Receptek az Electrolux támogatásával

Paprikalekvár csípős chilivel és fokhagymával

Paprikalekvár csípős chilivel és fokhagymával

Összetevők

  • 40 gr cukor
  • 0,5 dl olivaolaj
  • 30 ml vörösborecet
  • 6-7 db húsos kápiapaprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál pektin
  • 1 tk.

Elkészítés

1) Süssükmeg a paprikát

  • Helyezzünk 6-7 húsoskápiapaprikát és egy fej fóliába csomagolt fokhagymát egy sütőrácsra, és süssükőket 200 fokon kb. 30 percig, míg a paprikák héja helyenként megfeketedik. Aforró paprikákat csomagoljuk alufóliába, hogy könnyen el tudjuk távolítani ahéjukat, miután kihűlt. Távolítsuk el a magházat és a magokat, és két paprikátvágjunk kis darabokra. A többit helyezzük aprítógépbe és dobjuk be mellé amegsütött, megtisztított fokhagymagerezdeket is. 

2) Főzzük össze a hozzávalókat

  • Két paradicsom héjánvágjunk kb. 2 cm-es keresztet, majd egy tálban forrázzuk le őket, és egy percelteltével húzzuk le a héjukat. A megpucolt paradicsomokat vágjuk cikkekre, ésezt is adjuk a paprikához. Kevés olívaolaj hozzáadásával a zöldségeketpépesítsük krémesre, majd a kész krémet kezdjük el főzni egy magasabb falúlábasban.

3.) Konzerváljuk a kész paprikalekvárt

  • Adjuk hozzá afeldarabolt paprikát és egy vékony karikákra vágott chilit. Keverjünk el alábasban 40 gramm cukrot, egy fél teáskanálnyi pektint, 3 evőkanálnyi borecetetés egy teáskanálnyi sót. Forraljuk intenzíven egy percig, majd lassú tűzöntovábbi fél órán át. A kész paprikalekvárt töltsük befőttes üvegbe,és igény szerint hagyományos módszerrel vagy a sütőnk tartósító funkciójasegítségével konzerváljuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!