Vörös Bársony torta/ Red Velvet Cake
Vörös Bársony torta/ Red Velvet Cake
Összetevők
Hozzávalók (20 cm tortaformához)
Tésztához
- 250 g liszt
- 1 ek. kakaópor
- 1 csipet só
- 1,5 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 100 g puha vaj
- 150 g cukor
- 70 ml olaj
- 2 db tojás
- 50 ml habtejszín
- 1 tk. piros ételszínezék
Krémhez
- 500 g mascarpone
- 1 tábla fehércsoki
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 100 ml habtejszín
- vanília kivonat
Elkészítés
Elkészítés
- A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, az egész tojásokat a végén pedig a habtejszínt és jó alaposan elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk az ételszínezéket is. Folyamatos keverés mellett beledolgozzuk az előzőleg összekevert száraz alapanyagokat: liszt, kakaó, só, sütőpor, szódabikarbóna. A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Amíg sül a piskóta a krémhez a fehércsokit felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük. A kihűlt piskótát két részre vágjuk és megtöltjük a krémmel a tortát majd oldalát is leburkoljuk vele. Fehércsokival, piskótamorzsával és málnával díszítjük.