Receptek az
támogatásával
Zöldséges frittata sonkával és koktélparadicsommal
Olyan, mint az omlett, csak laktatóbb. Az étel, ami kenyér nélkül is eltelít, maradékokból gyorsan összedobható, a hozzávalók cserélgethetőek és Szuperkönnyű, és ha jól gazdálkodunk az időnkkel gyors, ezzel a kezdők is garantáltan sikert aratnak.
Zöldséges frittata sonkával és koktélparadicsommal
Összetevők
- 1 fürt édes koktélparadicsom
- 2 ek. olívaolaj
- 8 db tojás
- 1 csokor ropogós újhagyma
- 15 dkg sonka
- 1 nagy csokor metélőhagyma
- 3 ek. reszelt torma
- 2 ek. reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítés
Megsütjük a paradicsomokat
- 1 fürt édes koktélparadicsomot félbevágunk, egy kis sütőtálba rakjuk
őket, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval és
borssal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, míg kicsit meglottyadnak.
Előkészítjük a többi hozzávalót
- Amíg sülnek a paradicsomok, 8 darab egész tojást egy tálba törünk,
sózzuk, borsozzuk, és villa segítségével lazán felverjük. 1 csokor ropogós újhagymát apróra vágunk. Főzőlapon közepes hőfokozaton egy serpenyőben 1-2 evőkanálnyi olívaolajon pár perc alatt megfonnyasztjuk, majd félrerakjuk. 15 dkg főtt sonkát kisebb kockákra vágunk, és a serpenyőben lepirítjuk.
Összekeverünk szinte mindent
- Az előzőleg megfonnyasztott újhagymát és pirított sonkát a tojásokhoz
adjuk. 1 nagy csokor metélőhagymát felaprítunk, és 3 evőkanálnyi frissen
reszelt tormával együtt a tojásokhoz adjuk. 2 evőkanálnyi finomra reszelt parmezánt szintén a tojásokhoz adunk, és lazán elkeverjük.
Ha SenseCook sütőt használsz
- az alacsony páratartalmú programon egyenletesen sül át a fritatta, így az állaga sokkal lágyabb és krémesebb lesz.
Sütés és tálalás
- Egy muffinsütő formába sütőpapírokat teszünk (a sütőpapírból 12 db egyenlő nagyságú darabot vágjuk –kb 15x15-öst, hogy a forma oldalán is legyen papír-, kicsit összegyűrjük, hogy jobban felvegye majd a mélyedés formáját), mindegyik mélyedésébe egy-egy papírt belenyomkodunk. A sütőpapírral bélelt formákba öntjük az alapot, majd a sütőből kivett paradicsomokból egy-egy fél szemet teszünk a készülő frittatákra. Visszarakjuk a sütőbe kb. 10-12 percre, amíg kellően megszilárdulnak.
Egy jó kombinált sütő titka
- - többféle program közül választhat az LCD kijelzőn, akár az előre programozott receptekből - a sütőhöz tartozó maghőmérővel nyomon lehet követni az ételek hőfokát, - a gyors felfűtés funkcióval jelentős idő takarítható meg
Extra tipp: sütőtakarítás? kipipálva
- Ugyanis ez a sütő pirolitikus tisztítással végzi el helyettünk a dolgát. Ami azt jelenti, hogy (?)