Málnás vaníliás pohárkrém
Málnás vaníliás pohárkrém
Összetevők
Málnaszósz
- 500 g fagyasztott málna
- 3 ek ek cukor
- Vanília aroma
Vaníliakrém
- 4 db tojás
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 200 g porcukor
- Vanília aroma
- 150 g zabkeksz
Díszítéshez
- friss málna
Elkészítés
Elkészítése:
- A szószhoz a fagyasztott málnát a cukorral és a vanília aromával kíméletesen felhevítjük, folyamatos keverés mellett rottyantunk rajta egyet. Felhasználásig félretesszük hűlni.
- A krém 3 részből áll, egy tojáskrém, egy tejszínes mascarpone krém és egy tojásfehérje hab.
- A tojáskrémhez a tojások sárgáját gépi habverővel 100 g porcukorral habosra keverjük.
- Párhuzamosan mellette a mascarponét és a tejszínt együtt habosra verjük.
- A tojásfehérjéből és a maradék 100 g cukorból pedig szintén kemény habot verünk.
- Ezt a három habot egy kevés vanília aromával lazán összeforgatjuk. Vigyázzunk, hogy könnyű, habos maradjon, ne törjük össze a krémet.
- A ropogós réteghez a zabkekszet egy konyhai aprítógépben morzsalékosra törjük.
- A pohár aljára teszünk egy kevés ropogóst, majd a vaníliakrémet és a málnaszószt egymásra rétegezve megtöltjük a poharat. A tetejére friss málnát teszünk és egy kis szószt csurgatunk rá.
- Jó étvágyat!