Receptek az
támogatásával
Paprikalekvár csípős chilivel és fokhagymával
Paprikalekvár csípős chilivel és fokhagymával
Összetevők
- 40 gr cukor
- 0,5 dl olivaolaj
- 30 ml vörösborecet
- 6-7 db húsos kápiapaprika
- 2 közepes paradicsom
- 1 fej fokhagyma
- 1 csapott teáskanál pektin
- 1 tk. só
Elkészítés
1) Süssükmeg a paprikát
- Helyezzünk 6-7 húsoskápiapaprikát és egy fej fóliába csomagolt fokhagymát egy sütőrácsra, és süssükőket 200 fokon kb. 30 percig, míg a paprikák héja helyenként megfeketedik. Aforró paprikákat csomagoljuk alufóliába, hogy könnyen el tudjuk távolítani ahéjukat, miután kihűlt. Távolítsuk el a magházat és a magokat, és két paprikátvágjunk kis darabokra. A többit helyezzük aprítógépbe és dobjuk be mellé amegsütött, megtisztított fokhagymagerezdeket is.
2) Főzzük össze a hozzávalókat
- Két paradicsom héjánvágjunk kb. 2 cm-es keresztet, majd egy tálban forrázzuk le őket, és egy percelteltével húzzuk le a héjukat. A megpucolt paradicsomokat vágjuk cikkekre, ésezt is adjuk a paprikához. Kevés olívaolaj hozzáadásával a zöldségeketpépesítsük krémesre, majd a kész krémet kezdjük el főzni egy magasabb falúlábasban.
3.) Konzerváljuk a kész paprikalekvárt
- Adjuk hozzá afeldarabolt paprikát és egy vékony karikákra vágott chilit. Keverjünk el alábasban 40 gramm cukrot, egy fél teáskanálnyi pektint, 3 evőkanálnyi borecetetés egy teáskanálnyi sót. Forraljuk intenzíven egy percig, majd lassú tűzöntovábbi fél órán át. A kész paprikalekvárt töltsük befőttes üvegbe,és igény szerint hagyományos módszerrel vagy a sütőnk tartósító funkciójasegítségével konzerváljuk.