Zabpalacsinta
Házilag készített zabpalacsinta zabtejjel és friss gyümölcsökkel tökéletes választás aki szereti az amerikai jellegű palacsintákat.A zabpehely gazdag rostokban és ásványi anyagokban, és kiváló energiaforrást biztosít. A zabtej pedig nem csak laktózmentes, de gazdag fehérjékben és kalciumban is, így a legjobb választás az egészséges reggelihez.
Zabpalacsinta
Összetevők
- 100 g zabliszt zabpehelyből, Nutribulettel „lisztté őrölve”
- ½ cs sütőpor
- 2 db tojás
- Ízlés szerint egy kevés édesítő
- 250 ml zabital
- Vanília aroma
- 40 g vaj
- Csipet só
Vaníliás túrótöltelék hozzávalói
- 300 ml tej
- 4 db tojássárgája
- 120 g cukor
- 1 tk vanília aroma
- 150 g túró
Elkészítés
Elkészítés
- A hozzávalókat simára keverjük, majd egyenként kisütjük.
- A keveréshez a Philips Flip@Juice turmixgépet használtam.
- A masszát kézi beállításon (tenyér ikon) 1-es fokozaton kíméletes keveréssel dolgoztam össze.
- A palacsintákat Russel Hobbs elektromos óriáspalacsintasütőn sütöttem, 5-ös fokozaton.
- Oldalanként 3 percig kell sütni, amíg szép aranybarna lesz.
Vaníliás túrótöltelék elkészítése
- A hideg tejbe belekeverjük a tojások sárgáit, hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát. Kíméletesen felmelegítjük, majd folyamatoskeverés mellett besűrítjük. A selymes vaníliasodót kihűtjük, majd hozzákeverjük a túrót. Egy kellemesen kenhető krémet kell hogy kapjunk, amivel kedvünkre tölthetjük a palacsintákat.Ízlés szerint lekvárral, friss gyümölcsökkel tálaljuk. Jó étvágyat!