Vörös Bársony torta/ Red Velvet Cake

Vörös Bársony torta/ Red Velvet Cake

Összetevők

Hozzávalók (20 cm tortaformához)

Tésztához

  • 250 g liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 csipet
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 100 g puha vaj
  • 150 g cukor
  • 70 ml olaj
  • 2 db tojás
  • 50 ml habtejszín
  • 1 tk. piros ételszínezék

Krémhez

  • 500 g mascarpone
  • 1 tábla fehércsoki
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 100 ml habtejszín
  • vanília kivonat

Elkészítés

Elkészítés

  • A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, az egész tojásokat a végén pedig a habtejszínt és jó alaposan elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk az ételszínezéket is. Folyamatos keverés mellett beledolgozzuk az előzőleg összekevert száraz alapanyagokat: liszt, kakaó, só, sütőpor, szódabikarbóna. A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Amíg sül a piskóta a krémhez a fehércsokit felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük. A kihűlt piskótát két részre vágjuk és megtöltjük a krémmel a tortát majd oldalát is leburkoljuk vele. Fehércsokival, piskótamorzsával és málnával díszítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!