Receptek az Electrolux támogatásával

Zöldséges frittata sonkával és koktélparadicsommal

 
Olyan, mint az omlett, csak laktatóbb. Az étel, ami kenyér nélkül is eltelít, maradékokból gyorsan összedobható, a hozzávalók cserélgethetőek és Szuperkönnyű, és ha jól gazdálkodunk az időnkkel gyors, ezzel a kezdők is garantáltan sikert aratnak.

Zöldséges frittata sonkával és koktélparadicsommal

Összetevők

  • 1 fürt édes koktélparadicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 8 db tojás
  • 1 csokor ropogós újhagyma
  • 15 dkg sonka
  • 1 nagy csokor metélőhagyma
  • 3 ek. reszelt torma
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés

Megsütjük a paradicsomokat

  • 1 fürt édes koktélparadicsomot félbevágunk, egy kis sütőtálba rakjuk
    őket, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval és
    borssal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, míg kicsit meglottyadnak.

Előkészítjük a többi hozzávalót

  • Amíg sülnek a paradicsomok, 8 darab egész tojást egy tálba törünk,
    sózzuk, borsozzuk, és villa segítségével lazán felverjük. 1 csokor ropogós újhagymát apróra vágunk. Főzőlapon közepes hőfokozaton egy serpenyőben 1-2 evőkanálnyi olívaolajon pár perc alatt megfonnyasztjuk, majd félrerakjuk. 15 dkg főtt sonkát kisebb kockákra vágunk, és a serpenyőben lepirítjuk.

Összekeverünk szinte mindent

  • Az előzőleg megfonnyasztott újhagymát és pirított sonkát a tojásokhoz
    adjuk. 1 nagy csokor metélőhagymát felaprítunk, és 3 evőkanálnyi frissen
    reszelt tormával együtt a tojásokhoz adjuk. 2 evőkanálnyi finomra reszelt parmezánt szintén a tojásokhoz adunk, és lazán elkeverjük.

Ha SenseCook sütőt használsz

  • az alacsony páratartalmú programon egyenletesen sül át a fritatta, így az állaga sokkal lágyabb és krémesebb lesz.

Sütés és tálalás

  • Egy muffinsütő formába sütőpapírokat teszünk (a sütőpapírból 12 db egyenlő nagyságú darabot vágjuk –kb 15x15-öst, hogy a forma oldalán is legyen papír-, kicsit összegyűrjük, hogy jobban felvegye majd a mélyedés formáját), mindegyik mélyedésébe egy-egy papírt belenyomkodunk. A sütőpapírral bélelt formákba öntjük az alapot, majd a sütőből kivett paradicsomokból egy-egy fél szemet teszünk a készülő frittatákra. Visszarakjuk a sütőbe kb. 10-12 percre, amíg kellően megszilárdulnak.

Egy jó kombinált sütő titka

  • - többféle program közül választhat az LCD kijelzőn, akár az előre programozott receptekből
    - a sütőhöz tartozó maghőmérővel nyomon lehet követni az ételek hőfokát,
    - a gyors felfűtés funkcióval jelentős idő takarítható meg

Extra tipp: sütőtakarítás? kipipálva

  • Ugyanis ez a sütő pirolitikus tisztítással végzi el helyettünk a dolgát. Ami azt jelenti, hogy (?)
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!