Zabpalacsinta

 
Házilag készített zabpalacsinta zabtejjel és friss gyümölcsökkel tökéletes választás aki szereti az amerikai jellegű palacsintákat.
A zabpehely gazdag rostokban és ásványi anyagokban, és kiváló energiaforrást biztosít. A zabtej pedig nem csak laktózmentes, de gazdag fehérjékben és kalciumban is, így a legjobb választás az egészséges reggelihez.

Zabpalacsinta

Összetevők

  • 100 g zabliszt zabpehelyből, Nutribulettel „lisztté őrölve”
  • ½ cs sütőpor
  • 2 db tojás
  • Ízlés szerint egy kevés édesítő
  • 250 ml zabital
  • Vanília aroma
  • 40 g vaj
  • Csipet só

Vaníliás túrótöltelék hozzávalói

  • 300 ml tej
  • 4 db tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 150 g túró

Elkészítés

Elkészítés

  • A hozzávalókat simára keverjük, majd egyenként kisütjük.
  • A keveréshez a Philips Flip@Juice turmixgépet használtam.
  • A masszát kézi beállításon (tenyér ikon) 1-es fokozaton kíméletes keveréssel dolgoztam össze.
  • A palacsintákat Russel Hobbs elektromos óriáspalacsintasütőn sütöttem, 5-ös fokozaton.
  • Oldalanként 3 percig kell sütni, amíg szép aranybarna lesz.

Vaníliás túrótöltelék elkészítése

  • A hideg tejbe belekeverjük a tojások sárgáit, hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát. Kíméletesen felmelegítjük, majd folyamatoskeverés mellett besűrítjük.
    A selymes vaníliasodót kihűtjük, majd hozzákeverjük a túrót. Egy kellemesen kenhető krémet kell hogy kapjunk, amivel kedvünkre tölthetjük a palacsintákat.
    Ízlés szerint lekvárral, friss gyümölcsökkel tálaljuk.
    Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!