Minifánk (12 db)

 

Egy finom minifánk tökéletes reggeli vagy délutáni csemege is lehet, de gyors és népszerű „süti” lehet egy gyerekzsúron vagy iskolai sütiversenyen, ugyanis ezek a pici édességek nem csupán finomak és könnyűek, de villámgyorsan elkészíthetőek is és tetszés szerint díszíthetőek. Egy fánkbetétet használtuk a Tefal szendvicssütőben,  így tényleg végtelenül egyszerű volt az elkészítése, nem tapadt le a formában és tökéletes fánk formájúak lettek. Nézd meg videónkat is, hogy  tényleg mennyire egyszerű az egész folyamat!

Minifánk (12 db)

Összetevők

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • ½ cs sütőpor
  • 2 ek porukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 140 g tejföl
  • Rumaroma
  • 1/2 db citrom lereszelt héja

Díszítéshez:

  • Őrölt fahéj
  • Cukor és porcukor vegyesen
  • Olvasztott vaj

Elkészítés

Elkészítés

  • Az összetevőket jó alaposan összekeverjük, majd a tésztát kicsit hagyjuk pihenni. Közben a Tefal Snack mini kontakt grillezőbe belehelyezzük a fánk kiegészítő tartozékot, bekapcsoljuk az eszközt.
  • Megvárjuk, míg a led kijelző zöldre vált, ez azt jelenti, hogy el lehet kezdeni a sütést.
  • A masszát egy evőkanál segítségével, egyesével a fánk formába adagoljuk. Úgy kalkuláljuk, hogy egy darab fánk nagyjából háromnegyed evőkanálnyi mennyiségből jön ki. Próbáljuk gyorsan adagolni, mert a fánksütő is gyorsan dolgozik, így tudjuk biztosítani, hogy egyformán süljenek, vagyis egyszerre legyenek készen.
  • A díszítéshez a cukrokat összekeverjük a fahéjjal. A kisült fánkokat kevés olvasztott vajjal vékonyan megkenjük, majd a fűszeres cukorba forgatjuk.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!