
- A káposztákat és a hagymát a konyhai robotgép szeletelő tárcsáján, a répát pedig a reszelő tárcsa segítségével felszeleteljük, illetve lereszeljük.
- Az öntethez a tejfölt jól összekeverjük a majonézzel, a mustárral a citromlével a cukorral a sóval és a borssal.
- Hozzákeverjük a feldolgozott zöldségekhez, hűtőbe tesszük, hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
- 2-3 óra ideálisan jót tesz neki, de természetesen azonnal is fogyaszthatjuk.